ehdasrd

4 نکته درباره برق و وزیر پیشنهادی نیرو

4 نکته درباره برق و وزیر پیشنهادی نیرو

4 نکته درباره برق و وزیر پیشنهادی نیرو

حمیدرضا صالحی

1.بحث انرژی‌های نو در دوره دولت یازدهم جهش خوبی داشت. این دولت در زمینه قیمت قراردادهای خرید تضمینی برق و ایجاد اعتماد برای جذب سرمایه‌گذار خارجی هم خوب عمل کرد. در حال حاضر تجهیزات تولید برق خورشیدی ظرفیت تولید بیش از 400 مگاوات  برق را دارد. این ظرفیت در چهار سال اخیر ایجادشده است. دولت در برنامه دارد که ظرفیت تولید انرژی‌های نو در کشور را به هزار مگاوات برساند و 500 مگاوات از این ظرفیت به تولید برق اختصاص دارد. دولت دوازدهم باید راه دولت یازدهم را در مورد تولید انرژی‌های نو ادامه دهد. ظرفی تولید 60 هزار مگاوات انرژی خورشیدی و بادی را در کشور داریم و تشعشع خورشید در سواحل دریای خزر ما از آلمان بهتر است. از این موهبت الهی باید استفاده کرد. این نکته موردتوجه سرمایه‌گذاران خارجی هم قرارگرفته است و بیشتر علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های نو در ایران بودند.

2.خاموشی‌های اخیر نشان داد که در زمینه سرمایه‌گذاری بر زیرساخت‌های انرژی در 12 سال گذشته خوب عمل نکردیم. پس از برجام این فرصت فراهم‌شده تا بیشتر روی این بخش کار کنیم. این فرصت برای وزیر جدید هم فراهم است. او می‌تواند در همکاری با برندهای بزرگ دنیا و با بازتعریف طرح‌هایی که از قدیم انباشت شده، به‌ویژه در زمینه انتقال خطوط توزیع و تولید، زمینه بهبود وضعیت زیرساختی انرژی را فراهم کند.

3.بدهی‌ها هنوز چالش اصلی بخش انرژی و فعالان صنعت برق است. این چالش که از دولت‌های گذشته به دولت اول روحانی به ارث رسیده بود، گریبان وزیر جدید را هم خواهد گرفت. وزیر جدید باید این موضوع را حل کند تا شرکت‌هایی کم‌جان تقویت شوند. برای حل این مسئله پیشنهادهایی ازجمله استفاده از اوراق قرضه مطرح‌شده است اما باید در نظر گرفت که برای پرداخت این بدهی‌ها و جلوگیری از انباشت آن راه‌حل‌های قانونی وجود دارد. مشکل بدهی‌ها ریشه در مابه‌التفاوت قیمت برق دارد. برق ارزان‌تر از قیمت تمام‌شده توزیع می‌شود. در قانون حمایت از صنعت برق این‌طور یادآوری شده که دولت باید این مابه‌التفاوت را در بودجه ببیند. اقتصاد برق چالش اصلی این صنعت است. در برنامه سوم واقعی سازی قیمت برق و حمایت از صنعت برق دیده شده است.

4.وزیر پیشنهادی نیرو، بیطرف در هشت سال دوره وزارتش ظرفیت تولید برق ایران را 2 برابر کرد. در آن دوره ظرفیت تولید برق از 22 هزار مگاوات به 42 هزار مگاوات رسید که این میزان افزایش تولید رکورد کمی در  صنعت نیست. از این مهم‌تر 17 هزار مگاوات قرارداد احداث نیروگاه بود که درصد مشخصی از آن‌هم به اتمام رسیده بود. این نشان‌دهنده نگاه استراتژیک بیطرف به مسئله انرژی است. یک شاخص درست برای نظارت بر کار وزرا این است که ببینیم چه چیزی را تحویل گرفتند، چه تحویل دادند و چه برای آینده بر جای گذاشتند. به نظر من این وزیر پیشنهادی نیرو از این منظر عملکرد قابل قبولی در دوره‌های گذشته داشته است. صنعت برق یک صنعت ریشه‌ای است و جایگاه ویژه‌ای در رشد اقتصادی دارد. نگاه استراتژیک به این صنعت به رشد  دیگر بخش‌های اقتصاد ازجمله پتروشیمی، فولاد، صنایع سیمان و ... می‌انجامد. باید کمک کرد که صنعت برق به جایگاه واقعی‌اش برسد.

منبع:اتاق بازرگانی تهران

تعداد بازدید : 887
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما