ehdasrd

چرا نمی‌توان صادرات نفت ایران را صفر کرد؟

چرا نمی‌توان صادرات نفت ایران را صفر کرد؟

چرا نمی‌توان صادرات نفت ایران را صفر کرد؟

رضا پدیدار می‌گوید بازار نفت جهانی کشش حدف نفت ایران را ندارد و با توجه به این تولید نفت اوپک در حال حاضر زیر میزان توافق شده است، با حذف نفت ایران، بازار جهانی دچار جهش قیمتی می‌شود و به این دلیل هیچ کشوری همراه با تصمیم آمریکا نیست

 عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه نفت یک کالای استراتژیک است و سیاست‌های جهانی نمی‌تواند روی آن اثرگذار باشد، معتقد است که قیمت جهانی نفت پس از اقدام اخیر دولت ایالات متحده آمریکا برای فشار تحریمی بیشتر بر ایران، دستخوش تغییر و نوسان قابل ملاحظه نخواهد شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، رضا پدیدار با اشاره به اینکه در حال حاضر در بازار جهانی نفت، میزان تقاضا بیشتر از عرضه نفت و این فاصله در حدود 1.2 تا 1.5 میلیون بشکه در روز است، افزود: کشورهای سنتی خریدار نفت ایران که بیش از 65 سال است، از نفت ایران استفاده می‌کنند، به خوبی می‌دانند که تغییر ساختار فرآیند پالایش در واحدهای تولیدی این کشورها بسیار هزینه‌بر خواهد بود و از همین رو، پس از اظهارات مقامات ایالات متحده آمریکا در رابطه با تحریم کامل نفت ایران، واکنش نشان داده و اعلام کردند که این اقدام دولت کنونی آمریکا، به بی‌ثباتی بیشتر در بازار جهانی نفت خواهد انجامید.

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در ادامه با اشاره به اینکه معاملات الکترونیکی روز یکشنبه جاری نشان می‌دهد که قیمت نفت سبد اوپک روی رقم 74.04 دلار در هر بشکه قرار گرفته است، افزود: بر اساس توافق قبلی 14 کشور عضو اوپک، میزان تولید نفت خام اعضای این اتحادیه روی 32.5 میلیون بشکه در روز بود اما به دلیل وقوع برخی بحران‌های بین‌المللی از جمله در ونزوئلا، سودان و الجزایر، این رقم در حال حاضر به کمتر از 31 میلیون بشکه در روز رسیده است. این در حالی است که کشورهای غیراوپک و در رأس آنها، کشور روسیه، نسبت به تصمیم اخیر دولت ایالات متحده آمریکا موضع تقابلی گرفته و اعضای غیراوپک نیز میزان تولیدات نفت خام را افزایش نداده‌اند.

پدیدار سپس با بیان اینکه به صفر رساندن صادرات و فروش نفت ایران، عملی نیست، گفت: سهم ایران در بازار جهانی نفت تا پیش از اعمال تحریم‌ها، رقمی معادل 2.6 میلیون بشکه در روز بود که در حال حاضر این میزان به 1.2 میلیون بشکه در روز کاهش یافته است و اگر بنا بر این باشد که این میزان عرضه نفت از سوی ایران به طور کامل حذف شود و با توجه به اینکه میزان عرضه نفت اوپک نیز به کمتر از 31 میلیون بشکه در روز تقلیل یافته است، بازار جهانی نفت با کسری عرضه 2.5 تا 2.7 میلیون بشکه در روز و به دنبال آن، جهش قیمت نفت مواجه خواهد شد.

عضو انجمن سازندگان تجهیزات نفت صنعت نفت ایران همچنین به قیمت فعلی نفت برنت دریای شمال اشاره کرد که بر اساس معاملات الکترونیکی روز یکشنبه جاری رقمی معادل 72.15 دلار به ازای هر بشکه معامله شد و افزود: عملی نبودن صادرات صفر نفت ایران منجر به کاهش قیمت نفت برنت در بازارهای جهانی شد به طوری که برای اولین بار در طول سال‌های اخیر، نرخ این سبد نفتی از قیمت سبد اوپک پایین‌تر قرار گرفته است. از طرف دیگر، کشورهای عضو اوپک نیز تاکنون نسبت به تصمیم دولت ایالات متحده آمریکا در خصوص به صفر رساندن صادرات نفت ایران، موضع‌گیری نکرده‌اند و این باعث شده است که قیمت سبد اوپک در بالاترین نرخ خود در طول چهار سال گذشته بایستد.

به گفته رضا پدیدار، اتفاقات اخیر نشان داد که سیاست نمی‌تواند بر نفت سایه اندازد و مصرف‌کنندگان عمده نفت در جهان، برای منافع کشور خود بیش از هر دستورالعمل دیگری از سوی کشورهای قدرتمند، احترام قائل هستند. این در حالی است که به گفته وزیر انرژی عربستان سعودی، این کشور برنامه‌ای برای افزایش تولید نفت خود ندارد.

وی سپس افزود: با توجه به تحولات اخیر و موضع‌گیری کشورهای صاحب نفت در جهان، مکانیزم عرضه و تقاضای این کالای استراتژیک جهانی به‌گونه‌ای است که قیمت نفت در بازار بین‌المللی کاهشی نخواهد بود و به نظر می‌رسد دامنه نوسان قیمت‌ها

روی 70 دلار برای هر بشکه باقی بماند.


منبع:اتاق بازرگانی تهارن

تعداد بازدید : 680
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما