ehdasrd

مصرف بنزین باید ساماندهی شود

مصرف بنزین باید ساماندهی شود

مصرف بنزین باید ساماندهی شود

زمانی که سامانه هوشمند مصرف سوخت راه‌اندازی شود، افرادی که بیشتر از میزان نرمال، مصرف بنزین داشته باشند شناسایی می‌شوند. مثلاً امکان ندارد یک خودرو معمولی هرروز 50 لیتر بنزین مصرف کند. با استفاده از کارت سوخت، این ضعف شناسایی و این گروه‌ها قابل‌ردیابی می‌شوند.

 مجلس و دولت بر سر استفاده از کارت سوخت برای مصرف بنزین به توافق رسیدند. به‌این‌ترتیب فعلاً بحث قیمت و سهمیه‌بندی در میان نیست. در این مرحله تنها بحث فعال‌سازی دوباره کارت سوخت‌ها مطرح‌شده است.

کارت سوخت درواقع سیستم هوشمندی است، برای اینکه مصرف‌کنندگان شناسایی شوند تا متناسب با نیاز آن‌ها سوخت در اختیارشان قرار بگیرد. این اقدام در دو فاز قابل‌اجراست. فاز اول این است که مصرف‌کننده واقعی شناسایی شود و از قاچاق جلوگیری شود. فاز دوم هم شروع نظام بهینه و هوشمند برای تعدیل مصرف و اصلاح قیمت است. به‌این‌ترتیب فاز دوم به سهمیه‌بندی بنزین می‌رسد.

سال گذشته میزان قاچاق سوخت در استان‌های مرزی افزایش پیدا کرد و کارت سایر استان‌ها در استان‌های مرزی استفاده می‌شد. مثلاً مشاهده‌شده بود که تاکسی‌ها و سرویس‌های حمل‌ونقل عمومی که اگر در طول روز حتی دو شیفت هم کار کند کلاً مصرفشان به 30 لیتر بنزین هم نمی‌رسد، به‌جای 30 لیتر، 300 لیتر بنزین از پمپ‌بنزین خریداری کرده است. خب کاملاً مشخص است که این خودرو 300 لیتر را مصرف نکرده و همه را قاچاق کرده و فروخته است.

حالا استفاده از سامانه هوشمند کارت سوخت، این امکان را برای کشور فراهم می‌کند که برای مرحله اول نظام توزیع، گامی منطقی برداشته شود و از پرداختن به اقدامات غیرمنطقی جلوگیری شود.

در فاز دوم با توجه به شرایط اقتصادی و ارزش‌افزوده اقتصادی برای کشور می‌توانیم یک نظام صرفه‌جویی فراهم کنیم تا مصرف هم تعدیل شود. به‌این‌ترتیب مازاد مصرف تا سقف تولید محصولات هیدروکربنی مانند بنزین را صادر کنیم. در این مرحله بنزینی که الان به‌راحتی قاچاق می‌شود، قدرت ارزآوری پیدا می‌کند.

اگر کل کشور از کارت سوخت استفاده کنند، مصرف بنزین ساماندهی می‌شود. سال گذشته در استان‌های مرزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران استفاده از کارت سوخت را الزامی اعلام کرد. به‌این‌ترتیب افرادی که بیش‌ازحد متعارف مصرف داشتند را شناسایی کرد. در ادامه این شناسایی افرادی که از کارت سوختشان بیش از 30 لیتر در روز استفاده کرده بودند، از سامانه هوشمند خارج شدند. جالب این بود که هیچ‌کسی هم اعتراض نکرد، چراکه عموم این گروه خلاف‌کار بودند.

با همین اقدامی که دولت در استان‌های مرزی انجام داد، صرفه‌جویی زیادی در مصرف بنزین رخ داد و آمار قاچاق آن کاهش پیدا کرد. البته که طی این مدت آماری که درباره قاچاق گفته می‌شد، اشتباه بود. درگذشته گفته می‌شد میزان قاچاق بنزین 20 میلیون لیتر است که اشتباه بود و الان هم به 2 تا 4 میلیون لیتر رسیده است که البته بخشی از این میزان قاچاق دیگر غیرقابل‌کنترل است.

زمانی که سامانه هوشمند مصرف سوخت راه‌اندازی شود، افرادی که بیشتر از میزان نرمال، مصرف بنزین داشته باشند شناسایی می‌شوند. مثلاً امکان ندارد یک خودرو معمولی هرروز 50 لیتر بنزین مصرف کند. با استفاده از کارت سوخت، این ضعف شناسایی و این گروه‌ها قابل‌ردیابی می‌شوند.

از طرفی زمانی که سامانه هوشمند سوخت وجود داشته باشد، می‌توان از تجزیه‌وتحلیل آن میانگین مصرف خودروها را در ماه مشخص کرد. با این شرایط می‌توان سهمیه معقول‌تری برای خودروها در نظر گرفت.مصرف بنزین باید ساماندهی شود و بهتر است بدون حساسیت دراین‌باره تصمیم‌گیری شود.

منبع:اتاق بازرگانی تهران

تعداد بازدید : 698
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما