ehdasrd

ضرورت تمرکز بر توسعه زیرساخت ها در دوره رکود

ضرورت تمرکز بر توسعه زیرساخت ها در دوره رکود

ضرورت تمرکز بر توسعه زیرساخت ها در دوره رکود

شریف نظام مافی

می توان در روزهای کنونی که رکود کار در بازار را سخت کرده، بر توسعه زیرساخت ها تمرکز کرد تا در دوره شکوفایی بعدی برای انجام بسیاری از کارها به دبی و استانبول اتکا نکنیم.

از بین شرکت های اروپایی، تنها شرکت های بزرگی که فعالیت خود در ایران را با وجود سختی ها ادامه داده اند و علاوه بر حوزه غلات، دارو و تجهیزات پزشکی در دیگر زمینه های اقتصادی با طرف های ایرانی همکاری کرده یا دست کم فعالیت خود را به حالت تعلیق در نیاورده اند، شرکت های سوئیسی هستند. تداوم فعالیت این شرکت ها نشان می دهد که سوئیسی ها باوجود مشکلات متعدد هم چنان به بازار ایران اعتقاد دارند.

بعضی شرکت های سوئیسی که پیشتر در زمینه خدمات ریلی، ساخت و ساز، پتروشیمی و نفت با طرف ایرانی همکاری می کردند، امکان فعالیت ندارند با این حال دفاتر را باز نگاه داشته اند اما در زمینه های دیگر که فارغ از تحریم هاست، فعالیت شرکت ها ادامه دارد. شرکت هایی مثل بولر، شرکت بازرسی اس جی اس، ناودیس و نسله، حضور موثری در بازار ایران دارند و در این شرایط سخت در بازار کشورمان حضور داشته  و هم چنان کار می کنند.  

تحریم کنونی ایرانی را می توان فرصتی برای تجهیز زیرساخت ها در زمینه همکاری های بین المللی اقتصادی در نظر گرفت. زمانی که برجام امضا شد، هیچ آمادگی بانکی، بیمه ای و حقوقی در فضای اقتصادی ایران برای استفاده از فرصت ها وجود نداشت اما می توان در روزهای کنونی که رکود کار در بازار را سخت کرده، بر توسعه زیرساخت ها تمرکز کرد تا در دوره شکوفایی بعدی برای انجام بسیاری از کارها به دبی و استانبول اتکا نکنیم. طی سال های گذشته با وجود بازار 80 میلیونی و فراتر از آن، علاوه بر تبادلات مالی حتی در برگزاری کنفرانس های مختلف اصناف هم از ظرفیت های داخلی استفاده نمی کردیم اما اکنون تصمیم داریم در این زمینه بیشتر بر ظرفیت های داخلی اتکا کنیم.  اتاق ایران و سوئیس به همین منظور با همکاری همه تشکل های فعال در زمینه غلات و زنجیره آن کنفرانس Irangrain 2019 برگزار خواهد کرد. پیش از این فعالان این زمینه باید برای حضور در چنین کنفرانس هایی به دبی، استانبول یا ژنو سفر می کردند اما اکنون می توان با برگزاری این کنفرانس ها در ایران، زمینه حضور شرکت های بین المللی و فعالان ایرانی در این همایش ها را فراهم کرد. این رویکرد را می توان در مورد اتاق های داوری در مورد قراردادها هم به اجرا درآورد.

اتاق های بین الملل می توانند با خلاقیت و نوآوری نقش موثری در توسعه زیرساخت های کسب وکار در کشور ایفا کنند. باوجود رکود کنونی بازار، نباید نسبت به شکوفایی آینده ناامید بود. با وجود همه مشکلات هنوز فرصت های امیدوارکننده  وجود دارد.

منبع:اتاق بازرگانی تهران

تعداد بازدید : 769
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما