ehdasrd

حفظ سرمایه اجتماعی، بازار سرمایه را در حالت تعادل نگاه می‌دارد

حفظ سرمایه اجتماعی، بازار سرمایه را در حالت تعادل نگاه می‌دارد

حفظ سرمایه اجتماعی، بازار سرمایه را در حالت تعادل نگاه می‌دارد

عباس آرگون، عضو هیات نمایندگان و نایب‌رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران بر این عقیده است که آنچه بازار سرمایه را در تعادل نگاه می‌دارد، سرمایه اجتماعی است و نمی‌توان بورس را با تزریق منابع و به ضرب و زور در تعادل نگاه داشت.

 

 پس از گمانه‌زنی‌ها در مورد طرح جدید دولت برای حمایت از بازار سرمایه، حسن قالیباف اصل، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، جزئیات انتقال یک درصد منابع صندوق توسعه ملی به صندوق ثبات بازار سرمایه را تشریح کرد. او در این باره گفته است که «ما فعلاً نامه درخواست را ارسال کرده‌ایم و هنوز صندوق توسعه به سازمان بورس پاسخی نداده است. منابع این صندوق می‌توانند به بازارگردانی سهام کمک کرده و اثر مثبتی بر کاهش صف فروش بگذارد.» اما آیا آن طور که او ‌می‌گوید، تزریق یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به بازار سرمایه ‌می‌تواند از هیجان و تعجیل بازیگران بورس برای خروج از این بازار بکاهد؟

عباس آرگون، نایب‌رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران به این نکته اشاره ‌می‌کند که آنچه بازار را در تعادل نگاه ‌می‌دارد، سرمایه اجتماعی است و نمی‌توان بازار را با تزریق منابع و به هر ضرب و زور در حالت تعادل نگاه داشت. او با بیان اینکه «بازار طی چهار ماه نخست سال 300 درصد رشد را تجربه کرد» افزود: هر فرازی یک فرودی خواهد داشت و سرمایه‌گذاران باید به این اصل توجه کنند.

آرگون در ادامه به دلایل رشد بازار سرمایه پرداخت و گفت: دلایلی چون اقبال عمومی و سرازیر شدن نقدینگی به سمت بازار سرمایه، رکود بازارهای موازی، کسری بودجه و تورم انتظاری و نیز حمایت‌های دولت از بورس، سبب شد که بورس رشد پر شتابی را در چهار ماهه نخست سال تجربه کند.

 او در گفت‌وگو با روابط عمومی اتاق تهران افزود: یک سری اشتباهات سیاستگذاری سبب شد که شاخص بورس در مسیر نزولی قرار گیرد؛ در واقع یکی از دلایل افت شاخص، رشد پرشتابی بود که از سر گذراند. همچنین مشکلات مربوط به هسته معاملات و اختلال‌های روزانه در انجام معاملات، بسته و باز شدن نمادها که به نقدشوندگی بازار آسیب‌هایی را وارد کرد، از دیگر دلایل سقوط شاخص است. در عین حال، ایجاد محدودیت در خریدهای اعتباری از کارگزاری‌ها، عرضه بخش دوم سهام عدالت، تاییدیه‌ها و تکذیبیه‌های مکرر در مورد ETF‌ها وعرضه صندوق‌ها، تغییرات مکرر در تصمیم‌گیری‌ها و پراکنده‌گویی مسئولان در بازار سرمایه به افت شاخص دامن زد.

این عضو هیات نمایندگان ادامه داد: این چالش‌ها به طور هم‌زمان رخ داد و به دنبال برخی هشدارها، توجه‌ها به این مساله جلب شد که رشد بازار سرمایه غیرمنطقی است و بدین سبب، اعتماد به بازار کاهش یافت. اگرچه، سرمایه‌گذاران بازار سرمایه باید بدانند که این بازار همیشه با رشد همراه نیست و ذات بازار سرمایه با نوسان و ریسک گره خورده است. نکته حائز اهمیت آنکه، فعالیت در این بازار نه به پشتوانه حمایت‌های دولت که باید مبتنی بر تحلیل‌های کارشناسی باشد. اما اکنون بازار از مدار تحلیل خارج شده و افراد بر اساس صف‌های خرید و فروش تصمیم‌گیری ‌می‌کنند.

او افزود: یکی از دلایل خروج بازار از مدار تحلیل، دامنه نوسان است که در زمان مناسب باید حذف شود. به هر روی، عوامل مورد اشاره موجب شد که شاخص در مسیر اصلاح قرار گیرد و خروج نقدینگی از بازار رقم بخورد.

او با تاکید بر مدیریت صحیح بازار سرمایه و عدم تغییر مداوم قوانین و مقررات گفت: اگر عرضه‌ها افزایش ‌می‌یافت، شناوری پایین سهام اصلاح ‌می‌شد و افزایش سرمایه از محل حق تقدم رونق بیشتری ‌می‌گرفت و البته طبق پیشنهادات ارائه شده، اگر عرضه طرح‌های نیمه‌تمام همگن در بازار به وقوع ‌می‌پیوست، نقدینگی در بازار ماندگار ‌می‌شد و پول به سمت بخش‌های واقعی سوق ‌می‌یافت.

آرگون ادامه داد: بازار سرمایه به خودی‌خود و بدون حمایت دولت باید بتواند سرپا بایستد و این دستاورد از طریق مدیریت صحیح قابل تحقق است. اکنون نیز اختصاص منابع صندوق توسعه ملی به این بازار باید از جوانب مختلف از جمله آثار تورمی آن مورد بررسی قرار گیرد.

منبع:اتاق بازرگانی تهران

تعداد بازدید : 443
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما