ehdasrd

آسیب‌های معافیت‌های مالیاتی صادرات مواد اولیه بر صنایع

آسیب‌های معافیت‌های مالیاتی صادرات مواد اولیه بر صنایع

آسیب‌های معافیت‌های مالیاتی صادرات مواد اولیه بر صنایع

علیرضا کلاهی، نایب‌رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران، با اشاره به اینکه بازپرداخت مالیات ارزش ‌افزوده نیز باید متناسب با میزان ارزش افزوده کالاها باشد، بر منطقی شدن فهرست مواد اولیه و خام تاکید کرد و از مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت خواست موضوع معافیت مالیاتی صادرات مواد اولیه و خام را مورد بازنگری قرار دهند.

 

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، معافیت‌های مالیاتی روی صادرات مواد اولیه و خام را عاملی برای تخریب و تحدید زنجیره ارزش در صنایع بالادستی از بخش فلزات و پتروشیمی عنوان کرد و لغو این معافیت‌ها را ضروری دانست.

علیرضا کلاهی صمدی این موضوع را در نشست اخیر هیات نمایندگان اتاق ایران و در حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت مطرح کرد و یادآور شد که به‌رغم آنکه اتاق بازرگانی و بخش ‌خصوصی موفق شد دولت را نسبت به لطمات معافیت مالیاتی صادرات مواد اولیه مجاب کند و طی آن، لغو 90 درصد از این معافیت‌ها از سوی دولت مصوب شد، اما هم‌چنان فهرست مواد اولیه و خام نهایی نیست و چالش‌هایی در این بخش وجود دارد.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، کلاهی‌صمدی معتقد است که با حذف معافیت مالیاتی روی صادرات مواد اولیه از بخش‌های معادن و فلزات و همچنین پتروشیمی، منابعی مالی قابل‌توجهی به‌دست می‌آید که می‌توان این منابع را برای تجهیز و تکمیل زنجیره ارزش در صنایع بالادستی تزریق کرد و به تولید محصولاتی با ارزش ‌افزوده بالا در کشور دست یافت که از محل صادرات آن، برای کشور ارزآوری به بار خواهد آورد و در عین حال، بازارهای صادراتی را نیز به راحتی به رقبا واگذار نخواهیم کرد.

به گفته نایب‌رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران، سال‌ها است که صنایع پتروشیمی و فلزات کشور جز چند محصول محدود، تولیدات دیگری ندارد و کشور در تولید محصولات پیچیده در صنعت پتروشیمی و آلیاژها در صنایع فلزی محروم است، در حالی که با استفاده از منابع حاصل از حذف و لغو معافیت‌های مالیاتی صادرات مواد اولیه که رقمی در حدود 100 تا 120 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود، این صنایع را می‌توان توانمند کرد و سبد محصولات با ارزش‌افزوده بالا را توسعه داد.

علیرضا کلاهی با بیان اینکه لغو معافیت‌های مالیاتی روی صادرات مواد اولیه و خام، تهدیدی برای صادرات و درآمدزایی صنایع بالادستی نخواهد بود، افزود: صنایع بالادستی در حوزه فلزات و پتروشیمی در حال حاضر از حاشیه سود 60 تا 70 درصد برخوردار هستند، ضمن آنکه مالیات عملکرد از سود شرکت‌ها اخذ می‌شود و حال اگر این صنایع در پرداخت مالیات ارزش ‌افزوده نیز معترض و ناتوان باشند، بهتر است که تعطیل شوند.

وی ادامه داد: صنایع بالادستی در بخش فلزات و پتروشیمی سالانه ده‌ها میلیارد دلار یارانه انرژی دریافت می‌کنند و در بورس و بازار سرمایه نیز از حاشیه سود بالایی برخوردار هستند حال آنکه متوسط نرخ مالیاتی این صنایع در بورس از 0.7 تا 6 درصد است و این میزان برای سایر شرکت‌های بورسی به 14 درصد می‌رسد.

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، معافیت مالیاتی روی صادرات مواد اولیه و خام را مشوقی زائد و برهم‌زننده بازار دانست به طوری که انگیزه صنایع بالادستی برای صادرات مواد خام را تهییج می‌کند و صنایع پایین‌دستی نیز از دسترسی به هنگام و با قیمت مناسب به مواد اولیه محروم می‌شوند.

کلاهی‌صمدی با اشاره به اینکه، بازپرداخت مالیات ارزش‌افزوده نیز باید متناسب با میزان ارزش افزوده کالاها باشد، بر منطقی شدن فهرست مواد اولیه

منبع:اتاق بازرگانی تهران

تعداد بازدید : 406
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما