ehdasrd

بيانيه يازدهمين اجلاس گروه20 صادر شد:جهان نيازمند نظم نوين اقتصادي است

بيانيه يازدهمين اجلاس گروه20 صادر شد:جهان نيازمند نظم نوين اقتصادي است

بيانيه يازدهمين اجلاس گروه20 صادر شد:جهان نيازمند نظم نوين اقتصادي است


 يازدهمين اجلاس گروه20 در شهر هانگژوي چين با صدور بيانيه‌يي به كار خود پايان داد. اگرچه جنجالي‌هاي سياسي و منازعات منطقه‌يي در عرصه‌هاي اقتصادي، نظامي و سياسي جهان در بيشتر جنبه‌هاي اين نشست دو روزه نمود پيدا كرد اما دستيابي به بيانيه پاياني حاكي از آن است كه كشورها براي رفع مشكلات جهان جدي هستند.

رويترز مي‌نويسد كه اعضاي گروه20 به اين نتيجه رسيده‌اند كه دنيا به‌تدريج به يك نظم نوين اقتصادي نياز دارد كه در آن فقط ديدگاه‌ها و سياست‌ها و راهبردها از قدرت‌هاي برتر اقتصادي به ديگر كشورها و سازمان‌ها ديكته نشود. بيانيه هانگژو تاكيد مي‌كند كه نمي‌توان از ركود اقتصادي گريخت مگر اينكه با ابداعات، همكاري مشترك، مقابله با حمايت‌گرايي تجاري يك‌جانبه و رهيافت‌هاي جامع اقتصادي به اين مهم دست يافت. همچنين براساس اين بيانيه اعضا همكاري‌ها را در زمينه اقتصادي و تجاري افزايش داده و به‌دنبال رشد اقتصادي پايدار از طريق نوآوري خواهند بود.

در اين بيانيه آمده است كه اين گروه براي كاستن از مخاطرات اقتصادي دست‌كم در يك دوره كوتاه‌مدت و ميان‌مدت بايد همه ابزارهاي چندجانبه مالي و بانكي و اقتصادي و برنامه‌هاي سياسي لازم را به‌كار گيرد. بيانيه همچنين خواستار افزايش سرمايه‌گذاري، تخصيص بسته‌هاي محرك اقتصادي، تزريق پول در صورت لزوم به بازار، تقويت سامانه‌هاي چندجانبه تجاري و پايان دادن به بي‌نظمي در ساختارهاي مالي و بانكي و اصلاحات در اين نهادها شده است. همچنين براساس مفاد اين بيانيه صرف اتكا به سياست‌هاي مالي و پولي كلان موجود راهگشا نيست و جهان به رهيافت نوين رشد اقتصادي نياز دارد.

اعضاي گروه20 همچنين موافقت كردند كه سهميه‌بندي‌ها در سازمان‌هاي مهم بين‌المللي را مراعات كرده و بر همين اساس به پيشبرد اصلاحات اين نهادها براي بهبود ساختارهاي مالي و بانكي ادامه دهند. مبارزه مستمر با فساد مالي، ايجاد مركز استرداد مجرمان بين كشورها، اجراي برنامه عملياتي مبارزه با فساد در دو سال آينده، بازگرداندن دارايي‌هاي سرقت شده در جريان فساد مالي و دستگيري مفسدان مالي در همه كشورهاي عضو گروه20 از ديگر مضامين اين بيانيه است.

شي جين‌پينگ رييس‌جمهوري خلق چين، در سخنراني پاياني اجلاس كه از تلويزيون ملي چين پخش مي‌شد، گفت: «كشورهاي عضو نبايد به الفاظ توخالي براي تسريع اقتصادي بسنده كنند. اقتصاد جهان در تقاطع بحراني و حساسي قرار گرفته و بازارها و تجارت جهاني در خطر تزلزل هستند. بايد محيط بين‌المللي را صلح‌آميز و باثبات حفظ كنيم تا بتوانيم با مخاطرات اقتصادي پيش‌رو و چالش‌هاي موجود به درستي برخورد كنيم.» باوجود صحبت‌هاي پاياني رييس‌جمهور چين بسياري از كشورهاي غربي پكن را متهم مي‌كنند كه همواره بر وجود چالش‌ها و موانع تاكيد مي‌ورزد اما كمتر براي شكستن آنها تلاش كرده است و خود يكي از اصلي‌ترين عوامل بروز تنش در صنعت فولاد دنياست. در جريان اجلاس چين به‌شدت بر جهاني شدن اقتصاد تاكيد مي‌ورزيد و رييس‌جمهور اين كشور از آن سخن گفت، اما سران آلمان و فرانسه گفتند كه جهاني شدن نمي‌تواند حتما مثبت باشد و نابرابري‌ها را افزايش خواهد داد مگر اينكه بتوان مقررات مشخصي را براي پيشبرد اين فرآيند جهاني در اقتصاد تنظيم كرد.

 اعضاي گروه20 درواقع 85درصد از توليد ناخالص دنيا و دوسوم از جمعيت جهان را به خود اختصاص داده‌اند. كارشناسان مي‌گويند كه رشد اقتصادي چين هم كه تا سال2010 ميلادي سالانه 10 تا 12درصد بود حالا به‌تدريج به 6.5درصد رسيده است و تا سال2020 ميلادي بعيد است از مرز 7درصد فراتر برود و اين نمودي از مطلوب نبودن وضعيت اقتصادي دنياست.

يكي از اتفاقات مهم اين نشست اعلام مشترك چين و امريكا در تصويب معاهده اقليمي پاريس بود. تصويب اين قطعنامه ازسوي دو كشوري كه بزرگ‌ترين توليدكنندگان گازهاي گلخانه‌يي هستند گامي بزرگ و موثر قلمداد مي‌شود. علاوه بر اين چين اعلام كرد ظرفيت توليد فولاد خود را تا سال2020 ميلادي نزديك به 100 تا 150ميليون تن كاهش خواهد داد.

باوجود چنين توافقاتي عدم دستيابي به راه‌حل جامع در مواردي چون شكست امريكا و روسيه بر سر صلح سوريه و انجام آزمايش موشكي كره‌شمالي و بحراني شدن شرايط امنيتي كره‌جنوبي و ژاپن نشان داد كه شرايط جهان پيچيده‌تر از آن چيزي است كه صرف صدور يك بيانيه بتواند مشكلات آن را حل كند.



 يك اجلاس پرحاشيه

اين ديدار دو روزه حاشيه‌هاي فراواني داشت كه همين حواشي نمايش كوچكي از معضلات امروز كشورها با يكديگر در جهان است. يكي از ديدارهاي مهم اين نشست، باراك اوباما رييس‌جمهور امريكا و ترزا مي نخست‌وزير انگليس بود. در اين ديدار اوباما تاكيد كرد: «لندن بايد مراحل برگزيت را با احترام به اروپا تشريح كرده و در اين زمينه شفاف‌سازي كند و واشنگتن ‌دنبال مذاكرات با انگليس در زمينه تجاري است و اين موضوع را در اولويت‌هاي خود قرار داده است.»

شينزو آبه نخست‌وزير ژاپن نيز كه اين روزها با معضلاتي امنيتي همچون درگيري با نيروهاي چيني در درياي جنوبي دست به گريبان است به جاي پرداختن به اين موضوع با مطرح كردن خروج شركت‌هاي ژاپني از انگليس همه را شوكه كرد. او تهديد كرد كه چنانچه وضعيت انگليس از محوريت اروپا خارج شود شركت‌هاي ژاپني احتمالا به اتحاديه اروپا منتقل خواهند شد. آبه همچنين در جريان اجلاس، با تشريح بسته محرك اقتصادي 270ميليارد دلاري كشورش در ماه آگوست گفت: «انتظار ما اين است كشورهاي عضو گروه سياست‌هايي كه رشد اقتصادي دنيا را تسريع مي‌كند، اتخاذ كرده و در زمينه سرمايه‌گذاري و تجارت گام‌هاي بلندتري بردارند. اين مهم است كه تمام اعضاي گروه20 احساس نگراني و بحران كنند و بدانند كه بايد خيلي سريع سياست‌هاي تازه و نوآور را اتخاذ و اجرا كنند.»

منبع:تعادل

تعداد بازدید : 1081
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما