ehdasrd

اتفاقات عجيب در انتخابات شوراي بازرگاني ايران و اوكراين

اتفاقات عجيب در انتخابات شوراي بازرگاني ايران و اوكراين

اتفاقات عجيب در انتخابات شوراي بازرگاني ايران و اوكراين 

مجمع عمومي اخير شوراي بازرگاني مشترك ايران و اوكراين با حاشيه‌هاي زيادي همراه بود. چند تخلف در اساسنامه باعث شد كه اعتراضات گسترده‌يي به اين انتخابات صورت گيرد. به نظر مي‌رسيد كه قرار است، شاهد ابطال اين انتخابات باشيم اما بخش حقوقي و بخش بين‌الملل اتاق بازرگاني اقدام به تاييد انتخابات اين شورا كرد كه اعتراضات زيادي را به همراه داشته است.

شوراي ايران و اوكراين از چند جهت پيشتاز ساير شوراها بود. اين شورا در اوج تحريم و در سال 1391 بر اساس موافقت‌هايي كه در سفر محمد نهاونديان رييس وقت اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران به اوكراين داشت شكل گرفت. بعد از توافقات نهاونديان براي نخستين بار يك خانم سردمدار تشكيل يك اتاق مشترك شد تا اين شورا در خرداد 1392 شكل گيرد. سادينا آبايي رياست هيات موسس و سپس رياست شوراي مشترك را بر عهده داشت. اين براي نخستين باري بود كه خانم‌ها در عرصه تشكلي در يك اتاق يا شوراي مشترك به رياست مي‌رسيدند. عملكرد اين شورا از زمان تاسيس به حدي مثبت بود كه اين شورا تبديل به يكي از موفق‌ترين شوراهاي مشترك سال‌هاي اخير شد. با اين وجود در ايام انتخابات اتفاقاتي در اين شورا رخ داد كه باعث به حاشيه رانده شدن اين شورا شده است.



  نخستين كميته تطبيق

در اساسنامه برخي شوراهاي مشترك بحث كميته تطبيق مطرح شده است. با وجود آنكه اين كميته در اساسنامه‌ها وجود دارد اما كمتر به آن پرداخته شده است و اكثر قريب به اتفاق انتخابات بدون ايجاد اين كميته برگزار مي‌شود. اين كميته شامل نماينده معاونت حقوقي اتاق بازرگاني، نماينده معاونت بين‌الملل اتاق بازرگاني و يك نماينده از شوراي بازرگاني مشترك است. شوراي اوكراين تصميم داشت بر همين اساس براي اجراي صحيح اساسنامه اين كميته را تشكيل دهد. در اين كميته قرار بود افرادي كه تنها براي حضور در انتخابات در شورا ثبت نام كرده‌اند و زمان كافي از حضور آنها براي دريافت حق راي نگذشته رد صلاحيت شوند. به ويژه آنكه يكي از كانديداها شخصا اقدام به پرداخت حق عضويت عده‌يي براي دادن راي به وي كرده بود. اين كميته در ابتدا اين افراد را رد صلاحيت كرد اما در نزديكي زمان انتخابات اين افراد تاييد صلاحيت شدند و در انتخابات شركت كردند. در نهايت مجمع عمومي برگزار شد و هيات رييسه قديم از كار بركنار گشت. اما اين انتخابات با اعتراض گسترده اعضا روبرو شد.


  ايرادات به انتخابات شورا

حدود 40 نفر از اعضاي شوراي بازرگاني مشترك ايران و اوكراين در نامه‌يي كه به رياست اتاق بازرگاني ايران يعني محسن جلال‌پور ارسال كردند، اعتراضات خود را به موضوعات بيان داشتند. اين نامه رونوشت به معاونت حقوقي و معاونت امور بين‌الملل اتاق بازرگاني نيز شد اما عدم پاسخ جلال‌پور باعث دلخوري اين اعضا شده است. در اين نامه به موارد زير در اين انتخابات اعتراض شد.

وضعيت اطلاع‌رساني: موضوع اول نحوه اطلاع‌رساني درباره انتخابات بود. بر اساس تصميم قبلي مجمع اين شورا روزنامه رسمي اين شورا ابرار اقتصادي است ولي به دلايلي نامه دعوت از اعضا به جاي روزنامه ابرار اقتصادي به روزنامه دنياي اقتصاد ارسال شد و بعضي از اعضا اعلام كردند كه به علت عدم اطلاع‌رساني در جريان برگزاري شورا نبوده‌اند. همچنين در اطلاع‌رساني اعلام شد كه مجمع به صورت عمومي و فوق‌العاده برگزار مي‌شود كه در عمل اين اتفاق رخ نداد و ماهيت مجمع با موضوعي كه به تصويب رسيده بود متفاوت است.

حضور يك كانديدا در كميته تطبيق: از طرف شورا يكي از اعضا به عنوان نماينده در كميته تطبيق حضور داشت. در حالي كه به عملكرد اين كميته اعتراض بود در روز مجمع همان نماينده به عنوان كانديدا در انتخابات شركت كرد. در اعتراض به اين تخلفات و حق راي افرادي كه بدون هيچ سابقه كاري با اوكراين به انتخابات اضافه شده بودند رييس شورا از كانديداتوري در انتخابات انصراف داد و حاضر به شركت در راي‌گيري نشد.

راي غيرحضوري براي رييس: مساله بعدي عدم حضور يكي از كانديداها در جلسه بود كه اتفاقا اين فرد به عنوان رييس شورا انتخاب شد. حميدرضا قادي در جلسه حضور نداشت و قانونا امكان گرفتن راي براي وي وجود نداشته است اما به صورت غيرحضوري براي وي راي‌گيري شد تا وي بر كرسي رياست اين شورا تكيه بزند. همچنين مساله حضور دسته‌جمعي افراد براي راي دادن به يك گروه از موارد اعتراض شديد اعضا بود.

  نتيجه رسيدگي اتاق بازرگاني

در همين رابطه اتاق بازرگاني در بخش معاونت بين‌الملل و حقوقي تشكيل جلسه دادند و به اعتراضات رسيدگي كردند. در نتيجه اين رسيدگي به شرح زير است.

 «با توجه به اطلاع‌رساني از مسيرهاي مختلف كه نتيجه آن حضور 118 نفر از 163 عضو شورا بوده است و نتيجه آراء نشان مي‌دهد كه راي 45 نفر باقيمانده حتي در صورت حضور، تغييري در نتيجه حاصل نمي‌كرد؛ فلذا نتيجه راي‌گيري معتبر محسوب مي‌شود.

- حسب اساسنامه عدم برگزاري مجمع فوق‌العاده منجر به بطلان مصوبات مجمع عمومي نمي‌شود.

- همچنين انصراف از شركت در مجمع و ترك مجمع توسط رييس وقت شورا حسب اساسنامه منجر به بطلان مصوبات مجمع عمومي نمي‌شود.

- از آنجا كه دلايل و مستندات كانديداي مورد نظر (آقاي حميدرضا قادي) قبلا به كميته تطبيق ارسال گرديده و مورد تاييد اعضا قرار گرفت ايراد وارده در زمينه عدم حضور كانديداي محترم معتبر نيست.

- هيچ‌يك از موارد اساسنامه ناظر به بطلان مصوبات مجمع به دليل عضويت گروهي فعالان اقتصادي علاقه‌مند (با هر گرايش انتخاباتي) نيست و ايراد وارده غير قابل قبول است.

نتيجه رسيدگي نهايي: كليه مصوبات مجمع عمومي عادي مورخ 25 آبان 94 شوراي مشترك ايران و اوكراين از جمله نتيجه انتخابات هيات‌مديره نافذ و قابل اجراست.»

در حقيقت اتاق خود به وجود تخلفات اذعان دارد اما به دليل اختلاف آرا حاضر به ابطال انتخابات نيست. اين در حالي است كه اختلاف راي به دليل عدم شركت يك گروه به نشانه اعتراض رخ داده است.



  عدم پاسخگويي معاونت بين‌الملل

در همين رابطه سادينا آبايي رييس قبلي شوراي بازرگاني مشترك ايران و اوكراين به تعادل گفت كه ما به تاييد اتاق احترام مي‌گذاريم و اگر مقامات اتاق اين انتخابات را مورد وثوق مي‌دادند ما نيز آن را قبول مي‌كنيم اما مشكل اين است كه به ايرادات پاسخ درستي داده نشده است و اين موضوع باعث ناراحتي اعضا است. وي با تاكيد بر اينكه خود نامه را امضا نكرده است، گفت: انتظار اعضا اين بود كه رييس اتاق بازرگاني به اعتراضات آنها رسما پاسخ دهد اما هيچ پاسخي دريافت نشد.

به گفته آبايي وي چندين بار تقاضاي ديدار با معاون بين‌الملل اتاق بازرگاني درباره اين موضوعات و مشكلات پيش آمده در انتخابات را كرده است اما معاون بين‌الملل با عذر مشغله حاضر به ديدار با وي نشده است و عملا بدون شنيده شدن صحبت‌ها و مستندات وي اين اعتراضات مورد رسيدگي اين معاونت قرار گرفت.

  روزهاي مهم اتاق‌ها و شوراهاي مشترك

اين اتفاقات دقيقا در روزهاي در جريان است كه اتاق بازرگاني اساسنامه اتاق‌ها و شوراهاي مشترك را مورد بازبيني قرار مي‌دهد. قرار بود اين اساسنامه‌ها با نظر تمامي اتاق‌ها و شوراهاي مشترك بررسي شود اما در اين جلسات به دليل اختلافات هيچ عضوي از شوراي مشترك ايران و اوكراين حضور ندارد. همچنين قرار است به زودي همه شوراهاي واجد شرايط به اتاق‌هاي بازرگاني مشترك تبديل شوند. اما اوكراين نماينده‌يي براي دفاع از حق خود در اين رابطه به اين جلسات نمي‌فرستد. اين نخستين بار نيست كه انتخابات يك شوراي مشترك با چالش‌هايي از اين دست روبرو مي‌شود. يك سال و نيم پيش انتخابات شوراي بازرگاني ايران و كره جنوبي به يك فاجعه بدل شد كه تعرفه‌هاي راي تقلبي به صورت گسترده ميان اعضا پخش شد و عكس‌هاي آن در اختيار رسانه‌ها قرار گرفت. نتيجه اين موضوع ابطال انتخابات و به تعويق افتادن يك‌ساله اين انتخابات بود تا افكار عمومي اتفاقات تلخ آن روز را فراموش كند. حال بايد ديد تكليف شوراي بازرگاني ايران و اوكراين به چه شكل خواهد شد.
منبع:تعادل

تعداد بازدید : 1175
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما