ehdasrd

تقويت حضور سياسي و اقتصادي ايران در امريكاي لاتين

تقويت حضور سياسي و اقتصادي ايران در امريكاي لاتين

تقويت حضور سياسي و اقتصادي ايران در امريكاي لاتين
محمدجواد ظريف وزير امور خارجه ايران كه براي سفر به 6 كشور امريكاي‌لاتين، بامداد دوشنبه وارد كوبا شده است، در جمع خبرنگاران سياست اصولي جمهوري اسلامي ايران را تقويت روابط مستحكم خود با كشورهاي امريكاي‌لاتين در زمينه‌هاي سياسي و اقتصادي اعلام كرد. وي با اشاره به اينكه ايران مصمم است كه با رابطه مستحكم با كشورهاي امريكاي‌لاتين حضور اقتصادي و سياسي خود را در اين منطقه مهم جهان تقويت كند، اظهار داشت كه حضور 60 نفر از مسوولان و مديران بخش خصوصي و 20 نفر از مديران بخش‌هاي اقتصادي دولتي در تركيب هيات همراه نشانگر اهميتي است كه هم بخش خصوصي و هم بخش دولتي ايران براي گسترش روابط با امريكاي‌لاتين قائل است.

به گزارش اداره كل ديپلماسي رسانه‌اي، وزير امورخارجه ايران يادآور شد كه دولت يازدهم تاكنون سه بار برنامه سفر او و هيات همراهش را به امريكاي لاتين برنامه‌ريزي كرده بود اما هر بار به دليل تحولات منطقه خاورميانه يا كشورهاي امريكاي‌لاتين اين سفر به تعويق افتاد.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با تاكيد بر اينكه ايران در كنار دولت و ملت كوباست، افزود: از آنجا كه مقابله با استكبار شاخصه انقلاب اسلامي ماست و جمهوري اسلامي ايران بيش از سه دهه تحت تحريم‌هاي امريكا قرار داشته است، ما فشارهاي وارده به كوبا را درك مي‌كنيم و در كنار ملت و دولت آن مي‌مانيم. وي همچنين گفت: در زمينه سياسي نيز در آستانه برگزاري اجلاس سران جنبش عدم تعهد در ونزوئلا در ماه آينده، هماهنگي خوبي ميان ايران و كوبا براي برگزاري موفق اين اجلاس وجود دارد.

 

 بايد از فرصت پسابرجام استفاده كنيم

رييس دستگاه ديپلماسي در ضيافت شامي كه به افتخار حضور هيات ايراني در هتل ناسيونال پايتخت كوبا برگزار شده بود، اظهار داشت: ما از طريق همكاران وزارت امور خارجه و نمايندگي‌هاي سياسي ايران در كشورهاي امريكاي‌لاتين، به بخش‌هاي خصوصي و دولتي كشور كمك خواهيم كرد تا اقداماتي را براي همكاري با كشورهاي اين منطقه مهم جهان آغاز كنند و برنامه‌هاي موجود را نيز ادامه دهند. وي توسعه روابط با امريكاي‌لاتين را در جهت پيشبرد اهداف اقتصاد مقاومتي دانست. ظريف همچنين اظهار داشت: در دوره پسابرجام، موانع برطرف شده و فرصت‌ها براي گسترش همكاري ايران با كشورهاي مختلف از جمله امريكاي‌لاتين فراهم است و بايد از فرصت پسابرجام استفاده كنيم و با برنامه‌ريزي بتوانيم از آن بهره ببريم.

 

 ظرفيت اقتصادي بالا در امريكاي‌لاتين

در همين راستا، كامبيز شيخ‌حسني سفير كشورمان در كوبا در گفت‌وگويي در خصوص سفر وزير خارجه كشورمان به كوبا و روابط دو كشور تصريح كرد: هيات‌هاي متعدد ديگري هم در ساير سطوح و در همه بخش‌هاي سياسي، اقتصادي، هنري و فرهنگي ميان دو كشور تبادل شده كه به تحكيم روابط و همكاري‌ها بر پايه احترام و منافع متقابل انجاميده است.

وي با تاكيد بر اينكه مناسبات اقتصادي دوكشور نيز در سايه روابط سياسي از روند خوبي برخوردار بوده است، گفت: داروسازي و بيوتكنولوژي از مهم‌ترين زمينه‌هاي همكاري دو كشور است و در اين راستا، از سال 1374 همكاري انيستيتو «پاستور» ايران با طرف كوبايي، براي انتقال فناوري ساخت واكسن به ايران از جمله «هپاتيت ب» و آموزش‌هاي متخصصان داخلي را آغاز كرد و كماكان اين همكاري در جريان است.

وي اظهار داشت: علاوه بر آن در مقاطعي از سال‌هاي گذشته كوبا از تامين‌كنندگان اصلي شكر كشورمان بود و همكاري شاياني در توسعه صنعت نيشكر در ايران داشته و دارد.

وي با بيان اينكه امريكاي‌لاتين و حوزه كاراييب با 33 كشور مستقل و جمعيتي بالغ بر 600ميليون نفر ظرفيت اقتصادي بسيار بالايي دارد، گفت: در سال 1385 بانك توسعه صادرات ايران، يك خط اعتباري 200ميليون يورويي به كوبا اختصاص داد و سپس جمهوري اسلامي ايران آمادگي خود را به افزايش اين اعتبار تا سقف 500ميليون يورو اعلام كرد.همين امر بستر خوبي براي ارتقاي سطح روابط تجاري ميان دوكشور فراهم كرد. به گفته سفير ايران در كوبا، از جمله قراردادهاي مهم صنعتي ميان دو كشور، مي‌توان به قرارداد ساخت 550 واگن مسافري براي كوبا و بازسازي يك كارخانه يخچال‌سازي در اين كشور اشاره كرد. همچنين بازطراحي و احداث كارخانه آرد هاوانا توسط پيمانكار ايراني نيز از مهم‌ترين پروژه‌هاي همكاري ميان دو كشور است كه خردادماه گذشته به‌طور رسمي به طرف كوبايي تحويل شد و تلاش مي‌شود از اين ظرفيت و تجربيات براي ادامه همكاري‌هاي صنعتي در كوبا و منطقه استفاده شود.

شيخ‌حسني همچنين تصريح كرد: نقش موثر دولت‌هاي منطقه امريكاي‌لاتين و كاراييب در سازمان‌هاي بين‌المللي نيز از ديگر ضرورت‌هاي راهبردي روابط با اين كشورهاست كه از نگاه جمهوري اسلامي ايران دور نمانده است.

منبع:تعادل

 

تعداد بازدید : 1150
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما