ehdasrd

کسب جهش 2/2 درصدی با کمک اقتصادهای نوظهور

کسب جهش 2/2 درصدی با کمک اقتصادهای نوظهور

کسب جهش 2/2 درصدی با کمک اقتصادهای نوظهور

بر اساس این گزارش، تولیدات صنعتی در فصل دوم 2016 در مقایسه با فصل مشابه سال قبل از آن، 2.2 درصد رشد داشته است و طبق تحلیل سازمان توسعه صنعتی UNIDO تامين بخش عمده این رشد از محل رشد 4.9 درصدي توليدات صنعتي اقتصادهاي نوظهور و در حال توسعه بوده است.


این در حالی است که طبق این گزارش، رشد تولیدات صنعتی کشورهای صنعتی در دومین فصل سال جاری میلادی رقمی معادل 0.2 درصد بوده است. همچنین، آن‌طور که سازمان توسعه صنعتی UNIDO تحلیل کرده است، خروج بریتانیا از اتحادیه اورپا منجر به رشد منفی تولیدات صنعتی این منطقه شده است و اتحادیه اروپا برای اولین بار از سال 2013 میلادی، به رشد کمتر از یک درصد دست یافته است.


این در حالی است که در فصل دوم سال 2016، برخی دیگر از کشورهای بزرگ صنعتی نیز رشد اندکی را تجربه کرده‌اند؛ بر این اساس، رشد پايين‌تر توليد صنعتي در فدراسيون روسيه و آمريكا در فصل دوم سال 2016 به ترتيب به ميزان 1 درصد و 0.3 درصد و تنزل رشد صنعتي به 1.8 درصد در كشور ژاپن در این مقطع زماني اتفاق افتاده است.


در منطقه آمریکای لاتین نیز وضعیت رشد تولیدات صنعتی طی این مدت نیز با کاهش همراه بوده به طوری که بخش عمده‌ای از کشورهای این منطقه شاهد کاهش 3.2 درصدی تولیدات صنعتی بوده‌اند و این در حالی است که دو کشور برزیل و آرژانتین در مسیر رشد حرکت کرده و هر کدام از این دو کشور به ترتیب رشد 6.7 درصدی و 4.2 درصدی را در فصل دوم سال 2016 به دست آورده‌اند.


حفظ رشد بالاي صنعتي در كشورهاي آسيايي در این مدت، از دیگر نکات این گزارش است. طبق این گزارش، کشورهای اندونزی، مالزی و ویتنام به ترتیب به رشد 5.6، 3.9 و 13.5 درصد دست پیدا کرده‌اند و رشد تولیدات صنعتی هند نیز 0.7 درصد بوده است.


همچنین، کارشناسان سازمان توسعه صنعتی رشد 2.5 درصدي توليدات صنعتي در كشورهاي حوزه افريقا در فصل دوم 2016 را برآورد کرده‌اند و این در حالی است که رشد 2.5 درصدي در بزرگترين توليدكننده صنعتي این قاره يعني كشور آفريقاي جنوبي، رشد 8.3 درصدی در كامرون و 7.6 درصدی در سنگال طی این مدت رقم خورده است.


طبق این گزارش، توليدات مربوط به صنايع كامپيوتر و تجهيزات الكتريكي، محصولات دارويي، محصولات شيميايي، فلزات فابريكي و نساجي در اقتصادهاي در حال توسعه طی این مدت با رشد همراه بوده است و عملكرد بهتر اقتصادهاي صنعتي در توليدات صنعت دارو، محصولات چوبي، نوشيدني‌ها و وسايل نقليه موتوري در فصل دوم 2016 میلادی ملموس بوده است.


پيش‌بيني كاهش نرخ رشد صنعتي چين به عنوان بزرگترين توليدكننده صنعتي جهان، از 7.1 درصد سال 2015 به 6.5 درصد در سال 2016 از دیگر نکات این گزارش است.


برای مطالعه گزارش تحلیلی معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران و دیدن نمودارها و گراف‌ها به این بخش مراجعه کنید.

منبع:اتاق بازرگانی تهران

تعداد بازدید : 1035
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما