ehdasrd

سرمایه‌گذاری 6 هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی در بنادر

سرمایه‌گذاری 6 هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی در بنادر

سرمایه‌گذاری 6 هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی در بنادر

وزیر صنعت: مشکلات شرکت‌های ایرانی برای استفاده از تسهیلات ارزی حل شد

چهارمین نمایشگاه بین‌المللی دریایی جمهوری اسلامی ایران با حضور وزیران راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت روز گذشته (سوم مهرماه) در شبستان اصلی مصلای تهران افتتاح شد.
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در این همایش با اشاره به سرمایه‌گذاری ۶هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی در پس کرانه‌ بنادر طی سه سال گذشته، گفت: بهبود بازاریابی بین‌المللی در دستور کار قرار دارد و بر اساس برنامه، قرار است ظرفیت جابه‌جایی کالا از دومیلیون و ۵۰۰ هزار تن به هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تن افزایش یابد.  گفتنی است، پس کرانه به زمین‌های واقع در پشت بندرگاه‌ها گفته می‌شود که می‌تواند نقش پشتیبانی، تأمین و رساندن کالاهای صادراتی به بندرگاه و پخش و جذب کالاهای وارداتی از بندر را عهده دار باشد. عباس آخوندی افزود: ما باید با توجه به شرایط سواحل و بنادرمان سهمی متناسب با این ظرفیت‌ها برای خود بوجود آوریم. خوشبختانه در طول ماه‌های گذشته صحبت‌های زیادی مبنی بر افزایش سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی صورت گرفته که این امر می‌تواند ما را به اهداف نهایی‌مان نزدیک کند. وی با بیان اینکه علاوه بر نوسازی و بهسازی بنادر، بازاریابی بین‌المللی دریایی ایران نیز امری بسیار مهم به حساب می‌آید، گفت: در طول ماه‌های گذشته اتفاق‌های بسیار مثبتی در افزایش ظرفیت در بندر شهید رجایی به وجود آمده که ما می‌توانیم پس از نوسازی فاز یک، فاز دو را نیز نهایی کنیم و بزودی فاز سوم توسعه این بندر را نیز در دستور کار قرار دهیم. در کنار آن بحث افزایش ظرفیت در بنادر امام خمینی(ره) و خرمشهر در جنوب و بنادر امیرآباد، نوشهر و انزلی در دریای خزر نیز به عنوان یکی از اصلی‌ترین اولویت‌ها در دستور کار قرار گرفته است.
سرمایه‌گذاری 636 میلیون دلاری در چابهار
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به افزایش ظرفیت بندر شهید بهشتی چابهار از 5/2 میلیون به 5/8 میلیون تن ظرفیت سالانه تخلیه و بارگیری، تأکید کرد: خوشبختانه با پیگیری‌های صورت گرفته حدود ۴۰۳ میلیون دلار منابع مالی جدید برای این بندر از طریق صندوق توسعه ملی تأمین شده است و در قالب دو تفاهمنامه جداگانه با هندی‌ها نیز بنا را بر آن گذاشته‌ایم که در قالب دو برنامه ۸۵ و ۱۵۰ میلیون دلاری آنها را در این بندر شریک کنیم. آخوندی از نهایی شدن طرح شبکه‌کردن بنادر ایران خبر داد و گفت: بنادری مانند دیلم، کنگان و جاسک که در طول سال‌های دور نقشی مهم در دریاهای ایران داشته‌اند در طول این سال‌ها با مشکلات توجه نکردن لازم روبه‌رو بودند. وی با اشاره به ظرفیت بالای ایران در حوزه نفت و پتروشیمی، اظهار کرد: برای افزایش بهره‌وری این بنادر و حرکت آنها در توسعه صادرات، وزارت راه و شهرسازی بحث استفاده حداکثری از پس‌کرانه را مطرح کرده است. در بندر امام خمینی(ره) ما حدود ۱۱ هزار هکتار پس‌کرانه داریم و در دیگر بنادر نیز ظرفیتی نزدیک آن وجود دارد. از این‌رو استفاده حداکثری از آنها به عنوان یک اولویت در دستور کار خواهد بود.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه اتصال بنادر به خطوط ریلی نیز به عنوان یک مسأله مهم در دستور کار قرار دارد، ادامه داد: ما برنامه را این‌طور چیده‌ایم که تمام بنادر ایران در مدت زمانی کوتاه امکان دسترسی به خطوط ریلی را داشته باشند. آخوندی گفت: مسأله مهم دیگر در این عرصه وجود فرودگاه‌های قدرتمند در بنادر ایران است. ما باید بهترین فرودگاه‌ها را به بنادرمان انتقال دهیم تا به این ترتیب زیرساخت‌های حمل‌ونقل در این عرصه‌های مهم اقتصادی فراهم شود.
 مشکلات استفاده از صندوق توسعه ملی برای شرکت‌های ایرانی حل شد
وزیر صنعت، معدن وتجارت نیز گفت:مشکلات استفاده از منابع مالی صندوق توسعه ملی برای شرکت‌های ایرانی به منظور توسعه صنایع دریایی کشور حل شده و دولت تلاش می‌کند موانع را از مقابل این صنعت بردارد.
محمد رضا نعمت‌زاده درمراسم افتتاح چهارمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دریایی و کنفرانس بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری بنادر ایران افزود: دلیلی ندارد صنعتگران و شرکت‌های ایرانی نتوانند از منابع مالی صندوق توسعه ملی استفاده کنند، بنابراین در جلسه‌ای که با مسئولان این صندوق برگزار شد، تلاش شد تا تمام مشکلات برای تأمین مالی مورد نیاز صنعتگران از این صندوق بر طرف شود.
وی افزود: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، حجم خرید کالا از خارج کشور پس از انقلاب اسلامی بسیار بالا بوده که اگر یک پنجم از این هزینه صرف تولید داخلی می‌شد، هم‌اکنون توان اقتصادی کشور بیش
از اینها بود. نعمت‌زاده گفت: کشتی‌سازان دنیا همه تجهیزات مورد نیاز خود را نمی‌سازند، بلکه قسمت‌های مختلف کشتی را از شرکت‌های دیگر تهیه می‌کنند، بنابراین در برنامه راهبردی صنایع دریایی که در دوسال گذشته آماده شده، تلاش می‌شود تا بسیاری از مشکلات این صنایع برطرف شود.
۹ پیشنهاد برای سرمایه‌گذاری  
همچنین محمد سعید نژاد، رئیس سازمان بنادر و دریانوردی در این همایش ضمن اشاره به افزایش تقاضا برای سرمایه‌گذاری در بندر شهید رجایی گفت: در حال حاضر ۹ پیشنهاد برای سرمایه‌گذاری در فازهای جدید این بندر از سوی کشورهای مختلف ارائه شده است که مهم‌ترین دلیل افزایش این تقاضاها را می‌توان در اجتناب این کشورها از هزینه‌های گزاف در حمل و نقل کالا جست‌و‌جو کرد. وی ادامه داد: در سال‌های گذشته خطوط کشتیرانی کشور برای دسترسی به بنادر با محدودیت‌هایی روبه‌رو بود که در حال حاضر و با لغو تحریم‌ها، تمام محدودیت‌ها در حوزه دریایی از میان رفته است.

منبع:ایران

تعداد بازدید : 1038
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما