ehdasrd

حضور و فعالیت دوجانبه بانک‌های ایران و تایوانی

حضور و فعالیت دوجانبه بانک‌های ایران و تایوانی

حضور و فعالیت دوجانبه بانک‌های ایران و تایوانی

هیات تجاری اتاق تهران که هفته گذشته برای حضور در مراسم روز تجاری ایران به تایوان سفر کرده بود، در یک دیدار رسمی با با مقامات بانک مرکزی تایوان برای بحث و گفت‌وگو در مورد موانع مبادلات بانکی ایران و تایوان حضور پیدا کرد.

در این دیدار مشکلات نقل‌وانتقال پول بین دو طرف بیان شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت. هیات ایرانی به مقامات بانک مرکزی تایوان پیشنهاد کرد که بانک‌های تایوانی را به ایجاد شعبه در ایران برای تسهیل مراودات بانکی ترغیب و تشویق کند.


در این دیدار «هری ین»، مدیرکل دپارتمان ارز خارجی بانک مرکزی تایوان، با اشاره به میزان برخورداری ایران از منابع سرشار نفت و گاز و مواد معدنی مختلف تاکید کرد که از نظر تایوان، ایران از جمله اقتصاد‌های برتر خاورمیانه است. ین افزود: از ماه ژوئن 2010 که تحریم‌ها علیه ایران تشدید شد، تا پایان سال گذشته میلادی، به‌رغم تمایل دو طرف از میزان تعاملات ایران و تایوان کاسته شد.


 او سپس به جریان مذاکرات و لغو تحریم‌ها علیه ایران اشاره داشت و گفت: از ماه ژانویه امسال تحریم‌ها از میان برداشته شده و تایوان باید کار گسترش همکاری‌های تجاری و اقتصادی خود را با ایران آغاز کند. ین ادامه داد: ما کاملاً آگاهی داریم که ظرفیت‌های بسیاری برای همکاری میان ایران و تایوان وجود دارد و تلاش ما باید در جهت بهره‌برداری هرچه بیشتر از این ظرفیت‌ها و توسعه مراودات اقتصادی بین دو طرف باشد.


سرپرست هیات تجاری ایران در تایوان نیز سخنان خود را با برشمردن مزیت‌های همکاری اقتصادی با ایران آغاز کرد و گفت: ایران به دلیل همجواری با 15 کشور، می‌تواند بازار مصرف بسیار وسیعی برای شرکای خود ایجاد کند. برای تایوان نیز ظرفیت بالقوه‌ای وجود دارد که بتواند با سرمایه‌گذاری مشترک در ایران و همکاری با بنگاه‌های بخش خصوصی ایران سهم مناسبی از این بازار بزرگ به خود اختصاص دهد.


محمود نجفی‌عرب با اشاره به ورود بیش از 200 هیات خارجی از کشورهای اروپایی و آسیایی به ایران طی ماه‌های گذشته، گفت: تایوان نباید از تحرکات تجاری حول محور ایران غافل بماند. همان‌طور که شاهد هستید اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، بزرگ‌ترین هیات تجاری خود را به تایوان اعزام کرده و امیدواریم تجار ایرانی و تایوانی بتوانند به هدف افزایش مبادلات تجاری دست پیدا کنند.


او با بیان اینکه حجم تجارت فعلی با ظرفیت‌های دو کشور متناسب نیست، گفت: در مقابل توسعه روابط دو جانبه، موانعی وجود دارد که یکی از آنها مبادلات بانکی است. پیشنهاد ما برای تسهیل نقل و انتقال پول، تاسیس شعبی از بانک‌های ایرانی در تایوان و تاسیس شعبی از بانک‌های تایوانی در ایران است. در ادامه این نشست، محمدرضا بختیاری، معاون امور بین‌الملل اتاق تهران نیز با اشاره به روند مذاکرات ایران با گروه 1+5 در خصوص تعهدات طرفین، به نقل قولی از محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان اشاره کرد و گفت: به گفته آقای ظریف آمریکا متعهد شده است بانک‌های طرف قرارداد با ایران را جریمه نکند. بنابراین بانک‌های تایوانی نیز می‌توانند بدون دغدغه و نگران با ایران همکاری کنند. او در این راستای به فعالیت و همکاری نزدیک بانک‌های ایرانی با آلمان اشاره کرد که منجر به توافق برای تاسیس شعبه از سوی سه بانک ایرانی در آلمان شده است.


حمیدرضا صالحی، نایب‌رییس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران نیز که در این سفر در ترکیب هیات اعزامی قرار دارد، به برخی مزیت‌های سرمایه‌گذاری در ایران اشاره کرد و گفت: در ایران، به میزان 60 هزار مگاوات ظرفیت سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های نو وجود دارد. تایوان هم‌چنین می‌تواند در زمینه ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی، پالایشگاه‌های پتروشیمی، در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و ساخت راه‌آهن نیز با ایران مشارکت کند.


در ادامه، هری ین با اشاره به اینکه فعالیت بانک‌ها در تایوان مبتنی بر اصل توجیه اقتصادی است عنوان کرد که بانک مرکزی تایوان نمی‌تواند برای بانک‌ها در مورد راه‌اندازی شعبه در دیگر کشورها الزام ایجاد کند اما اگر این سرمایه‌گذاری دارای توجیه اقتصادی باشد آنها به طور حتم برای ایجاد شعبه در ایران اقدام خواهند کرد. او ادامه داد: بانک‌های ایرانی نیز چنانچه خواهان ایجاد شعبه در تایوان هستند می‌توانند درخواست خود را مطرح کنند و ما قطعاً با آنها  نهایت همکاری را خواهیم داشت.

ملاقات با مدیران شرکت فورموزان پلاستیک
هیات تجاری ایران در ادامه دیدار‌های خود در تایوان، با مسوولان شرکت فورموزان پلاستیک که که به عنوان یکی از قطب‌های تولید پلاستیک در جهان شناخته می‌شود نیز ملاقات کرد و در ضیافت شامی که این شرکت برای هیات ایرانی برپا کرده بود، حضور یافت. مدیران  این شرکت که از قضا واردکننده نفت از ایران است از علاقمندی خود برای توسعه روابط با ایران سخن گفتند و اذعان کردند که برای خرید بیشتر نفت و ارائه محصولات موردنیاز به بازار ایران آمادگی دارند.


 هیات تجاری اتاق تهران در تایوان پس از چهار روز حضور در تایوان و انجام چندین دیدار رسمی با مقامات بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و شورای توسعه تجارت خارجی تایوان (تایترا) و هم‌چنین حضور در مذاکرات مستقیم با فعالان بخش خصوصی تایوان پنج‌شنبه به تهران بازگشت. برنامه اصلی این هیات نیز حضور در مراسمی بود که تایترا با عنوان روز تجارت با ایران ترتیب داده بود تا فعالان بخش خصوصی تایوان بیشتر با ظرفیت‌های همکاری با ایران آشنا شوند.

همزمان با حضور هیات تجاری اتاق تهران در تایوان، این کشور دو روز گرفتار توفان و بارش شدید باران بود، با این همه نمایندگان بخش خصوصی برنامه‌های خود را در دو شهر تایپه و تایچون برگزار کردند. مهمترین مسایل مطرح شده در این دیدارها رفع مشکلات و موانع پیش روی مراودات بانکی بین دو کشور با تاکید بر راه‌اندازی شعبات بانکی و تسهیل روند صدور ویزا از سوی تایوان برای بازرگانان ایرانی بود که مقامات تایوان قول مساعد برای پیگیری آن دادند.

 

منبع:اتاق بازرگانی تهران

 

 

 

تعداد بازدید : 1012
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما