

صادرات از نیمه دوم 96
صادرات از نیمه دوم 96
موضوع استقلال یک کشور در ابعاد مختلف و خودکفایی در زمینه نیازهای مردمی از اهمیت ویژهای برخوردار است که در این راستا، خودکفایی در حوزه نفت و گاز تاثیر ویژهای خواهد داشت.
با وجود اینکه در دولت قبل در مدت کوتاهی ایران در تولید بنزین خودکفا شد و واردات این فرآورده حدود دوسال متوقف شد اما در پی مصرف بیسابقه بنزین در کشور و محدودیت پالایشگاهها در تولید بنزین مجددا زنگ واردات بنزین به صدا درآمد، از طرف دیگر انتشار گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ثابت کرده بود در دوران ریاستجمهوری احمدینژاد به دلیل توزیع بنزین موسوم به پتروشیمی در جایگاههای سوخت شهر آلودگی هوای تهران تشدید پیدا کرده بود که این خبر موجب شد بنزین پتروشیمیها به دلیل آلایندگی از سبد سوخت کشور حذف شود.
در همین حال در دولت تدبیر و امید در کنار واردات بنزین وزارت نفت طرحهای بنزینسازی را با جدیت پیگیری و طرحهای راهبردی را برای افزایش تولید بنزین مطرح و اجرا کرد، از این رو تلاش برای تکمیل پالایشگاه ستاره خلیج فارس افزایش یافت و به نوعی این طرح در اولویت صنعت نفت قرار گرفت، بهطوری که واحد تقطیر پالایشگاه ستاره خلیج فارس که هفته گذشته به بهرهبرداری رسید، از ظرفیت پالایش روزانه ۱۲۰ هزار بشکه میعانات گازی، تولید روزانه ۱۲ میلیون لیتر نفتا، چهار میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر گازوییل، یک میلیون لیتر نفت سفید و ۳۰۰ تن گاز مایع را دارد.
در پی این بهرهبرداری وزیر نفت به صراحت اعلام کرد فاز اول ستاره خلیج فارس امسال به بهرهبرداری میرسد. فازهای بعد نیز در سال بعد بهرهبرداری خواهند شد که با بهرهبرداری فازهای ستاره خلیجفارس دیگر واردکننده بنزین نخواهیم بود.
با بهرهبرداری کامل از پالایشگاه ستاره خلیج فارس روزانه ۳۵ میلیون لیتر بنزین (عدد اکتان ۹۵) و ۱۴ میلیون لیتر گازوییل به ظرفیت تولید فرآوردههای نفتی کشور اضافه میشود. تولید روزانه چهار میلیون لیتر گاز مایع، سه میلیون لیتر سوخت جت و ۱۳۰ تن گوگرد از دیگر محصولات تولیدی این واحد پالایشی هستند. ظرفیت ذخیرهسازی فرآوردههای نفتی این پالایشگاه حدود ۱۱ میلیون بشکه است.
این در حالی است که معاون وزیر نفت با بیان اینکه سال آینده واردات بنزین بهطور کامل متوقف خواهد شد، گفت: برنامهای برای ارائه لایحه اخذ مجوز واردات بنزین در قالب بودجه سال ۹۶ به مجلس نداریم.
عباس کاظمی درباره آخرین وضعیت واردات بنزین ایران گفت: حجم واردات بنزین کشور که در ماههای نخست امسال روزانه ۱۰ تا ۱۲ میلیون لیتر بود هماکنون به حدود 5/4 تا ۵ میلیون لیتر در روز کاهش یافته است.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه تا پیش از پایان امسال دو طرح جدید بنزینسازی پالایشگاه نفت بندرعباس و لاوان در مدار بهرهبرداری قرار میگیرد، تصریح کرد: علاوه بر این هفته گذشته واحد تقطیر پالایشگاه ستاره خلیجفارس در مدار بهرهبرداری قرار گرفت.
کاظمی در پاسخ به پرسش مهر که آیا با توجه به افزایش ظرفیت تولید بنزین سال آینده دولت و وزارت نفت لایحهای به منظور اخذ مجوز واردات بنزین در قالب لایحه بودجه ۹۶ به مجلس شورای اسلامی ارائه خواهد کرد؟ توضیح داد: از آنجایی که تا خردادماه سال ۹۶ قطعا فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس در مدار بهرهبرداری قرار میگیرد سال آینده نیازی به واردات بنزین نداریم.
معاون وزیر نفت با اعلام اینکه برای سال ۹۶ لایحه اخذ مجوز واردات بنزین از لایحه پیشنهادی بودجه حذف خواهد شد، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی ایران صادرکننده اکثر فرآوردههای نفتی همچون گازوییل، گازمایع، نفت سفید و نفت کوره بوده که سال آینده نه تنها واردات بنزین متوقف میشود که حتی به صادرکننده این فرآورده نفتی تبدیل خواهیم شد.
همچنین مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با تاکید بر اینکه بر اساس برنامه زمانبندی واحد CCR پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا پایان امسال راهاندازی خواهد شد، اظهار داشت: بر این اساس تا خرداد ماه سال آینده فاز اول این پالایشگاه میعانات گازی با ظرفیت تولید روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو چهار اتحادیه اروپا راهاندازی خواهد شد.
این مقام مسوول با بیان اینکه از این رو سال ۹۶ عملا واردات بنزین کشور متوقف خواهد شد، تاکید کرد: آمار مصرف هم نشان میدهد که با وجود رشد حدود 9/3 درصدی متوسط مصرف بنزین در طول هفت ماهه نخست امسال، رشد مصرف تا پایان سال به کمتر از دو درصد کاهش یابد.
ریاحی همچنین با اشاره به پروژه ستاره خلیج فارس گفت: این پروژه در سه فاز باید انجام شود که فاز نخست آن تا پایان سال انجام شده و با انجام فاز دوم آن ۱۲ میلیون لیتر از سال آینده در کشور تولید میشود و ایران در نیمه دوم سال ۱۳۹۶ صادرکننده بنزین خواهد شد.
از سوی دیگر نماینده مجلس دهم، ظرفیتسازی برای افزایش تولید نفت و گاز را برای کشور با اهمیت خواند و گفت: با افزایش ظرفیت تولید، قدرت ایران در منطقه و جهان افزایش پیدا میکند.
محمد وحدتی اخیرا به شانا درباره اهمیت طرحهای در حال اقدام وزارت نفت با هدف خودکفایی در تامین بنزین با بیان اینکه تحقق خودکفایی در همه بخشها برای کشور لازم و شایسته است، افزود: خودکفایی در تامین بنزین و فراورش آن در پالایشگاههای داخلی از اهمیت دو چندانی برخوردار است.
وی، افزایش فراورش نفت و میعانات گازی و تبدیل آن به فرآورده از جمله بنزین را در گرو توسعه صنایع پالایشی دانست و گفت: در گام نخست لازم است این بخش با اولویت توان داخلی و با رویکرد درونزایی توسعه یابد زیرا تکیه بر توان داخلی دارای آثار و پیامدهای مثبت است.
این نماینده مجلس دهم گفت: در مرحله دوم و در صورت لزوم میتوان از سرمایهگذار خارجی برای تحقق اهداف پالایشی بهره برد.
وی همچنین یادآور شد تلاش دولت برای خودکفایی در تامین بنزین ستودنی است.
منبع:جهان صنعت
یک نظر اضافه کنید
شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*
امتیاز شما