ehdasrd

بانک های چینی در راه ایران

بانک های چینی در راه ایران

بانک های چینی در راه ایران

در جریان مذاکرات پسابرجام بین بانک مرکزی با سایر بانک‌های جهان، طرف‌های شرق آسیا جزو بانک‌هایی هستند که در حال حاضر توانسته‌اند در ایران شعبه یا نمایندگی ایجاد کنند‌. این بار «بانک چین» با دارایی حدود ۱۸ تریلیون یوان تمایل خود را برای حضور در کشورمان اعلام کرده است‌.
در حال حاضر در کنار برخی از بانک‌های اروپایی بانک‌های شرقی به ویژه ژاپنی، کره‌ای و چینی توانسته‌اند طی رایزنی‌های انجام شده بین طرفین شعبه یا نمایندگی در ایران دایر کنند‌.
این در حالی است که اخیرا تیمی از بانک چین (BANK OF CHINA) طی مذاکراتی که با هدف گسترش همکاری‌های مالی بین طرفین با بانک مرکزی داشته، تمایل خود را برای ایجاد نمایندگی اعلام کرده و قرار است در ادامه بتواند در ایران شعبه ایجاد کند‌. آنها معتقدند با توجه به بزرگی و جمعیت زیاد ایران و اقتصاد قوی که از آن برخوردار است، گسترش روابط می‌تواند پیامدهای مثبت فراوانی به همراه داشته باشد، البته در این میان برقراری روابط کارگزاری مورد توجه قرار گرفته چراکه می‌تواند مقدمه‌ای برای افتتاح شعبه در ایران باشد، هرچند این موضوع باید با استانداردهای بین‌المللی منطبق شود‌.
«بانک چین» که از چهار بانک بزرگ و مهم بین‌المللی این کشور با دارایی حدود ۱۸ تریلیون یوآن محسوب می‌شود، از نگاه رییس کل بانک مرکزی نیز مورد پذیرش بوده و وی ضمن استقبال از این موضوع به اهمیت ایجاد دفتر نمایندگی برای بانک چینی در ایران اشاره داشته و گفته که این دفاتر می‌تواند اطلاعات دقیق و شفافی در خصوص ریسک‌های محتمل بر بازار و اقتصاد ایران ارائه کند‌.
البته سیف، حمایت مالی از شرکت‌های فعال چینی در ایران را نیز مشروط به داشتن روابط کارگزاری مناسب بین دو کشور دانسته و پیشنهاد کرده که برای شروع کار با چین در مرحله اول باید بانک مرکزی و بانک‌های دولتی ایران در این بانک حساب کارگزاری باز کنند‌.
پیش از این نیز مذاکراتی با بانک‌های چینی انجام شده بود، به‌طوری که در مردادماه امسال بانک مرکزی در توافقاتی که در پکن با «اگزیم بانک چین» داشت، موضوع افتتاح حساب مشترک مورد بررسی قرار گرفت‌. اگزین بانک چین نیز به عنوان بانک دولتی صادرات و واردات این کشور از بزرگ‌ترین بانک‌های آن به شمار رفته و به دلیل برخورداری از روابط با بیش از هزار بانک تراز اول جهان یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های کارگزاری مالی و بانکی بین‌المللی را در اختیار دارد‌.
باید یادآور شد که در جریان مذاکرات هسته‌ای و رایزنی توسعه روابط با بانک‌های بین‌المللی، دیگر بانک چینی که درخواست گسترش روابط با ایران را مطرح کرد، بانک «CBC» چین به عنوان بزرگ‌ترین بانک چین و جهان از لحاظ دارایی و سرمایه بود که تقاضای ایجاد شعبه و بانک مستقل در منطقه آزاد کیش و در سرزمین اصلی ایران را دارد‌.
با این حال همچنان رییس کل بانک مرکزی نسبت به مانع‌تراشی آمریکایی‌ها در توسعه روابط بانکی ایران و اجرایی شدن برجام معترض است، وی البته نفع نبردن از این روابط را هم از دلایل کارشکنی طرف آمریکایی می‌داند‌.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به سفر رییس‌جمهور چین به ایران، در مورد گسترش روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور گفت: در این سفر بر گسترش همکاری‌های اقتصادی تاکید شد و پیش نیاز گسترش این همکاری‌ها، روابط بانکی است‌.
سیف با انتقاد از رفتار متفاوت آمریکا در میان کشورهای مذاکره کننده با ایران خاطرنشان کرد: کشورهای 1+5 پس از برجام بر افزایش روابط اقتصادی تاکید دارند و علاقه‌مندند از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در ایران بهره‌مند شوند تا بتوانند در بازار منطقه حضور داشته باشند اما در این میان، کشور آمریکا مانع‌تراشی می‌کند چراکه از روابط ایران با دیگر کشورها نفعی نمی‌برد‌.
وی افزود: در میان کشورهای 1+5، ارتباط کشور چین با ایران بیشتر از سایرین است و بر همین اساس، شناخت بهتری از بازار ایران دارد‌. رییس شورای پول و اعتبار با اشاره به نقش مهم دفتر نمایندگی برای بانک چینی در ایران اظهار کرد: دفتر نمایندگی می‌تواند اطلاعات دقیق و شفافی در خصوص ریسک‌های محتمل بر بازار و اقتصاد ایران ارائه کند‌. رییس کل بانک مرکزی در خصوص منابع ارزی ورودی به کشور گفت: با توجه به اجتناب ما از به کار بردن دلار در مبادلات بین‌المللی، در حال حاضر منابع ارزی ما در حد نیاز برای واردات کالا به همان ارز کشورهایی است که نفت یا کالاهای غیرنفتی به آنجا صادر کردیم‌. مازاد آن را نیز با ارز ثالث که معمولا یورو است، دریافت می‌کنیم‌. در مورد کشور چین نیز شیوه ما به این‌گونه است‌.
سیف حمایت مالی از شرکت‌های چینی فعال در ایران را منوط به داشتن روابط کارگزاری مناسب بین دو کشور دانست و افزود: برای شروع کار با «بانک چین» پیشنهاد ما این است که در مرحله اول، بانک مرکزی و بانک‌های دولتی ایران در این بانک، حساب کارگزاری افتتاح کنند‌.
چن سینگینگ رییس «بانک چین»، هدف از این دیدار را گسترش همکاری‌های مالی بین ایران و چین دانست و افزود: ما با هدف افزایش همکاری‌ها به دنبال تشکیل دفتر نمایندگی در ایران هستیم و در مرحله بعد می‌توانیم نسبت به افتتاح شعبه اقدام کنیم‌.
خیز ایران برای همکاری با
«ابربانک چین»
از سویی هیاتی متشکل از مدیران «بانک چین» با معاون وزیر اقتصاد و دارایی دیدار کردند‌. این نشست با حضور حسین قضاوی، معاون وزیر اقتصاد، حمیدرضا معبودی، مدیر امور بین‌الملل بانک توسعه صادرات، چن سینگینگ رییس «BANK OF CHINA» برگزار شد‌.
حسین قضاوی در این نشست ضمن تشریح شرایط فعلی اقتصاد ایران و بهبودهای حاصل شده در دوران پساتحریم، آمادگی سیستم بانکی ایران را برای پذیرش سرمایه‌گذاری مطمئن خارجی در کشور اعلام کرد‌. قضاوی تشریح کرد: در دوران تحریم‌های ظالمانه غرب، ایران صدمه‌های اقتصادی بسیاری را متحمل شد و بازارهای خود را در کشورهای هدف از دست داد‌. در نتیجه این تحریم‌ها روابط اقتصادی و بازرگانی ما در سطح دنیا با محدودیت مواجه شد‌. وی افزود: در حال حاضر و با لغو تحریم‌های ثانویه علیه ایران، فروش نفت ما به بیش از آنچه قبل از تحریم انجام می‌شد افزایش یافته و بازارهای جدیدی علاوه بر خریداران سابق نفت ایران برای ما ایجاد شده است‌.
معاون وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه ایران و چین دوستان روزهای سخت و آسان بوده‌اند، ادامه داد: شاخص‌ها در بخش‌های صنعتی، کشاورزی، صادرات نفتی و غیرنفتی و نیز متغیرهای کلان اقتصادی ایران در شرایط فعلی نشان دهنده خروج از رکود و تجربه رشد اقتصادی فزاینده هستند‌. پیش‌بینی نهادهای بین‌المللی مانند صندوق بین‌المللی پول IMF و همچنین نهادهای داخل از تجربه رشد 5/4 تا 5/5 درصدی اقتصاد ایران تا پایان سال‌جاری حکایت دارند‌.
قضاوی با اشاره به بازگشت از تورم ۴۰ درصدی و کاهش تورم طی سه سال گذشته افزود: تجربه تورم تک رقمی 8/8 درصدی حال حاضر در ۴۰ سال اخیر اقتصاد ایران بی‌سابقه بوده است و تداوم نرخ کاهشی آن در بازه طولانی این پیش‌بینی را می‌دهد که تورم کاهشی برای مدت طولانی در شرایط ثبات باقی بماند‌.
وی با تاکید بر موضوع تورم انتظاری و اهمیت آن در اقتصاد گفت: کاهش تورم همچنین توانسته انتظارات عمومی از نرخ تورم را تا حد زیادی کاهش دهد و کنترل تورم انتظاری کمک زیادی به ثبات و کاهش ریسک اقتصادی و تجاری در ایران می‌کند‌.
شمارش معکوس برای یکسان‌سازی نرخ ارز
قضاوی افزود: نرخ ارز به عنوان یکی دیگر از متغیرهای کلیدی در اقتصاد در سال‌های گذشته وضعیت خوبی را تجربه کرده و در حال حاضر نیز با ادامه روند ثابت و کم نوسان خود آماده ورود به نرخ تک رقمی است‌. یکسان‌سازی نرخ ارز در اقتصاد ایران که جهش بزرگی در بهبود شرایط تجاری و به‌ویژه صادرات کشور خواهد بود تا پایان سال‌جاری محقق می‌شود‌.
معاون وزیر اقتصاد در این باره افزود: تداوم و ثبات نرخ ارز باعث می‌شود تاجران و بازرگانان اعتماد بیشتری نسبت به دولت و سیاست‌های اقتصادی پیدا کنند و انتظارات آنها نسبت به آینده اقتصاد روند مثبتی را در پیش بگیرد‌.
ایران حداقل اعتبارات خارجی را دریافت کرد
وی در ادامه گفت: ایران کمترین میزان بدهی خارجی را در میان کشورها دارد‌. اعتبارات خارجی دریافتی ما معادل پنج میلیارد دلار آمریکاست که در مقایسه با سایز اقتصاد و حجم صادراتمان ناچیز است‌. تولید ناخالص داخلی ایران به‌طور متوسط سالانه ۴۰۰ میلیارد دلار می‌باشد‌. قضاوی افزود: ایران فرصت‌های جذب سرمایه‌گذاری خوبی در اتحادیه اروپا داشته و در این مقطع از شرایط خوبی برای جذب سرمای برخوردار است بنابراین نباید این فرصت طلایی برای حضور در اقتصاد ایران را از دست داد‌.
دروازه ورود بانک چین به اقتصاد ایران
این مقام مسوول در وزارت اقتصاد خطاب به هیات بانک چین گفت: شما می‌توانید برای افزایش سطح مراودات بانکی و تجاری با ما ابتدا با بانک مرکزی ایران هماهنگ و بعد از قرارداد با این نهاد مرجع در سایه مجوز بانک مرکزی با بانک‌های تجاری و تخصصی ایرانی وارد مبادله شوید‌.
قضاوی تاکید کرد: بانک توسعه صادرات یا اگزیم‌بانک ایران به دلیل ماهیت تخصصی و دولتی آن و به لحاظ ساختار فعالیت‌ها مطابقت بیشتری برای آغاز مبادلات بانک چین با بانک‌های ایرانی دارد‌. این بانک خدمات متنوعی اعم از اعتبار خریدار و فرمت‌های مناسب دیگری برای تبادل خدمات مالی بین‌الملل دارد و از سابقه خوبی در مبادلات بانکی بین‌المللی برخوردار است‌. معاون وزیر اقتصاد در ادامه گفت: اولین قدم برقراری اعتبارات کوتاه‌مدت است که روند کوتاه‌تری دارد و نیاز به ضمانت و پیچیدگی فرآیند اجرایی در آن وجود ندارد‌. اعتبارات خارجی شما به تناسب سلیقه در پروژه‌های متنوع ایرانی قابل استفاده خواهد بود‌.
تسهیل شرایط ورود بانک‌های خارجی به ایران
قضاوی افزود: در حال حاضر و پس از تحریم، ایران تمایل زیادی به جذب سرمایه خارجی و ترمیم زیرساخت‌های آسیب‌دیده اقتصادی دارد بنابراین بانک مرکزی شرایط ورود سرمایه‌گذاران خارجی به سیستم بانکی ایران را ساده‌تر از قبل در نظر می‌گیرد‌. به عبارتی در مقطع فعلی و به فراخور شرایط نیاز به سرمایه خارجی، فرآیند اجرایی ایجاد شعب و دفاتر نمایندگی بانک‌های معتبر بین‌المللی در کشور تسهیل شده است‌.
وی در ادامه گفت: با توجه به ماهیت دولتی برخی بانک‌ها در ایران نباید نگران پشتوانه و ضمانت همکاری با این بانک‌ها باشید چراکه آنها از پشتوانه و ضمانت دولت برخوردار هستند‌.
قضاوی تاکید کرد: ایران در شرایطی که اقتصاد دنیا رشدهای منفی را تجربه می‌کند در حال تجربه نرخ رشد مثبت و عبور از رکود و تحریم است‌. لذا شرکای خارجی ما نباید این مزیت و چشم‌انداز روشن را از دست بدهند‌.
پوشش ریسک ارز سرمایه‌گذاری خارجی با سوآپ ارز
به گزارش اگزیم‌نیوز معاون وزیر اقتصاد در ادامه گفت: متاسفانه قراردادهای فوروارد نرخ ارز خارجی در ایران انجام نمی‌شود‌. مکانیسم پوشش ریسک ارز برای سرمایه‌گذاری خارجی در ایران تاکنون اجرایی نشده است لذا در این شرایط سوآپ ارزی میان حداقل دو بانک ایرانی و چینی برای هر دو طرف سودمند خواهد بود‌. بانک مرکزی ایران و بانک آو چاینا می‌توانند این مراوده را براساس ریال ایران و ارز رسمی چین برقرار کنند‌.

منبع:جهان صنعت

تعداد بازدید : 789
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما