ehdasrd

ایران نامزد میزبانی از دوازدهمین کنگره اتاق‌های بازرگانی جهان 2021

ایران نامزد میزبانی از دوازدهمین کنگره اتاق‌های بازرگانی جهان 2021

ایران نامزد میزبانی از دوازدهمین کنگره اتاق‌های بازرگانی جهان 2021

ایران در فهرست نامزدهای نهایی میزبانی دوازدهمین کنگره اتاق‌های بازرگانی جهان در سال 2021 قرار گرفت که باید برای کسب میزبانی این رویداد مهم با امارات متحده عربی، کنیا و اتیوپی رقابت کند.

 جلسه شورای گواهی مبدا بین‌المللی(International Certificate of Origin Council Meeting) به میزبانی فدراسیون جهانی اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی (ICC-WCF) و سازمان توسعه تجارت بین‌الملل چین (CCPIT) با حضور 28 نماینده از 20 کشور از جمله ایران در شهر‌ شیان چین برگزار شد.‌

از زمان الحاق ایران به عنوان چهاردهمین کشور به زنجیره اعتبارسنجی صدور گواهی مبدا بین‌المللی در فدراسیون جهانی اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی در تیرماه 1395تا هفته گذشته که سریلانکا به عنوان بیست و دومین کشور عضو این شورا شد، نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در جلسات دوره‌ای این شورا شرکت و ضمن کسب آگاهی از آخرین تغییر و تحولات در فرآیند صدور این سند تجاری، مشکلات اتاق تهران به عنوان مرجع صادرکننده سند و نیز اعضای آن را به عنوان صادرکنندگان کالا و خدمات با سازمان‌های مخاطب که عمدتا گمرکات مقصد، بانک‌ها و ... هستند طرح و پیگیری کردند.

 

گواهی مبدا در اختیار بخش خصوصی باشد

به گفته حسام‌الدین حلاج، مدیر کشورهای توسعه‌یافته و صنعتی در امور بین‌الملل اتاق تهران، که به نمایندگی از اتاق بازرگانی تهران در این نشست شرکت کرده بود، سخنرانان در مورد اهمیت گواهی مبدا و لزوم حفظ آن در مبادلات تجاری تاکید کردند از جمله مارتین ون‌دروید، نائب‌رئیس شورای گواهی مبدا ICC-WCF که ابتدا از به رسمیت شناخته شدن بیش از پیش زنجیره گواهی مبدا توسط اتاق‌های بازرگانی، گمرکات و جوامع تجاری، از انتشار قریب الوقوع ویرایش اول دستورالعمل صدور گواهی مبدا اتاق بازرگانی بین‌الملل که در سال 2006 منتشر شده بود، خبر داد.

مارتین ون‌دروید در سخنرانی خود در این اجلاس به نقش مهم مرجعیت اتاق‌های بازرگانی به عنوان اشخاص ثالث در صدور گواهی‌های مبدا اشاره کرد و جایگزینی آنان با برخی سازمان‌های دولتی در کشورها را موجب خدشه‌دار کردن بی‌طرفی و نیز صحت و اعتبار اطلاعات مندرج در سند دانست: او گفت: گواهی مبدا، سندی غیرقابل حذف در تجارت جهانی است و نمی‌توان به حذف آن از منظر کاهش هزینه و زمان فعالان اقتصادی نگریست. علاوه بر موارد فوق، با وجود شبکه اتاق‌های بازرگانی در سراسر دنیا، هیچ سازمان دیگری از نظر گستردگی توانایی ارائه این خدمت را ندارد.

طبق گزارشی که توسط شورای گواهی مبدا ICC-WCF ارائه شد، تعداد گواهی‌های مبدا صادره در سال 2017 در بین کشورهای عضو زنجیره مشخص شد. (جدول پایین خبر) این آمار نشان می‌دهد که کشورهای چین، امارات متحده عربی، کره‌جنوبی، انگلستان، هلند، اسپانیا، فرانسه، بلژیک، ایتالیا و ایران روند رو به رشدی را در سال 2017 نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه کرده اند.

نماینده اتاق تهران با اشاره به یک نظرسنجی که در این رویداد انجام گرفته بود گفت: اکثریت اعضای حاضر در جلسه، ایجاد سیستم صدور گواهی مبدا الکترونیکی را فرآیندی هزینه‌بر، اما کارا توصیف کرده و بر حذف تبادل فیزیکی این سند در اسناد تجاری قابل تبادل و استفاده از آن به صورت الکترونیکی تاکید کردند. برخی از اتاق‌های بازرگانی از جمله اتاق‌های بازرگانی هلند، سنگاپور، کره جنوبی، انگلستان، استرالیا، فرانسه و آلمان نیز در حال حاضر این فرآیند را به طور کامل به صورت الکترونیکی انجام می‌دهند.

 

مشکلات ایران در صدور گواهی مبدا

نماینده اتاق تهران در این کنفرانس بین‌المللی، مشکلات مرتبط با گواهی‌های مبدا صادره در این اتاق در ارتباط با سایر کشورها را مطرح کرده و خواستار رفع این مشکلات توسط کشورهای مذکور شد. حسام‌الدین حلاج گفت: به عنوان نمونه گواهی‌های مبدا صادره از اتاق تهران برای فرش ابریشمی توسط گمرکات آلمان مورد پذیرش نیست و گمرکات آلمان، حتما تائیدیه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را مطالبه می‌کنند، در صورتی که طبق قانون گمرک ایران، تنها مرجع صادرکننده گواهی مبدا اتاق بازرگانی است.

نماینده اتاق تهران افزود: هم‌چنین گواهی‌های مبدا صادره برای کشورهای روسیه و سوئیس با امضای الکترونیکی مورد پذیرش نیست و نیاز به امضای زنده صاحبان امضا دارد.

برابر مذاکراتی که میان نماینده اعزامی اتاق تهران با نمایندگان CCPIT صورت گرفت، مقرر شد اتاق تهران از تجارب چین در تبادل گواهی مبدا الکترونیکی استفاده کرده و موضوع صدور الکترونیکی گواهی‌های مبدا ترجیحی به مقصد چین و نیز دریافت گواهی‌های مبدا الکترونیکی به مقصد ایران را با گمرک ایران را پیگیری کند تا در آینده نزدیک اجرایی شود. در صورت موفقیت این مدل، این امر قابل تعمیم به کشورهای دیگر زنجیره اعتبارسنجی خواهد بود.

همچنین طی مذاکره با نمایندگان کشورهای جمهوری اسلواکی، فنلاند، سوئیس، مغولستان، استرالیا، بلژیک، ایتالیا، فرانسه، هلند، چین، سوئد، اسلوونی و آلمان توافق شد تا در صورت نیاز به استعلام گواهی‌های مبدا صادره در اتاق تهران یا اتاق‌های بازرگانی در این کشورها، این امر ظرف مدت زمان یک روز کاری انجام شود.

 

ایران نامزد میزبانی دوازدهمین کنگره

در پایان نشست، آنتونی پارکس، مدیر اجرایی فدراسیون جهانی اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی ضمن اشاره به برگزاری یازدهمین کنگره اتاق‌های بازرگانی جهان در ژوئن 2019 در ریودوژانیرو برزیل، از قرار گرفتن نام ایران در فهرست نامزدهای نهایی میزبانی دوازدهمین کنگره در سال 2021 خبر داد که کشورمان برای کسب میزبانی این رویداد مهم با امارات متحده عربی، کنیا و اتیوپی به رقابت خواهد پرداخت. میزبان دوازدهمین کنگره در ژوئن 2018 و در خلال جلسات آتی شورای گواهی مبدا و کارنه آ ت آ در هند اعلام خواهد شد.

 

کنفرانس و نمایشگاه اتاق‌های بازرگانی جاده ابریشم

نماینده اتاق تهران علاوه بر نشست شورای گواهی مبدا در کنفرانس اتاق‌های بازرگانی جاده ابریشم نیز شرکت کرد که با حضور 300 نفر از نمایندگان بیش از40 کشور از اتاق‌های بازرگانی و بخش‌های بازرگانی سفارتخانه‌های مقیم در چین و نیز نمایندگان دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی چین برگزار شد.

در سال گذشته این رویداد با نام «یک جاده - یک کمربند»، با حضور شرکت کنندگان متعددی از 35 کشور دنیا و حول موضوعات جهانی‌سازی اقتصاد و ایجاد موزه بین‌المللی جاده ابریشم برگزار و گروه‌های مختلف کاری در کمیته‌های بازرگانی، خدمات مالی، فرهنگی، حمل و نقل، انرژی، اطلاعات و پارک‌های فناوری و صنعتی با یکدیگر به تبادل نظر پرداخته بودند.

به گفته نماینده اتاق بازرگانی تهران بیش از 3660 اتاق بازرگانی و ده‌ها میلیون کارآفرین در مسیر طرح راه ابریشم جدید یا طرح «یک کمربند-یک جاده» استقرار دارند که می‌توانند از فرصت‌های ایجاد شده در این طرح استفاده ببرند.

حسام‌الدین حلاج به برخی قراردادهای تجاری در این راستا اشاره کرد و گفت: در حال حاضر کشور چین 5 قرارداد تجارت آزاد با 14 کشور مالدیو، گرجستان، پاکستان، سنگاپور و کشورهای عضو اتحادیه آسه‌آن به امضا رسانده است. همچنین این کشور در حال مذاکره برای امضای 3 قرارداد دیگر با سریلانکا، کشورهای عضو همکاری جامع اقتصادی منطقه‌ای (استرالیا، هند، ژاپن، نیوزیلند، فیلیپین، کره‌جنوبی و ویتنام) و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس (برای آزادسازی تجارت است.

او افزود: به علاوه مطالعات دیگری نیز به منظور امضای قرارداد تجارت آزاد با کشورهای نپال، مغولستان و فلسطین در دست انجام است. این قراردادها با 24 کشور از مجموع 65 کشور در مسیر جاده ابریشم منعقد خواهد شد که مجموع واردات آنها در حدود 16.8 درصد از تجارت خارجی کشور چین است.

منبع:اتاق بازرگانی تهران

تعداد بازدید : 736
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما