ehdasrd

ورورد به مرحله جدید تجاری

ورورد به مرحله جدید تجاری

ورورد به مرحله جدید تجاری


رشد روابط تجاری با سایر کشورها در دولت یازدهم با سرعت بیشتری پیش می‌رود و تاکنون پروژه‌های زیادی بین تهران و باکو عملیاتی شده اما هنوز مشکلاتی بر سر راه توسعه روابط تجاری میان این دو کشور وجود دارد. این در حالی‌ است که با توجه به اینکه کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور بعد از پنج سال تعطیلی، دوباره کار خود را آغاز کرده‌، پروژه‌های مختلفی در دو کشور در حال اجرایی شدن است و برگزاری همایش‌های مشترک تجاری میان ایران و جمهوری آذربایجان می‌تواند به برطرف شدن موانع تجاری کمک کند.
بر همین اساس نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان پس از سه روز برگزاری در شهر نخجوان با امضای سند نهایی به پایان رسید و رییس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و آذربایجان در رابطه با روابط اقتصادی میان و ایران آذربایجان بیان کرد که طی سه سال اخیر روابط دو کشور در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و بین‌الملل وارد مرحله نوینی شده است.
روابط بخش خصوصی تسریع شود
محمود واعظی در آیین اختتامیه یازدهمین کمیسیون مشترک و در جمع تجار و بازرگانان ایرانی و نخجوانی، افزود: در این مدت کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور براساس توافق نامه‌های امضا شده بین روسای جمهوری ایران و آذربایجان گام‌های موثر و مهمی را برای تحقق مفاد توافق شده برداشته است که در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
وی‌ فعال‌سازی بخش‌های خصوصی برای توسعه روابط اقتصادی‌، تجاری و فرهنگی را گامی مهم و پایدار در همکاری‌های دوجانبه ایران و آذربایجان بیان کرد و گفت: باید توجه داشت که هر موقع این روابط توسط بخش‌های غیردولتی تسریع شود، سیاسیون نیز نخواهند توانست بر اراده ملت‌ها تاثیرگذاشته و مانعی بر سر راه این روبط ایجاد کنند.
وی، تلاش برای رفع مشکلات مربوط به گمرکات، بانکی و مالی را جزو اولویت‌های مهم دولت ایران در رابطه با جمهوری آذربایجان بیان کرد و افزود: ما با تمام توان و امکانات خود برای توسعه روز افزون همکاری‌های دوجانبه تلاش می‌کنیم و در این زمینه هیچ محدودیتی قائل نخواهیم شد.
واعظی، توسعه روابط اقتصادی را ازعوامل مهم پایداری و ثبات روابط سیاسی بین کشورهای مختلف خواند و با اشاره به اینکه جمهوری آذربایجان از جهات مختلف برای ایران از ارزش و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اضافه کرد: قول می‌دهم تجار و بازرگانان دو طرف برای توسعه همکاری‌های خود هیچ محدودیتی نداشته باشند و درصورت بروز هر گونه مانع و مشکل در این عرصه، آمادگی کامل برای رفع آنها داریم.
وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان ، توجه به جمهوری خودمختار نخجوان را یکی از سیاست‌های مهم روابط خارجی ایران بیان و اظهار کرد: برهمین مبنا در سند نهایی کمیسیون مشترک به این جمهوری خودمختار پرداخته شده است‌ زیرا که ما به لحاظ عاطفی دوست نداریم این منطقه به دلیل قطع ارتباط جغرافیایی با باکو در مضیقه باشد و بر این اساس طرح‌های مشترک برای رفت و آمد آسان شهروندان نخجوانی را در سند آورده‌ایم.واعظی سند نهایی یازدهمین نشست همکاری‌های مشترک ایران و آذربایجان را نقشه راه مشخص و مطلوب روابط دو کشور توصیف کرد که در این سند جمهوری خودمختار نخجوان از جایگاه بالایی برخوردار است.
وی از سفرای دو کشور و همچنین استانداران آذربایجان شرقی و اردبیل خواست تا در جهت اجرایی شدن توافقات مربوط به جمهوری خودمختار نخجوان همکاری‌ها و تعاملات لازم را با طرف‌های خود به انجام برسانند.
نیاز به عملیاتی شدن خواسته‌ها
رییس آذربایجانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و آذربایجان نیز در این آیین با بیان اینکه هدف هر دو طرف توسعه همکاری‌های فی مابین است، اظهار کرد: بدون تردید صاحبان صنایع و تجار دو طرف نیز برهمین اعتقاد بوده و باید در راستای تحقق اسناد بالادستی و توافقات انجام شده تلاش کنند.
شاهین مصطفی اف افزود: درحال حاضر علایق سیاسی بین آذربایجان و ایران در بالاترین سطح خود قرار دارد و البته در سال‌های اخیر این علاقه‌مندی‌ها به سرعت درحال پیشرفت و رو به رشد است.وی اظهار کرد: اراده دو رییس‌جمهور‌ نیز برای توسعه تعاملات بسیارعالی است، اما نقطه‌ای که برای ما مهم است عملیاتی کردن این خواسته‌ها و ایده‌های بسیارعالی است.
مصطفی اف با اشاره به روند رو به رشد توسعه جمهوری خودمختار نخجوان، گفت: ما این توسعه را هر روز در شهرها و روستاهای این منطقه شاهد هستیم اما دوست داریم با همکاری‌های ایران این رشد را سرعت ببخشیم.
وی با تاکید بر تکمیل کریدور شمال‌- جنوب در ایران، اظهار کرد: آنچه در این رابطه مربوط به اجرای برخی اقدامات و طرح‌ها در خاک ماست، انجام داده و یا درحال تکمیل آن هستیم و از طرف‌های ایرانی خود نیز می‌خواهیم در این راستا دست ما را بگیرند و طرح‌های خود را در موعد مقرر اجرا کنند.
توسعه همکاری‌های نخجوان- تبریز
همچنین رییس مجلس عالی جمهوری خودمختار نخجوان نیز دراین نشست، گفت: حضور 130 نفر مقامات عالی رتبه‌، تجار و بازرگانان ایرانی در این جمهوری نشان دهنده ارزش و اهمیت نخجوان در توسعه روابط ایران و آذربایجان است.
واسف طالب اف اظهار کرد: برهمین اساس برگزاری آخرین روز نشست مشترک کمیسیون همکاری‌های ایران و جمهوری آذربایجان در شهر نخجوان نیز نشانی دیگر از توجه مقام‌های عالی دو کشور به این منطقه در حال توسعه است.
وی با اشاره به راه اندازی قطار نخجوان- تبریز- مشهد، این اقدام را امتیازی بسیار مطلوب برای رفاه حال شهروندان نخجوانی برای حضور راحت تر در ایران و شهر مقدس مشهد عنوان کرد.
طالب اف، ابراز امیدواری کرد: همکاری‌های تهران- باکو در ابعاد مختلف منجر به بسط و توسعه همکاری‌های نخجوان- تبریز شود.
لازم به ذکر است دو روز اول نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان ابتدا در شهر باکو و سپس در شهر نخجوان با امضای سند نهایی به پایان رسید.
محمود واعظی در سفر یک روزه خود به نخجوان، ضمن شرکت در مراسم راه اندازی قطار نخجوان- تبریز- مشهد، از نمایشگاه توانمندی‌های صنعتی و تولیدی نخجوان و طرح ساخت نیروگاه برقابی شهر اردوباد در این جمهوری خودمختار بازدید کرد و مدیرعامل راه‌آهن ایران و استانداران آذربایجان شرقی و اردبیل‌، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را در این سفر همراهی می‌کردند.


منبع:جهان صنعت

تعداد بازدید : 674
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما