ehdasrd

سومین گردهمایی نمایندگان اتاق در هیات‌های حل اختلاف مالیاتی

سومین گردهمایی نمایندگان اتاق در هیات‌های حل اختلاف مالیاتی

سومین گردهمایی نمایندگان اتاق در هیات‌های حل اختلاف مالیاتی

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران تلاش می‌کند با شناسایی چالش‌ها، خدمات خود در حوزه مالیات را با تقویت نمایندگان خود در هیات‌های حال اختلاف مالیاتی بهبود بخشد.

سومین گردهمایی سال 1397 نمایندگان اتاق تهران در هیات‌هاي حل اختلاف مالیاتی برگزار شد. این نشست که به منظور بحث و بررسی یافته‌هاي گزارش نظرسنجی شهریورماه 1397 و نیز طرح ابلاغیه‌های تازه مالیاتی و گزارش‌های تدوین شده در خصوص هیات‌ها برگزار ‌می‌شد، با مشارکت بالای نمایندگان اتاق در هیات‌های حل اختلاف روبه‌رو شد.

در آغاز این نشست، هومن حاجی‌پور، معاون کسب وکار اتاق تهران، به فشارهای سنگین و نامتعارفی که فضای کسب و کار این روز‌ها با آن مواجه است اشاره کرد و گفت: آثار این فشار‌ها در تعطیلی، تعدیل فعالیت بنگاه‌ها یا تعدیل نیروی انسانی این واحد‌ها ظاهر شده است.

 او خطاب به نمایندگان اتاق در هیات‌های حل اختلاف مالیاتی گفت که احتمالاً بازتاب این مشکلات در پرونده‌های مالیاتی آینده نمود پیدا کند. حاجی‌پور با بیان اینکه حل و فصل پرونده‌های مالیاتی در شرایط کنونی، نیازمند تیزبینی و تقویت روحیه حمایت‌گری از فعالان اقتصادی خواهد بود، ادامه داد: از حدود دو سال پیش اتاق تهران تلاش کرد، خدمات‌رسانی به فعالان اقتصادی را تقویت کند و این مستلزم رفت‌وآمد صاحبان کسب و کار، تولیدکنندگان و بازرگانان بود. به همین سبب، برای تسریع در پاسخگویی به اعضا و نیز ارتقای بخش خدمات، سیستم مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) در اتاق تهران راه‌اندازی شد.

او افزود: معاونت کسب و کار اتاق تهران از این سیستم برای انجام نظرسنجی در مورد عملکرد نمایندگان اتاق در هیات‌های حل اختلاف مالیاتی بهره گرفته است. این نظرسنجی برای تقویت فعالیت‌ها در معاونت کسب و کار و تقویت نقاط قوت نمایندگان صورت گرفته تا خدمات اتاق تهران به اعضای خود و فعالان بخش خصوصی بهبود یابد. در واقع این نظرسنجی دو هدف را دنبال ‌می‌کرد؛ نخست اینکه اعضای اتاق بدانند نمایندگان‌شان شرافتمندانه از حقوق بخش خصوصی حمایت ‌می‌کنند و دیگر آنکه نظام تشویقی مناسبی برای قدردانی از نمایندگان طراحی شود.

 در ادامه این جلسه، پیمان دارابیان، مدیر واحد خدمات مالیاتی اتاق تهران، با اشاره به اینکه نظرسنجی صورت گرفته از اعضای اتاق برای افزایش اعتبار این مجموعه و پاسخ به منتقدان انجام گرفته است، توضیح داد: نمایندگان اتاق بازرگانی به اعتبار بند 3 ماده 244 قانون مالیات‌های مستقیم، یکی از سه عضو هیات حل اختلاف مالیاتی و دارای استقلال رای در امر رسیدگی به اعتراضات مودیان مالیاتی نسبت به نحوه تشخیص درآمد مشمول مالیات هستند. وظیفه نمایندگان مزبور، توجه به موارد مورد اعتراض مودیان و اعمال حداکثر تلاش در رعایت حقوق قانونی آنان است. وظیفه‌ای که ولو با صدور رای مدلل اقلیت بر ذمه نمایندگان مزبور قرار دارد.

 او افزود: چگونگی و کیفیت ایفای این وظیفه، همواره از سوی مودیان و بخش قابل ملاحظه‌ای از صاحب‌نظران در معرض بحث و نقد قرار داشته است. با بررسی‌های صورت گرفته توسط کارشناسان بخش خصوصی، مهمترین عارضه موثر بر کاهش کیفی عملکرد هیات‌های حل اختلاف مالیاتی، عدم استقلال هیات‌های مزبور از سازمان امور مالیاتی است، نقیصه‌ای که عملاً تحقق اصل استقلال رای نمایندگان عضو هیات‌ها را در معرض مخاطره قرار داده است.

 او با بیان اینکه توقع اصلاح امور هیات‌های حل اختلاف مالیاتی همواره متوجه متولیان بخش خصوصی از جمله اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بوده است، ادامه داد: اتاق تهران تدابیر گوناگونی را برای ارتقا کیفی عملکرد نمایندگان خود در هیات‌های حل اختلاف مالیاتی اتخاذ کرده و در آخرین اقدام به نظرسنجی ماهانه از اعضا اتاق و رسیدگی به اعتراض معترضان به کیفیت آراء صادره کرده است.

او با اشاره به نتایج این نظرسنجی گفت: تمام اعضای اتاق بازرگانی تهران، یعنی بیش از 17 هزار عضو، در زمان نظرسنجی، جمعیت آماری این پژوهش محسوب شده‌اند و تعداد 1000 نفر از اعضا به صورت تصادفی، استخراج و تحلیل خروجی آن با همکاری مشترک واحد مدیریت ارتباط با مشتری و واحد امور مالیاتی اتاق تهران صورت گرفته است. بدین ترتیب717 نفر معادل 71 درصد در پاسخگویی به سئوالات همکاری کرده و 77 نفر معادل 7.7 درصد در پاسخگویی به پرسش‌ها همکاری نکرده‌اند.

او افزود: از میان آن دسته از اعضای جامعه آماری که با واحد مدیریت ارتباط با مشتری همکاری کرده‌اند، 68 نفر معادل 9.4 درصد دارای پرونده در هیات‌های حل اختلاف مالیاتی بوده و 649 نفر فاقد پرونده بودند. بدین ترتیب، 35 نفر از این 68 نفر معادل 51.47 درصد از نتیجه آرای هیات‌ها رضایت داشته و 33 نفر معادل 48.5 از این مساله رضایت نداشتند. از این میان، 27 نفر تمایل خود را برای طرح شکایت در امور مالیاتی اتاق اعلام کردند و 8 نفر به طرح شکایت در اتاق تمایلی نداشتند. در نهایت شش نفر حاضر به طرح شکایت خود در اتاق تهران شدند که پس از بررسی‌ها در یک مورد کیفیت رای صادره، مورد تایید قرار گرفت و در یک مورد نیز به دلیل عدم تایید کیفیت رای و عدم رعایت ماده 248 قانون مالیات‌های مستقیم، حکم نماینده اتاق ملغا شد. بررسی سه پرونده به دلیل عدم صدور رای در هیات‌های حل اختلاف به آینده موکول شد و در یکی از موارد نیز به دلیل آنکه، محل طرح پرونده، خارج از حوزه امور مالیاتی شهر و استان تهران بود، از دستور بررسی خارج شد.

پس از ارائه این گزارش، نمایندگان اتاق تهران در هیات‌های حل اختلافات مالیاتی نیز به طرح دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند و مشکلات موجود در هیات‌های حل اختلاف مالیاتی را برای پیگیری به مسوولان اتاق تهران اطلاع دادند.

منبع:اتاق بازرگانی تهران

تعداد بازدید : 653
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما