ehdasrd

لغو مجوز طرح های متوقف

لغو مجوز طرح های متوقف

لغو مجوز طرح های متوقف

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: طرح‌های در دست اجرا در بخش پتروشیمی در سه منطقه ماهشهر، عسلویه و سایر مناطق پراکنده هستند که پنج طرح با فاینانس چین گشایش اعتبار شدند.
مرضیه شاهدایی در همایش ملی چشم‌انداز صنعت پتروشیمی در ایران گفت: صنعت پتروشیمی با وجود اینکه از صنایع بزرگ و تاثیر‌گذار در GDP (تولید ناخالص داخلی) کشور است و بالاترین رقم صادرات غیرنفتی دارد اما هنوز برای توسعه این صنعت نیاز به فرهنگ‌سازی و حمایت است.معاون وزیر نفت ادامه داد: با توجه به ظرفیت‌ها و خوراک‌هایی که در کشور وجود دارد صنعت پتروشیمی به حمایت بیشتری نیاز دارد‌ ضمن اینکه با وجود سرمایه‌گذاران خوبی که در این بخش در کشور داریم اما به دلیل احساس ریسکی که در بین آنها وجود دارد تمایلی به سرمایه‌گذاری در این صنعت ندارند تا همچنان هلدینگ‌های بزرگ در صنعت پتروشیمی سرمایه‌گذاری ‌کنند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به قدمت ۵۰ ساله صنعت پتروشیمی افزود: این شرکت در این مدت متولی صنعت پتروشیمی بوده است. در چند سال اخیر تمام شرکت‌ها و مجتمع‌های تولیدی پتروشیمی تحت پوشش شرکت ملی صنایع پتروشیمی و دولت بودند که با سرمایه‌گذاری کلانی که در این زمینه‌ها شد از محل درآمد شرکت‌های تولیدی و به واسطه استفاده از توانمندی شرکت‌ها مناطق ماهشهر و عسلویه توسعه داده شد. این اقدام آخرین جهشی بود که در صنعت پتروشیمی انجام شد. اما با واگذاری تمام شرکت‌ها و مجتمع‌ها به بخش‌خصوصی، عملا خط‌مشی شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم تغییر کرد و مسوولیت‌های حاکمیتی را بر عهده گرفت.این مقام مسوول در وزارت نفت جذب سرمایه‌گذاران خارجی با هماهنگی صنایع پتروشیمی و منطبق با سیاست‌های کلی کشور را از مزیت‌های‌ نسبی صنعت پتروشیمی عنوان کرد و گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی در شرایط جدید به عنوان سیاستگذار و متولی توسعه صنعت عمل می‌کند و محور اصلی برنامه‌ها به بخش‌خصوصی واگذار شده است. ضمن اینکه از این پس این شرکت طراح و تسهیل‌کننده اجرای برنامه‌ها و سیاستگذاری‌ها خواهد بود و شرایط را برای حضور بخش‌خصوصی فراهم می‌کنیم.
شاهدایی افزود: بر اساس شیوه‌نامه‌ای که اخیرا بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی و وزارت نفت امضا شد تمام تمدید مجوزهای خوراک‌ها و مجوز اجرای طرح‌ها به شرکت‌ ملی صنایع پتروشیمی واگذار شد و از این پس برای صدور این مجوزها لازم است توانمندی مالی، فنی و توجیه طرح بررسی شود و بعد از اینکه این تاییدیه‌ها از شرکت اخذ شد، مجوز خوراک از وزارت نفت دریافت می‌شود.معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای تمدید طرح‌های در حال اجرا و نیمه‌کاره اظهار‌نظر و تصمیم‌گیری می‌کند گفت: بخش‌خصوصی، محور اصلی و مجری این طرح‌ها خواهد بود.وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۰ مجتمع پتروشیمی در منطقه ماهشهر، ۱۲ مجتمع در عسلویه و ۱۸ مجتمع نیز در سایر مناطق کشور وجود دارد گفت: ظرفیت این مجتمع‌ها 5/61 میلیون تن در سال است.
فرمول خوراک پتروشیمی‌ها تا ۱۰ سال ثابت می‌ماند
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: صنعت پتروشیمی در بین بیش از ۵۰۰ شرکت برتر ایران، بیشترین میزان فروش، بالاترین ارزش افزوده، بیشترین صادرات و بیشترین سودآوری را دارد و سهم این صنعت در بین این ۵۰۰ شرکت 6/12 درصد است.مرضیه شاهدایی همچنین در حاشیه همایش ملی صنعت پتروشیمی ایران در جمع خبرنگاران در پاسخ به اینکه وضعیت خوراک واحدهای پتروشیمی پس از رای نمایندگان مجلس مبنی بر حذف بند مربوط به قیمت‌گذاری جدید خوراک واحدهای پتروشیمی در لایحه برنامه ششم توسعه چگونه خواهد بود، اظهار کرد: با حذف این بند از لایحه برنامه ششم توسعه، فرمول خوراک واحدهای پتروشیمی به مدت ١٠ سال ثابت می‌ماند.
تامین فاینانس و گشایش اعتبارات ۱۰ طرح پتروشیمی
معاون وزیر نفت در ادامه با اشاره به طرح‌های پتروشیمی در دست اجرا گفت: این طرح‌ها در سه منطقه ماهشهر، عسلویه و سایر مناطق پراکنده هستند که پنج طرح با فاینانس چین گشایش اعتبار شدند. علاوه بر این اعتبارات اسنادی پنج طرح دیگر نیز از طریق صندوق توسعه ملی به میزان 2/1 میلیارد دلار گشایش یافته است.
به گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی، معاون وزیرنفت بر ضرورت جذب سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی تاکید کرد و گفت: برای جذب سرمایه در این صنعت از روش‌های مختلف تامین مالی از جمله فاینانس‌های داخلی و خارجی استفاده می‌کنیم.
وی به مذاکرات شرکت‌های خارجی با شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران برای سرمایه‌گذاری در این صنعت اشاره و یادآور شد: پس از امضای برجام تاکنون شرکت‌های متعددی برای سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی ایران ابراز تمایل کردند و مذاکرات متعددی انجام شده که در همین راستا چندین تفاهمنامه همکاری با شرکت‌های خارجی امضا شده و مذاکراتی نیز در دست انجام است.مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در خصوص تصویب تمدید تحریم‌های ایران در آمریکا و تاثیر آن بر صنعت پتروشیمی خاطر‌نشان کرد: تحریم‌هایی که آمریکا علیه ایران اعمال کرده و آنها را تمدید کرده است تحریم‌هایی بوده که از ابتدا علیه کشورمان مطرح بوده اما تحریم‌هایی که طبق برجام برداشته شده تحریم‌های ثانویه بوده و قاعدتا تمدید تحریم‌ها از سوی آمریکا نباید تاثیری بر روند سرمایه‌گذاری‌ها و توسعه صنعت پتروشیمی ایران داشته باشد.
واگذاری مجوز طرح‌های متوقف
شاهدایی در بخش دیگری از اظهاراتش درباره اولویت‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: نخستین اولویت ما این است که ظرفیت اسمی را در صنعت افزایش دهیم. تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام و متوقف از دیگر اولویت‌های شرکت است. در این زمینه مجوز طرح‌هایی که متوقف هستند و متولیان تصمیم به تکمیل آنها ندارند بازنگری می‌شود و این فرصت در اختیار سرمایه‌گذاران دیگر که تمایل به سرمایه‌گذاری داشته باشند قرار می‌گیرد.مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: از اهداف دیگری که دنبال می‌شود این است که طرح‌های جدید بر اساس تکمیل زنجیره ارزش اجرا خواهند شد‌ یعنی واحدهایی که در اصطلاح صنعت پتروشیمی واحدهای پایه هستند و خوراک به صورت خام تولید می‌کنند به صورت تک مجوز نخواهیم داد و حتما باید با تکمیل زنجیره نسبت به تولید خوراک برای صنایع پایین دست کشور و محصولات دارای ارزش افزوده برای صادارت بیشتر اقدام کنند.
وی توسعه سرمایه‌گذاری‌های مستقیم و جذب سرمایه‌گذاران خارجی در صنعت پتروشیمی را از دیگر برنامه‌های این شرکت عنوان کرد و گفت: در برنامه ششم ۲۵ طرح در نظر گرفته شده است که ۵ طرح تامین خوراک پیش بینی شده که در گذشته تامین خوارک مستقیما از طرف وزارت نفت انجام می‌شد و سپس خوراک را به پتروشیمی‌ها تحویل می‌دادند اما اخیرا با تغییرات صورت گرفته، برخی از این طرح‌ها به هلدینگ‌هایی که خوراک مورد نظر را لازم داشتند واگذار شده است. ظرفیت این طرح‌ها ۴۹ میلیون تن که ۱۲ میلیون تن از این میزان در سال قابل فروش است و حدود ۲۱ میلیارد دلار ارزش افزوده ایجاد خواهد کرد.
شاهدایی در خصوص ظرفیت‌های تولید صنعت پتروشیمی اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت نصب شده صنعت پتروشیمی ایران ۶۴ میلیون تن در سال است که این ظرفیت با برنامه‌های پنج ساله و ١٠ ساله ارتقا می‌یابد.
وی ادامه داد: برنامه‌ریزی کرده‌ایم که ظرف پنج سال آینده ظرفیت نصب شده صنعت پتروشیمی ایران به ١٠٠ میلیون تن در سال رسیده و این رقم تا ١٠ سال آینده به ١۴٠ میلیون تن در سال برسد.
اشتغال را از صنایع پایین‌دستی بخواهیم
از سوی دیگر معاون اقتصادی وزیر کار با اشاره به اینکه ۳۰ درصد تولیدات ۲۵ مجتمع پتروشیمی به بنگاه‌های وابسته به ۴ صندوق بازنشستگی این وزارتخانه تعلق دارد، گفت: در فضای پسابرجام صنایع پایین‌دستی پتروشیمی باید برای رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال توسعه یابد.حجت میرزایی، معاون اقتصادی وزیر کار نیز با حضور در همایش ملی چشم‌انداز صنعت پتروشیمی در ایران گفت: نقش اصلی در صادرات غیر نفتی، ایجاد زمینه برای توسعه صنایع پایین دستی، توسعه فرصت‌های شغلی و تامین ارز برای اقتصاد ملی است که این موارد از مزیت‌های این صنعت است. هدف از تولید در صنایع بالادستی بهره برداری بهینه از منابع زیرزمینی است.
معاون وزیر کار تصریح کرد: اهمیت صنعت پتروشیمی قطعاً در آینده خیلی بیشتر از گذشته خواهد بود ضمن اینکه بار اصلی رشد اقتصادی کشور در سال‌های پیش رو بر عهده صنعت پتروشیمی خواهد بود.
وی ادامه داد: حدود 30 از تولیدات 46 میلیون تنی صنعت پتروشیمی در بیش از 25 مجتمع پتروشیمی کشور که در شمال، جنوب، غرب و مرکز ایران استقرار یافته‌اند، به بنگاه‌های وابسته به چهار صندوق بازنشستگی وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعلق دارد.میرزایی گفت: در فضای پسابرجام باید اقداماتی برای توسعه صنایع پایین‌دستی انجام شود که شاهد رشد اقتصادی و توسعه فرصت‌های شغلی باشیم.
تکمیل زنجیره صنایع در سطح ملی و پیوند صنایع کوچک و بزرگ عامل موثر تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است.

منبع:جهان صنعت
 

تعداد بازدید : 759
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما