ehdasrd

صدور رواديد ايران به اتباع همه كشورها به جز 9 كشور

صدور رواديد ايران به اتباع همه كشورها به جز 9 كشور

صدور رواديد ايران به اتباع همه كشورها به جز 9 كشور 

سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان صبح امروز در نشست هفتگي خود با رسانه‌هاي داخلي و خارجي ضمن پاسخگويي به سوالات خبرنگاران به تشريح آخرين مواضع جمهوري اسلامي ايران درباره مسائل منطقه و بين‌المللي پرداخت. در اين نشست خبرنگاري از سخنگوي وزارت امور خارجه درباره اخبار منتشر شده مبني بر سفر حسن روحاني، رئيس جمهور كشورمان به تركيه پرسيد كه اين ديپلمات ارشد در پاسخ گفت: همان‌طور كه پيش از اين گفتم قرار است در شش ماه اول سال 2016 تبادل هيات‌هاي بين دو كشور در سطوح مختلف انجام شود. وي در همين راستا افزود: با توجه به برگزاري اجلاس سران كشورهاي همكاري اسلامي در اواخر فروردين‌ماه در تركيه، مقامات اين كشور از آقاي روحاني براي شركت در اين اجلاس دعوت به عمل آورده‌اند. جابري انصاري با بيان اينكه دعوت در حال بررسي است، خاطرنشان كرد: بر اساس توافقات دو كشور و در چارچوب روابطي كه بين دو كشور وجود دارد ضرورت نوع شركت و سطح شركت ايران در اين اجلاس بررسي و درباره آن اتخاذ تصميم مي‌شود و به اطلاع افكار عمومي رسانده مي‌شود. وي ادامه داد: تاكنون براي اين سفر و سفرهاي ديگري كه در سطوح مختلف قرار است بين دو كشور صورت بگيرد، تاريخ دقيقي مشخص نشده است. در ادامه اين نشست، خبرنگاري خطاب به جابري انصاري گفت كه به تازگي عراقچي در جريان سفري كه به اصفهان داشته اعلام كرده كه قرار است ايران ويزاي 30 روزه فرودگاهي براي اتباع 180 كشور جهان در هنگام ورود به ايران در فرودگاه صادر كند. مكانيسم اين موضوع چگونه خواهد بود كه جابري انصاري در پاسخ گفت: جمهوري اسلامي ايران بر اساس منافع خود و براي تسهيل حضور توريست‌ها و گردشگران در كشور با توجه به جاذبه‌هاي گردشگري و توريسمي فراواني كه در ايران وجود دارد اقدام به اتخاذ يك تصميم ملي كرده است كه بر اساس اين تصميم اتباع همه كشورهاي جهان به استثنای 9 كشور در هنگام ورود به ايران ويزاي فرودگاهي دريافت مي‌كنند. اين تصميم بر اساس منافع ملي اتخاذ شده و اميدواريم كه مورد استقبال قرار بگيرد. وي با بيان اينكه برخي كشورها از اين موضوع استثنا هستند و درخواست صدور رواديد درباره آنها بر اساس روال‌هاي عادي و عمومي انجام مي‌شود، خاطرنشان كرد: از جمله اين كشورها مي‌توان به ايالات متحده و انگليس اشاره كرد. جابري انصاري تأكيد كرد: فهرست كامل اين 9 كشور در اطلاعيه‌اي به اطلاع افكار عمومي رسانده مي‌شود. وي گفت: موضوعي كه اشاره كرديد (سوريه) جزو مسائل اختلافي بين ايران و تركيه است. ايران معتقد است كه بحران سوريه به دليل مداخله‌هاي گسترده منطقه‌اي و بين‌المللي به يك بحران پيچيده و چندلايه تبديل شده است و هرگونه اقدام جديدي در اين كشور بدون هماهنگي با دولت سوريه و بر اساس حق حاكميت ملي سوريه و احترام به اين حق تنها منجر به پيچيده‌تر شدن بحران و تشديد اقدامات تروريستي در اين كشور خواهد شد. جابري انصاري با اشاره به سياست برخي كشورهاي منطقه درباره بحران سوريه و توجه آنها به مقوله نظامي‌گري در اين ارتباط، گفت: ما معتقديم كه ادامه سياست‌هاي گذشته موجب تشديد بحران و پيچيده‌تر شدن اين بحران مي‌شود و اثرات سوئي را از نظر صلح و ثبات براي فضاي منطقه‌اي و بين‌المللي به همراه خواهد داشت.

توضيح درباره حافظ منافع شدن سوئيس براي ايران

روز يكشنبه ايران و همچنين دولت سعودي اعلام كردند كه سفارتخانه‌هاي سوئيس در تهران و رياض به عنوان حافظ منافع دو كشور عمل خواهند كرد. در اين راستا خبرنگاري از سخنگوي وزارت امور خارجه پرسيد كه بر اساس چه معيارها و فاكتورهايي سوئيس به عنوان كشور حافظ منافع انتخاب شده است و آيا تعيين كشور حافظ منافع به اين معناست كه اميدي براي احياي روابط بين دو كشور وجود ندارد كه سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ گفت: دو كشور ايران و عربستان به اين جمع‌بندي رسيدند كه مسائل و ضرورياتي وجود دارد كه كشوري را به عنوان حافظ منافع انتخاب كنند، از جمله در بحث حج و صدور رواديد براي حجاج و برخي از مسائل ديگر كه در شرايط قطع روابط وجود حافظ منافع را اقتضا مي‌كند. وي افزود: در همين چارچوب ايران از سوئيس درخواست كرد كه به عنوان حافظ منافع ايران در رياض عمل كند و درخواست مشابهي نيز از سوي عربستان در همين چارچوب به سوئيس داده شد كه سوئيس بعد از طي مراحل اجرايي و بررسي اين درخواست‌ها اين موضوع را پذيرفت. اين ديپلمات ارشد كشورمان اظهار كرد: نوع روابط دو كشوري كه با يكديگر قطع ارتباط كرده‌اند با كشوري كه به عنوان حافظ منافع انتخاب مي‌شود بسيار مهم است و عموما كشوري به عنوان حافظ منافع انتخاب مي‌شود كه با دو كشور داراي روابط حسنه باشد و اين موضوع درباره سوئيس مصداق داشت.

موضوع پناهندگان ايراني در بلژيك در حال پيگيري است

خبرنگاري خطاب به سخنگوي وزارت امور خارجه گفت كه به تازگي اخباري منتشر شده مبني بر اينكه از 86 پناهنده‌اي كه اخيرا در بلژيك دچار مشكلاتي شده‌اند 81 نفر آنها ايراني بوده‌اند كه سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ گفت: از ابتدائي كه اين موضوع مطرح شد نمايندگي ايران بررسي و پيگيري اين موضوع را در دستور كار خود قرار داد و نتيجه نهايي اين بررسي‌ها را به رسانه‌هاي گروهي اعلام خواهيم كرد. سخنگوي وزارت امور خارجه ادامه داد: به طور كلي موضع اصولي ايران اين است كه اگر به هر دليلي اتباعي از ايران در مسير مسأله پناهندگي قرار بگيرند و در اين مسير با توجه به مشكلاتي كه برايش پيش مي‌آيد مايل به بازگشت به كشور باشد، نمايندگي‌هاي ايران در خارج از كشور تلاش مي‌كنند كه در رايزني با آن كشور زمينه بازگشت اين افراد را به ايران فراهم كنند.

تعداد بازدید : 2433
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما