ehdasrd

نمایش جذابیت‌ها و فرصت‌ها در همکاری‌های مشترک ایران و چک

نمایش جذابیت‌ها و فرصت‌ها در همکاری‌های مشترک ایران و چک

نمایش جذابیت‌ها و فرصت‌ها در همکاری‌های مشترک ایران و چک

هیات اعزامی اتاق تهران به کشور جمهوری چک، در نخستین برنامه کاری خود در این سفر با حضور در محل ساختمان وزارت بازرگانی و صنعت جمهوری چک با جمعی از فعالان بخش خصوصی چک و وزیر بازرگانی و صنعت چک دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار که ابتدا با سخنرانی چند تن از مسوولان دو طرف برگزار شد نمایندگان نزدیک به یکصد شرکت از جمهوری چک میزبان فعالان اقتصادی ایرانی بودند که ساعاتی با یکدیگر به صورت مستقیم به مذاکره پرداختند.
هیات تجاری اتاق تهران به سرپرستی مسعود خوانساری از روز دوشنبه برنامه کاری خود را در شهر پراگ در جمهوری چک آغاز کرده است. این هیات پس از چندین دیدار و بازدید در جمهوری چک، روز چهارشنبه عازم کپنهاگ در دانمارک خواهد شد.


استقبال چک‌ها از همکاری با شرکت‌های ایرانی
در نشست مشترک فعالان اقتصادی ایران و جمهوری چک، که به میزبانی یان ملادک (Yan Mladek) وزیر بازرگانی و صنعت چک برگزار شد علاوه بر مسعود خوانساری رییس اتاق تهران و محمدرضا بختیاری معاون امور بین‌الملل اتاق تهران، یروسلاو هاناک (Yaroslav Hanak) رئیس کنفدراسیون صنایع چک و ولادیمیر دلوهی (Vladimir Dlouhi) رئیس اتاق بازرگانی چک نیز حضور داشتند و سخنرانی کردند.
این نشست مشترک با ارائه یک سخنرانی کامل از ظرفیت‌های اقتصادی و جاذبه‌های سرمایه‌گذاری در جمهوری چک توسط معاون امور بین‌الملل اتاق تهران آغاز شد. محمدرضا بختیاری در این سخنرانی با به تصویر کشیدن اسلایدها و تصاویری از فرصت‌های موجود در اقتصاد ایران، قابلیت‌های سرمایه‌گذاری، معافیت‌های مالیاتی برای سرمایه‌گذاری خارجی و مواردی که می‌توان در آن به همکاری مشترک پرداخت، یک نمای کلی از اقتصاد ایران را برای فعالان اقتصادی چک ترسیم کرد.
بختیاری با ارائه آماری از زیرساخت‌ها و منابع و ذخایر موجود در ایران گفت: ایران با دارا بودن بزرگترین ذخایر گاز در دنیا و یکی از بزرگترین دارندگان ذخایر نفت خام، یکی از بزرگترین منابع انرژی در منطقه و دنیاست که این خود فرصت بسیار بزرگی برای شرکت‌های خارجی است که با حضور و سرمایه‌گذاری در این حوزه فعالیت بهینه اقتصادی داشته باشند.
او با اشاره به قابلیت ایران در حوزه حمل‌ونقل و قرار گرفتن در مسیر ترانزیت شرق به غرب و کریدور شمال به جنوب گفت: دسترسی به حداقل 15 بازار در منطقه این فرصت را فراهم آورده است تا سرمایه‌گذاری‌های مشترک برای تولید و صدور کالا به همسایگان ایران و کشورهای منطقه سودآور و قابل اجرا باشد. کشور ایران برای انجام فعالیت‌های گوناگون اقتصادی علاوه بر زیرساخت‌های نسبتا مناسب از نیروی کار تحصیلکرده و آموزش‌دیده جوان برخوردار است؛ ظرفیتی بزرگ که کمتر کشوری امروزه دارای آن است.
معاون امور بین‌الملل اتاق تهران در ادامه سخنان خود از مناطق آزاد در ایران، بندهای قانونی معافیت مالیاتی برای سرمایه‌گذاری خارجی و مشوق‌های صادراتی کالاهای غیرنفتی در ایران برای بازرگانان و صنعتگران جمهوری چک توضیحاتی ارائه کرد.

هم‌چنین در ادامه رئیس کنفدراسیون صنایع جمهوری چک در همایش مشترک تجاری با ایران با بیان اینکه چنین نشستی در پراگ برای نخستین بار بعد از برجام برگزار می‌شود، گفت: فضای بعد از تحریم‌ها، فرصت مناسبی را برای گسترش همکاری های دو کشور فراهم کرده است.
یروسلاو هاناک اضافه کرد: همکاری‌های دو کشور می‌تواند در زمینه‌های مختلف از جمله انرژی و حمل و نقل بسیار گسترش پیدا کند.

همکاری مشترک با استفاده از توانمندی چک در بخش فناوری و صنعت
مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران نیز در این نشست با بیان اینکه روابط دو کشور به بیش از 90 سال پیش بر می‌گردد، گفت: علاوه بر روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور، ایران و چک در زمینه فرهنگی نیز رابطه‌ای دیرینه دارند؛ به عنوان نمونه می‌توان به ترجمه کتاب‌هایی از زبان فارسی به زبان چک و ایجاد کُرسی فارسی در دانشگاه چارلز اشاره کرد.
خوانساری با اشاره به توان اقتصادی و صنعتی بالای جمهوری چک ادامه داد: با توجه به برخورداری جمهوری چک از فناوری مدرن و صنعت پیشرفته، کشور ما می‌تواند در پروژه‌های نیمه‌تمام و آنهایی که به فناوری‌های پیشرفته نیاز دارد، از مشارکت بخش خصوصی چک بهره ببرد.
او ساخت ماشین‌آلات صنعتی، حمل‌ونقل، مدیریت منابع آب، انرژی‌های نو، صنایع غذایی و دارویی را از زمینه‌های گسترش همکاری‌های دوجانبه ذکر کرد و گفت: سرمایه‌گذاری‌های مشترک، ارتباطات اقتصادی و حتی سیاسی دو کشور را گسترش خواهد داد.
رئیس اتاق تهران افزود: امضای موافقتنامه توسط وزیران اقتصادی دو کشور مبنی بر اجتناب از اخذ مالیات مضاعف،  می تواند موجب تعمیق و گسترش همکاری‌های دو کشور شود. از طرفی امیدواریم با افزایش روزافزون همکاری بین دو کشور برای تسهیل روابط اقداماتی نظیر راه‌اندازی خط مستقیم پرواز بین تهران و پراگ نیز انجام گیرد.
مسعود خوانساری گفت: ایران گسترش همکاری با کشورهای اروپایی را در دستور کار قرار داده است. با اجرایی شدن برجام ایران خود را به عنوان یک اقتصاد نوظهور نشان داده است و فکر می‌کنیم موقعیت خوبی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی در ایران ایجاد شده است.
خوانساری با اشاره به موقعیت جغرافیایی و وجود منابع فراوان انرژی در ایران، گفت: ایران با هفت کشور محصور در خشکی همسایگی دارد و به همین سبب بازار ایران را می‌توان یک بازار 400 میلیونی دانست؛ همچنین وجود زیرساخت‌های قوی صنعتی در ایران و نیروهای تحصیلکرده و جوان، مزیت‌هایی برای سرمایه‌گذاری خارجی به شمار می‌آید.
وی با بیان اینکه ایران بعد از برجام، میزبان حداقل 200 هیات خارجی بزرگ و کوچک بوده است، گفت: بخش خصوصی و دولتی ایران همواره در مقام همکاری با سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی مناسب برخورد کرده و حتی در سخت‌ترین شرایط نیز به تعهدات خود پایبند بوده است. در دوران تحریم و با وجود شرایط سخت و هزینه‌بر نقل‌وانتقال پول، ایران بدهی‌ها و تعهدات خود را به انجام رسانده است. در حال حاضر نیز ایران جزو کشورهایی در دنیاست که کمترین میزان بدهی خارجی را دارد.
وی در ادامه به سفر هیات‌هایی از جمهوری چک به تهران اشاره کرد و گفت: سال گذشته اتاق تهران میزبان 2 هیات از کشور چک بود که 2 موافقتنامه نیز در این سفرها امضا شد.

تهران و پراگ می‌توانند مکمل اقتصاد یکدیگر باشند
در ادامه این نشست یان ملادک، وزیر بازرگانی و صنعت جمهوری چک با بیان اینکه تهران و پراگ میتوانند در سرمایه‌گذاری در کشورهای یکدیگر فعال شوند، تاکید کرد: با توجه به همکاری‌های خوب انجمن‌ها و اتاق‌های بازرگانی، دو کشور می‌توانند مکملی برای اقتصاد یکدیگر باشند.
او سابقه روابط تجاری دو کشور را مربوط به قرن 16 میلادی دانست و گفت: همکاری دو کشور می‌تواند برای منافع هر دو طرف مفید واقع شود؛ ضمن آنکه رابطه دو کشور می‌تواند بر گسترش ارتباط با دیگر کشورها نیز موثر باشد. ایران می‌تواند درهای بازارهای منطقه را به روی چک باز کند و چک دروازه توسعه فعالیت ایران در اروپا باشد.
وزیر صنعت چک، ظرفیت‌های اقتصادی کشور را بالا بیان کرد و گفت: با توجه به ظرفیت‌های اقتصادی ایران، دو کشور می‌توانند روابط خود را بسیار بیش از سطح کنونی افزایش دهند.
وی به سفر خود به ایران و حضور در اتاق تهران اشاره کرد و گفت: بیش از یک سال پیش به همراه شمار زیادی از فعالان اقتصادی به تهران سفر کردیم؛ ایران منابع انرژی و ظرفیت‌های بالایی برای همکاری‌های اقتصادی دارد.
ملادک ادامه داد: دو کشور می‌توانند در زمینه‌های مختلفی مانند ماشین‌آلات صنعتی و انرژی همکاری داشته باشند. همچنین می‌توانند در سرمایه‌گذاری در کشورهای یکدیگر فعال باشند.


ظرفیت‌های اقتصادی جمهوری چک
بر اساس این گزارش، میزان کل تولید ناخالص داخلی جمهوری چک، چهار هزار و 284 میلیارد کرون معادل 182 میلیارد دلار است؛ نرخ رشد تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2015 برابر با 3.9 درصد بوده و سرانه درآمد ملی این کشور نیز 18 هزار و 200 دلار است. نرخ تورم این کشور در سال 2015 معادل پنج دهم درصد اعلام شده است.
نرخ بیکاری در سال 2015 در جمهوری چک شش درصد بود؛ ضمن آنکه بدهی خارجی این کشور در این سال، 99 میلیارد دلار و نرخ سرمایه‌گذاری خارجی در جمهوری چک 23.6 درصد است.
براساس آمار اعلام شده از سوی جمهوری چک، حجم مبادلات اقتصادی این کشور با ایران در سال 2015 برابر با 52 میلیون دلار بوده که نسبت به سال پیش از آن نزدیک به 50 درصد رشد داشته است. حجم مبادلات دو کشور در 11 ماه نخست سال 2016 براساس اعلام اداره آمار چک با رشدی حدود 25 درصد به میزان 59 میلیون و 139 هزار دلار رسید که در زمان مشابه سال گذشته، 47 میلیون و 433 هزار دلار بوده است.
حجم مبادلات اقتصادی چک با کشورهای همسایه ایران از جمله ترکیه در سال 2015 حدود سه میلیارد و 180 میلیون دلار، آدربایجان یک میلیارد و 176 میلیون دلار، قزاقستان حدود 685 میلیون دلار، امارات حدود 897 میلیون دلار و عربستان حدود 620 میلیون دلار است.

منبع:اتاق بازرگانی تهران

تعداد بازدید : 616
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما