ehdasrd

رشد ۸ درصدی، نیازمند جذب ۷۳۲۰ تریلیون سرمایه

رشد ۸ درصدی، نیازمند جذب ۷۳۲۰ تریلیون سرمایه

رشد ۸ درصدی، نیازمند جذب ۷۳۲۰ تریلیون سرمایه

رئیس سازمان برنامه و بودجه می‌گوید برای رسیدن به رشد هشت درصدی که در برنامه ششم پیش‌بینی شده است ۷۳۲۰ تریلیون ریال (۷۳۲ هزار میلیارد تومان) سرمایه نیاز است. محمد باقر نوبخت این اظهار نظر را در هشتمین کنفرانس نظام توسعه تامین مالی و سرمایه‌گذاری و در شرایطی انجام داده است که امسال شاهد رشد اقتصادی بالا در کشور بوده‌ایم، تا جایی که رشد اقتصادی برخی فصول تا ۹ درصد هم گزارش شده است. کارشناسان انتقاداتی نسبت به این رشد اقتصادی دارند و عنوان می‌کنند این موفقیت به دنبال افزایش درآمد‌های نفتی ایران حاصل شده است. ایران پس از اینکه چند سال مجبور به مفت فروشی نفت شد، سرانجام با افزایش تولید و به دنبال توافق تاریخی اوپک توانست درآمد‌های نفتی خود را افزایش دهد. هر چند عنوان می‌شود بخش مهمی از عدد بالای رشد اقتصادی مربوط به فروش نفت است، اما برآورد‌ها نشان می‌دهد بدون در نظر گرفتن نفت باز هم رشد اقتصادی کشور رشد بالایی بوده است. هر چند افزایش درآمد‌های نفتی برای سال آینده نیز ادامه خواهد داشت، اما کارشناسان بر این باورند که رشد اقتصادی پایدار، رشد اقتصادی غیر نفتی است. برای رسیدن به این منظور نیازمند سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف هستیم و رئیس سازمان برنامه و بودجه می‌گوید دولت ۷۳۲۰ تریلیون ریال سرمایه را از طریق بودجه عمومی، تحصیل درآمد شرکت‌های دولتی، بانک، بازار سرمایه، شرکت‌های خصوصی، منابع خارجی و صندوق توسعه ملی تامین می‌کند.

ماموریت‌های دولت

روز گذشته رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: به دولت دو ماموریت در نظام مالی داده شده است؛ تعادل اقتصادی و توسعه که در دهه‌های اخیر جایگزین رشد اقتصادی شده است.نوبخت ادامه داد: وظیفه اول دولت که تعادل اقتصادی و از طریق تسویه بازارها به خصوص بازار پول و سرمایه انجام می‌شود، نیازمند تقویت نظام مالی و سرمایه‌گذاری است یا نیازمند تسویه بازار پول به بازار سرمایه هستیم که در این راستا نظام بانکی، بورس و بازار مالی نقش مهمی را ایفا می‌کنند. او با اشاره به نگاه‌های متفاوت توسعه در نسل‌های مختلف اقتصادی گفت: متفکران نسل اول اقتصادی رشد پنج تا هفت درصدی را برای توسعه کافی می‌دانستند. متفکران نسل دوم معتقد به همراهی رشد اقتصادی و بازتوزیع عادلانه ثروت بودند. یعنی رشد و عدالت باید همراه یکدیگر دنبال شوند و نظریه‌های آخرین نسل متفکران، توسعه را فراتر از تولید و توزیع عادلانه می‌داند و آن را به نگاه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به جامعه تسری می‌دهد. رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به رشد اقتصادی هشت درصدی که در برنامه ششم توسعه پیش‌بینی شده است، خاطرنشان کرد: برای رسیدن به این هدف محوری ۷۳۲ هزار میلیارد تومان به سرمایه‌گذاری سالانه نیاز داریم که بخشی از آن از طریق بودجه عمومی و توسط دولت تامین می‌شود و بخش‌های دیگر از طریق تحصیل درآمد شرکت‌های دولتی، بانک، بازار سرمایه، شرکت‌های خصوصی، منابع خارجی و صندوق توسعه ملی تامین خواهد شد.او در همین باره افزود: برای تحقق رشد هشت درصدی و در راستای وظیفه اول دولت یعنی تعادل اقتصادی و تسویه بازار نیاز به گسترش نظام پولی و سرمایه‌گذاری و برای وظیفه دوم دولت یعنی توسعه‌بخشی نیاز به نظام مناسب تامین مالی داریم.

افزایش سرمایه بانک‌ها

نوبخت با بیان اینکه یکی از اهداف دولت حل مشکلات نظام بانکی است، گفت: بانک برای تامین تسهیلات واحدهای تولیدی نیاز به افزایش قدرت در این زمینه دارد. افزایش تامین مالی برای تسهیلات بانکی از دو روش صورت می‌گیرد؛ یکی منتشر کردن ۷۰۰ هزار میلیارد تومان منابع از طریق اوراق بدهی به نظام بانکی که برای این کار دولت می‌تواند از طریق ظرفیت قانونی خود بر اساس تبصره‌های ۳۵ و ۳۶ قانون بودجه ۱۳۹۵ استفاده کند. رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به بدهی دولت به بانک‌ها گفت: در سال ۱۳۹۲، مجمع عمومی بانک مرکزی بدهی دولت به بانک‌ها را ۳۸ هزار میلیارد تومان برآورد کرد که بر اساس گزارش سازمان حسابرسی تاکنون این رقم به ۴۲ تا ۴۵ هزار میلیارد تومان تایید شده است و دولت موظف به پرداخت رقم تایید شده است تا قدرت تسهیلات‌دهی بانک‌ها را افزایش دهد. او با اشاره به اولویت‌های دیگر دولت در نظام بانکداری ادامه داد: اهداف دولت علاوه بر پرداخت بدهی خود به بانک‌ها افزایش سرمایه بانک‌ها نیز است، تا جایی که ۱۵ هزار میلیارد تومان بدهی پیمانکاران به بانک را متقبل شده است که از طریق انتشار اوراق بدهی به بانک تسویه می‌شود و بانک‌ها می‌توانند با ارائه این اوراق بدهی به بانک مرکزی بخشی از بدهی خود را از این طریق جبران کنند. نوبخت در همین باره افزود: از دیگر اقدامات دولت در این زمینه کمک به بدهکاران خرد زیر ۱۰۰ میلیون تومان به بانک‌ها بوده است که نمی‌توانند از پس سود و جریمه‌های وام دریافتی خود برآیند. در این زمینه دولت تا ۱۰ هزار میلیارد تومان سود بدهکاران خرد را متقبل می‌شود و بانک نیز اصل پول را از بدهکار دریافت می‌کند. سخنگوی دولت با اشاره به ظرفیت قانونی دولت برای انتشار اوراق مالی در بورس ادامه داد: بر اساس تبصره‌های ۵، ۳۶ و ۳۷ قانون بودجه دولت می‌تواند تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اوراق مالی را در بورس منتشر کند، اما به خاطر حفظ ثبات این بازار این کار را انجام نمی‌دهیم تا باعث وارد شدن خدشه به بازار سرمایه نشود. نوبخت با اشاره به تسهیلاتی که به واحدهای تولیدی داده شده است، گفت: ۱۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای تولیدی که با همه ظرفیت خود فعالیت نمی‌کنند، پرداخت شده است. او با اشاره به طرح‌های عمرانی معوقه دولت گفت: سال ۱۳۹۲، دو هزار و ۴۷ طرح بزرگ ناتمام داشتیم که دولت از واگذاری بخشی از آن به بخش خصوصی استقبال کرد و ۴۰ هزار میلیارد تومان تخصیص به این طرح‌های معوقه را در دستور کار خود قرار دادیم.

منبع:آرمان

تعداد بازدید : 628
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما