ehdasrd

پیش‌بینی رشد ۶/۶ درصدی برای ایران

پیش‌بینی رشد ۶/۶ درصدی برای ایران

پیش‌بینی رشد ۶/۶ درصدی برای ایران

رشد اقتصادی ایران در سال جاری و پیش‌بینی‌ها برای رشد سال آینده در پایان هفته گذشته بار دیگر به محل بحث و اظهار نظرات کارشناسان و مسئولان تبدیل شد. ایران در سال ۹۵ توانسته است جهشی قابل توجه در زمینه رشد اقتصادی داشته باشد. اظهارات و گزارش‌ها در این زمینه حکایت از رشد ۲/۷ درصدی اقتصاد ایران در ۹ ماهه اول امسال دارد. برخی پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد این رشد برای کل سال بیشتر نیز خواهد شد و اقتصاد ایران در اولین سال پس از برجام رشد هشت درصدی را تجربه خواهد کرد. این در حالی است که بر اساس برنامه‌های تصویب شده و اسناد بالادستی ایران باید در سال‌های آینده رشد هشت درصدی داشته باشد. روز گذشته علاوه بر اینکه گزارش مثبت صندوق بین‌المللی پول درباره رشد اقتصادی ایران در سال جاری منتشر شد، رئیس مجلس به موضوع مهم رشد اقتصادی واکنش نشان داد و رئیس بانک مرکزی هم عنوان کرد که گزارش کامل رشد اقتصادی ۹ماهه ۹۵ هفته آینده منتشر می‌شود.

تقدیر صندوق بین‌المللی پول از ایران

تلاش‌های دولت در اولین سال پس از برجام باعث تحقق رشد بالای اقتصادی در کشور شد؛ تلاش‌هایی که صندوق بین‌المللی پول نیز ارزیابی مثبتی نسبت به آن دارد. این صندوق در گزارشی از اقدامات مسئولان ایرانی برای بهبود موثر وضعیت اقتصادی قدردانی و رشد تولید ناخالص داخلی حقیقی ۶/۶درصدی را برای ایران در سال ۹۵ پیش‌بینی کرد. در این گزارش آمده است: با وجود بهبود قابل توجه عملکرد بخش غیرنفتی اقتصاد در سه‌ماهه دوم سال، رشد بخش غیرنفتی در شش‌ماهه اول سال ۱۳۹۵ در محدوده ۹/۰درصد باقی ماند که نشان‌دهنده تداوم مشکلات موجود در دسترسی به منابع مالی (خارجی)، مشکلات بخش مالی داخلی و همچنین ضعف‌های ساختاری اقتصاد است. نرخ تورم تک‌رقمی شده و نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه از نیمه سال ۲۰۱۶ در محدوده ۵/۹درصد در نوسان بوده است. بازار اسعار خارجی به ثبات نسبی رسیده است؛ هر چند که در اواخر سال ۲۰۱۶ بازار ارز دچار نوساناتی شد، ولی پس از ژانویه ۲۰۱۷ بازار ارز مجددا باثبات شد. تفاوت نرخ ارز در بازار رسمی و بازار آزاد در دامنه ۱۵ درصد محدود شده است. پیش‌بینی آن است که با تداوم بهبود اقتصادی، در میان‌مدت رشد اقتصادی در محدوده ۵/۴ درصد تثبیت شود. همچنین پیش‌بینی می‌شود رشد تولید ناخالص داخلی حقیقی در سال ۱۳۹۵ به ۶/۶ درصد برسد، اما با تثبیت سطح تولید نفت در سقف توافقات اوپک، رشد اقتصادی در سال ۱۳۹۶ به ۳/۳درصد تقلیل پیدا خواهد کرد.

تمرکز برنامه ششم بر رشد ۸ درصدی

همزمان رئیس مجلس در یک برنامه تلویزیونی گفت: برنامه ششم کار مفصلی در مجلس بود که در کل بر روی چند موضوع در برنامه تمرکز شد؛ رشد هشت درصدی کشور و لوازم مورد نیاز آن از جمله مواردی بود که مجلس در برنامه ششم بر روی آن تمرکز کرد هر چند رشد هشت درصدی رشد بالایی است و نمی‌توان به آسانی به آن رسید، بنابراین باید به مدت پنج سال کار مجاهدانه کرد تا اقتصاد کشور از این وضعیت خارج شود. علی لاریجانی همچنین افزود: در برنامه ششم توسعه به کشاورزی و پایداری روستاها نیز توجه خوبی شده است چرا که کاملا مشخص و تعریف شده که چند روستا با چه رقم و چه برنامه‌ای آباد شوند، همچنین به جزئیات کشاورزی و صادرات مشخصا پرداخته شده است؛ در واقع در این برنامه فقط به کلیات پرداخته نشده است.او با بیان اینکه در برنامه ششم در زمینه صنعت به معادن توجه شده است، گفت: برنامه ششم حمایت‌های خوبی از معادن کرده تا انشاءا... بخش خصوصی وارد کار شود و تولید ملی و صادرات در این حوزه افزایش پیدا کند. اوبا بیان اینکه اقتصاد مقاومتی در دو کلمه تولید ملی و صادرات خلاصه می‌شود، افزود: برنامه ششم توسعه به تکنولوژی IT نیز توجه خاصی کرده و بالاترین رشد در برنامه به این بخش تعلق گرفته است که حدود ۱۹ درصد می‌شود، همچنین برای صنایع نیز ۴۰ درصد تسهیلات اختصاص یافته تا مشخص شود هر بخش چطور باید رشد کند.

انتشار گزارش کامل رشد اقتصادی

همچنین رئیس بانک مرکزی گفت: در حال حاضر میزان تسهیلات اعطایی به بنگاه‌های کوچک و متوسط، بیش از میزان هدف گذاری شده ۱۶ هزار میلیارد تومانی بوده و تاکنون ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات توسط شبکه بانکی در اختیار بیش از ۲۲ هزار و ۵۰۰ واحد کوچک و متوسط قرار گرفته است.ولی ا... سیف افزود: این موضوع، دستاورد بزرگی است و این بنگاه‌ها توانسته اند به حرکت درآیند و نتیجه این اقدام را می‌توان در رشد اقتصادی و رشد بنگاه‌های صنعتی دید. بر همین اساس در سه ماهه اول سال جاری، بنگاه‌های صنعتی ما نسبت به سه ماهه اول سال قبل، ۱/۸ درصد رشد داشت. در سه ماهه دوم ۴/۴بود و در سه ماهه سوم این رقم به ۴/۱۴ درصد رشد رسیده است. او از انتشار گزارش کامل رشد اقتصادی در سه ماهه سوم سال جاری و ۹ ماهه در هفته آینده خبر داد و گفت: در این گزارش، نتایج آثار مثبت جهت گیری‌های نظام بانکی مشخص می‌شود. سیف با اشاره به اینکه در حال حاضر شناخت کامل از مسائل نظام بانکی حاصل شده و زمان آن فرارسیده که با همکاری نهادهای ذیربط و مجلس محترم شورای اسلامی، نظام بانکی در معرض تحول قرار گیرد، تصریح کرد: به خصوص در فضای پسابرجام با توجه به شرایط مثبت پیش آمده شاهد گسترش تدریجی ارتباطات بانکی هستیم و دستاوردهای حاصله، ما را در وضعیتی قرار داده که به هیچ وجه قابل مقایسه با قبل از برجام نیست. ارتباطات کارگزاری و روابط بانکی ایجاد شده در حال حاضر، به طور کامل می‌تواند خدمات بانکی مربوط به ارتباطات تجاری و اقتصادی بین‌المللی کشورمان را ارائه و تامین کند.

منبع:آرمان

تعداد بازدید : 682
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما