ehdasrd

تعویق در حذف صفر‌های پول ملی

تعویق در حذف صفر‌های پول ملی

تعویق در حذف صفر‌های پول ملی

رئیس کل بانک مرکزی درباره حذف صفر از پول ملی و اینکه این موضوع در بودجه سال جاری دیده نشده است، گفت: در دولت مصوبه ای برای حذف صفر نداشتیم و قصد چنین کاری را نداریم. در حالی ولی ا... سیف به تازگی از به تعویق افتادن زمان حذف صفر از پول ملی خبر داده است که مباحث در این زمینه از پاییز سال گذشته افزایش یافت. آذر امسال با رای به حذف یک صفر از پول ملی و تغییر واحد پول ایران از ریال به تومان در لایحه بانک مرکزی یکی از مهم‌ترین مصوبات هیات دولت یازدهم رقم خورد. هرچند این طرح در دولت به تصویب رسیده ولی پیش‌نیاز اجرای آن تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان است که باید دید دولت چه‌زمانی لایحه مربوطه را تقدیم مجلس خواهد کرد، ولی نکته مهم اینجاست طرح اصلاح پول ملی بعد از سال‌ها در دولت به تصویب رسید. چرا که پیش از این و در دولت قبل اصلاح پول ملی به‌قدری جدی شده بود که بانک مرکزی با راه‌اندازی سایت ویژه رفرم پول ملی از مردم خواست تا در نام واحد جدید پولی و همچنین میزان صفرهایی که باید از پول ملی حذف شوند نظر دهند. ولی عمر دولت قبل به اجرای رفرم پولی نرسید و با تغییر دولت به بایگانی بانک مرکزی رفت تا اینکه یک ماه قبل حسین قضاوی معاون امور بانکی وزیر اقتصاد که خود در دولت قبل به‌عنوان معاون اقتصادی بانک مرکزی در تلاش برای اجرایی شدن اصلاح پول ملی بود بر ضرورت حذف صفر از پول ملی تاکید کرد. حسین قضاوی ۱۱ آبان امسال ‌مانند زمانی که در بانک مرکزی حضور داشت، بر ضرورت حذف صفرها از پول ملی تاکید کرد و به خبرنگار تسنیم گفت: این نظر شخصی بنده است و هنوز بحث جدی در دولت درباره حذف صفرها از پول ملی صورت نگرفته است. او با بیان اینکه اقدام مناسب به‌منظور انجام رفرم پولی صورت گیرد، گفت: از این طریق باید تعداد صفرهای پول کاهش یابد تا مردم در محاسبات خودشان راحت‌تر باشند. معاون امور بانکی و بیمه وزارت اقتصاد اظهار داشت: مبادلات در حال حاضر سه برابر تولید داخلی اسمی در بستر الکترونیک انجام می‌شود، نسبت اسکناس و مسکوک به نقدینگی در حال حاضر به سه درصد کاهش پیدا کرده است. از آن سو هزینه انتشار اسکناس باید کم شود تا مردم بتوانند محاسبات راحتی داشته باشند. ولی یک روز بعد از اظهارات قضاوی بود که معاون اقتصادی بانک مرکزی به طرح مجدد حذف صفر از پول ملی واکنش نشان داد و اعلام کرد: برنامه حذف صفر از پول ملی به‌صورت درازمدت در بانک مرکزی در حال پیگیری است؛ اجرای این برنامه نیازمند پیش‌نیازهایی است که باید اقدامات لازم در این رابطه انجام شود. او با تاکید بر اینکه بدون شک اجرای رفرم پولی یک امر ضروری برای کشور است، اضافه کرد: در حال حاضر این طور نیست که برنامه‌ای وجود داشته باشد که در اسرع وقت این رفرم پول ملی اجرایی شود. ۱۷ آذر سال گذشته خبری از هیات دولت بیرون آمد که حکایت از رای کابینه یازدهم به اصلاح پول ملی و تغییر واحد پولی از ریال به تومان بود؛ این تصمیم البته براساس طرح بانک مرکزی اتخاذ شده است. براساس موادی از «لایحه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» که به تصویب هیات وزیران رسید، واحد پول ایران، تومان و برابر با ۱۰ ریال ‏تعیین شد.‏ در بند ۸ لایحه بانک مرکزی پیشنهادی آمده بود: امکان اجرای رفرم پولی و تعریف واحدهای پول جدید پیش‌بینی شده است، به این ترتیب، در صورت نیاز، به‌پیشنهاد رئیس‌کل بانک مرکزی و تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی، رفرم پولی که به‌معنای معرفی واحد پول ملی جدید، اجزای آن و برابری آن با واحد پول رایج است، به اجرا گذارده می‌شود.

توضیحات رئیس بانک مرکزی

روز گذشته رئیس بانک مرکزی درباره حذف صفر از پول ملی گفت: بانک مرکزی لایحه ای به دولت فرستاد که هنوز هم در دست بررسی است که در یکی از مواد آن مطرح شده بود واحد پول ایران چیست؟ در اینجا بحث شد که وقتی مردم واحد پول ایران را تومان می‌شناسند، چرا ریال بگوییم؟ لذا در این ماده آمد که واحد پول ایران تومان باشد. البته این هم هنوز قطعی نشده و باید به مجلس برود؛ لذا برای حذف صفر برنامه ای نداشتیم. به گزارش مهر، وی توضیح داد: انباشتی از تحریم‌های سالهای گذشته موجب شده تعداد صفر‌های اسکناس‌ها زیاد شود و حذف صفر در زمانی امکانپذیر خواهد که از ثبات و پایداری تورم تک رقمی اطمینان پیدا کنیم. او با بیان اینکه شاید ظرف یکی دو سال آینده شرایط خوبی برای حذف صفر باشد، گفت: با توجه به روند تورم تک رقمی که شاهد آن هستیم، با استمرار این روند در دو یا سه سال دیگر شرایط برای حذف صفر فراهم می‌شود. سیف همچنین درباره تغییر ارز گزارش دهی و در پاسخ به این سوال که چه ارزی جایگزین دلار خواهد شد؟ عنوان کرد: مشغول بررسی هستیم و این موضوع در دستور کار بانک مرکزی قرار داد. مهم این است چه نوع ارزی جایگزین شود.

چه ارزی جایگزین دلار می‌شود؟

رئیس کل بانک مرکزی افزود: ارزی که می‌خواهد جایگزین شود باید دو ویژگی داشته باشد، یکی آنکه در صادرات و واردات کشور ما نقش اساسی و سهم بالاتر داشته باشد و دیگر آنکه آن ارز خودش از ثبات و استحکام لازم برخوردار باشد؛ لذا همکاران ما دارند این موضوع را بررسی می‌کنند. او همچنین درباره عدم تعامل و مراوده بانک‌های بزرگ جهان با بانک‌های کشور و استمرار مشکلات بانکی گفت: یکی از مشکلات بانک‌های ما صورت‌های مالی بانک‌ها است که از شفافیت لازم برخوردار نیست.

منبع:آرمان

تعداد بازدید : 615
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما