ehdasrd

خبری از جزئیات قرارداد ساخت نیروگاه با یونیت ترکیه نشد

خبری از جزئیات قرارداد ساخت نیروگاه با یونیت ترکیه نشد

خبری از جزئیات قرارداد ساخت نیروگاه با یونیت ترکیه نشد

رئیس سندیکای صنعت برق با بیان اینکه اطلاعی از دست‌های پشت پرده قرارداد ساخت نیروگاه توسط شرکت ترکیه‌ای یونیت ندارم، گفت: شرکت تولید برق حرارتی قول داده بود جزئیات قرارداد ساخت نیروگاه توسط یونیت ترکیه را در اختیار سندیکار قرار دهد اما خبری از آن نیست.

علی بخشی در اولین نشست خود در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که پرسید در جلسه‌ای که با اردکانیان وزیر پیشنهادی نیرو از سوی دولت داشتید آیا درباره اقتصاد برق و حل بحران بدهی‌های وزارت نیرو به بخش خصوصی مطالبی عنوان شد، گفت: در جلسه‌ای که با اردکانیان داشتیم او به صورت مشخص در خصوص اقتصاد برق و بحث بدهی‌های وزارت نیرو به بخش خصوصی طرح موضوعی نکرد. 

بخشی در اظهارات خود از شرایط برزخی نام برد و در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که پرسید آیا این شرایط برزخی مربوط به 4 سال وزارت چیت‌چیان بوده است، گفت: منظور بنده از شرایط برزخی مربوط به دوره‌ای بود که وزارت نیرو وزیر نداشت چرا که وقتی وزیر نداریم، سرپرست تصمیمات را با احتیاط می‌گیرد بنابراین این دوره باعث شد مشکلات صنعت برق افزایش بیشتری پیدا کند.

رئیس سندیکای صنعت برق ادامه داد: در سال 90 و 91 جهش نرخ ارز داشتیم به طوری که نرخ ارز 3 برابر شد در آن مقطع قراردادهایی با وزارت نیرو منعقد شد تا شرایطی که این افزایش نرخ ارز بر بخش خصوصی تحمیل کرده به نوعی از سوی دولت تامین شود اما با گذشت 6 سال از این موضع هنوز مبلغی به بخش خصوصی داده نشده و حتی ضمانت‌نامه‌های آن ضبط شده است. 

وی با اشاره به اینکه در خصوص ضبط ضمانت‌نامه‌های بخش خصوصی نامه‌ای به کمیسیون انرژی مجلس داده شده و مجلس در این خصوص ورود کرده است، گفت: صنعت برق یک صنعت ورشکسته است و باید دولت به این بخش که زیرساخت تمام زیرساخت‌هاست توجه بیشتری کند. 

بخشی در خصوص قرارداد یونیت، ادامه داد: ما معتقدیم اگر قرار است یک شرکت خارجی با هر عنوانی وارد ایران شود و به آن امتیازی داده می‌شود در شرایط مساوی به بخش خصوصی داخلی نیز به همان میزان امتیاز را بدهند. 

رئیس سندیکای صنعت برق تأکید کرد: به هر حال دو هفته پیش شرکت مادر تخصصی نیروگاه‌های حرارتی بعد از مدت‌ها انتظار اعلام کرد به زودی جزئیات  قرارداد یونیت را به سندیکای برق ارائه خواهد کرد اما هنوز هیچ گزارشی در این خصوص به دست ما نرسیده است.

وی تأکید کرد: این قرارداد 100 درصد فاینانس است و سرمایه‌گذاری خارجی محسوب نمی‌شود.

بخشی خاطرنشان کرد: جذب سرمایه از محل فاینانس برای کشور 6 میلیارد یورو بوده که 2.5 میلیارد یوروی آن برای ساخت 5 هزار مگاوات نیروگاه توسط مپنا و زیمنس آن هم در صورت تأمین منابع مالی و انتقال تکنولوژی است که بعد از اتمام این 5 هزار مگاوات، انتقال تکنولوژی صورت خواهد گرفت.

رئیس سندیکای صنعت برق ادامه داد: در همان روزهای نخست بحث ساخت نیروگاه توسط یونیت ترکیه سقف این قرارداد 4.5 میلیارد یورو بود اما در حال حاضر این مبلغ به 1.25 میلیارد یورو و تنها برای ساخت 2 نیروگاه تنزل یافت.

* بخش خصوصی می‌تواند در صادرات و واردات برق کمک کند 

بخشی با اشاره به اینکه قانون اختیاری به بخش خصوصی داده است که می‌تواند برای صادرات و واردات برق اقدام کند، افزود: سرمایه‌گذاران متعددی در این زمینه ورود کرده‌اند چرا که بخش خصوصی می‌تواند به راحتی در کشور هدف اقدام به امضای قرارداد و فروش انرژی کرده و پول آن را وارد کشور کند. 

وی ادامه داد: در حال حاضر دولت و وزارت نیرو اقدام به فروش برق به کشورهای مختلف می‌کند اما در دریافت پول آن با مشکل مواجه است پس بخش خصوصی می‌تواند به راحتی این پول را وارد کشور کند.

رئیس سندیکای صنعت برق با اشاره به اینکه صنعت برق رکورددار صدور خدمات فنی و مهندسی است، گفت: در 10 سال گذشته صنعت برق سالانه 20 درصد رشد صادرات دارد که این موارد جزو نکات مثبت صنعت برق است. 

منبع:فارس

تعداد بازدید : 835
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما