ehdasrd

ستاره‌ای که پرفروغ درخشید

ستاره‌ای که پرفروغ درخشید

ستاره‌ای که پرفروغ درخشید

مسعود خوانساری تاکید کرد این وظیفه مهم امروز نهادهای بخش خصوصی است که چهره کارآفرینان موفق و خیرخواه را به تصویر بکشند و تصویری نادرستی را که چندین دهه از کارآفرین ترسیم شده است، اصلاح کنند.

 رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در مراسم تجلیل از مهندس جواد خوانساری، از پیشکسوتان صنعت احداث، که به پاس بیش از نیم‌قرن تلاش و سازندگی وی در عرصه‌های زیربنایی و عمرانی کشور برگزار شد، معرفی پیشکسوتان و تبدیل آنان به الگوهایی برای نسل جوان را، نیاز ضروری امروز اقتصاد ایران عنوان کرد.

مهندس جواد خوانساری از زمره کارآفرینان و مدیران خبره بخش‌ خصوصی ایران است که نامش بر پیشانی پروژه‌های بزرگ صنعتی از مرز رضاییه تا بندرعباس و تا شهرهای بوشهر، اهواز، آبادان، اصفهان و دیگر شهرهای ایران نقش بسته و احداث پروژه‌های برجسته‌ای همچون نورد گرم فولاد مبارکه، نیروگاه حرارتی ایرانشهر، فرودگاه هوانیروز اصفهان، تصفیه‌خانه شهر لاهیجان، کارخانه لاستیک‌سازی بارز کرمان و بیش از 10 کارخانه در شهر صنعتی البرز از وی و شرکت هریسون به یادگار مانده است.

در مراسم تجلیل از مهندس جواد خوانساری مدیرعامل شرکت هریسون که در تالار وحدت تهران برپا شد، رییس اتاق تهران در سخنرانی خود، یکی از ویژگی‌های مهم صنعت احداث در کشور را ترکیب قابل توجه افراد باتجربه و جوانان تحصیلکرده دانست و گفت: پایه و اساس این صنعت در کشور توسط افرادی با تحصیلات دانشگاهی گذاشته شده و بنابراین یکی از صنایع به‌روز و توسعه‌یافته کشور به حساب می‌آید که توسط متخصصان اداره می‌شود.

مسعود خوانساری با تاکید بر قدردانی از پیشکسوتان و نام‌آوران عرصه‌های کسب‌و‌کار و کارآفرینی در کشور، افزود: نسل جوان اقتصاد ایران با وجود اینکه از طریق تحصیلات آکادمیک به دانش روز مسلط شده ولی برای کار در اقتصادی با پیچیدگی‌های ایران، نیازمند درک دقیق اجزای اقتصادی و دریافت تجربیات است و این در حالی است که اقتصاد ایران اجازه تجربه به افراد را نمی‌دهد و اگر اشتباهی در فرآیند بنگاه‌داری فرد صورت گیرد، به سمت ورشکستگی و حذف می‌رود. بنابراین آنچه به عنوان «آموزش حین عمل» می‌شناسیم در این اقتصاد وجود ندارد و این شعار جایگزین شده که اولین اشتباهات، آخرین آنها خواهد بود.

رییس اتاق تهران در ادامه افزود: بنابراین در اقتصادی چنین پرهزینه باید زندگینامه و رفتار شرکتی افراد موفق و صاحب تجربه در اختیار نسل جوان قرار گیرد تا آنها تجربه نکرده، بیاموزند و خطاهای قبلی را تکرار نکنند.

خوانساری با اشاره به اینکه در همین اقتصاد پر از چالش و حاشیه ایران افرادی موفق شده‌اند از موانع عبور کنند و به جایگاهی برسند که قابل تقدیر و تکریم است،  گفت: باید اذعان کنیم که اقتصاد ایران مانند کشورهای توسعه‌یافته نیست که همه شرایط برای کسب‌وکار مهیا باشد و تنها فرد از نبوغ خود برای رقابت با دیگران بهره ‌ببرد. در اقتصاد ایران حضور در عرصه بنگاه‌داری مانند پذیرش یک جنگ دائمی است. در سراسر زندگی باید جنگید و موانع را یکی بعد از دیگری پشت سرگذاشت و به پیش رفت. حالا کسانی این کار را کرده و موفق شده‌اند. بنابراین آنها نماد «خودباوری» به شمار می‌آیند.

وی در ادامه سخنرانی خود، با این توضیح که فرهنگ قالب و مسلط در گفتمان سیاسی، ادبی و اجتماعی کشور چپ بوده‌ و تا توانسته طی یک قرن اخیر، کارآفرینی را سرکوب کرده ‌است، افزود: در سال‌های پس از انقلاب هم تحت تاثیر گرایش‌های دوران انقلاب این فرهنگ به رفتار بوروکراتیک دستگاه اجرایی کشور تبدیل شد. بنابراین حالا که حداقل در ادبیات رسمی کشور خبری از آن چپ‌گرایی سابق نیست، رسوبات آن اندیشه در جان و ذهن جامعه نشسته و کار را به جایی رسانده‌ که حتی بخش‌ خصوصی هم خودش را با اعتبار قلمداد نمی‌کند. این یک عارضه بزرگ است. بخش‌ خصوصی کشور کارنامه قابل دفاعی دارد ولی خودباوری و اعتماد به‌نفسش را از کف داده و هرجا می‌خواهد از مفاخر حرف بزند، سراغ از دیگر حوزه‌ها می‌گیرد. درحالی که به اعتقاد ما مفاخر واقعی کشور همین افرادی هستند که امروز شما قصد تقدیر از آنها را دارید.

رییس اتاق تهران افزود: برگزاری چنین مراسم‌هایی به بخش‌خصوصی کمک می‌کند که روحیه خودباوری را در ارکان خود تقویت کند. وقتی این روحیه حاکم شد، صدای بخش‌خصوصی رساتر، کلامش معتبرتر و عملکردش قابل تقدیر می‌شود.

 مسعود خوانساری ادامه داد: وقتی حرف از تصمیم‌گیری یا عملی می‌شود، سراغ دولت می‌رویم، از آنها مشورت می‌گیریم یا اینکه حتی برای تکریم و اعتباربخشی به کارمان هم دست ‌به دامان دولت می‌شویم. این درحالی است که باید درک کنیم که مانند تمام اقتصادهای توسعه‌یافته این صاحبان کسب‌وکار هستند که به جلسات و موقعیت‌های مختلف اعتبار می‌دهند و نه دولت‌ها.

 وی گفت: در میان نزدیکان خود پرس‌وجو کنید که کدام وزیر کابینه یا کدام مسئول دولتی از کشورهای توسعه‌یافته مانند آمریکا یا کشورهای اروپایی را می‌شناسند؛ بعد از آنها سوال کنید که چند کارآفرین مانند بیل گیتس، وارن بافت و استیوج ابز را می‌شناسند؟ در سراسر جهان همین قاعده حاکم است. ما از اقتصاد کره‌جنوبی و مدیرانش چیزی نمی‌دانیم ولی موسس هیوندای را می‌شناسیم، زندگینامه‌اش را خوانده‌ایم و حتی فیلم مستند زندگیش را برای دیگران فرستاده‌ایم. کارآفرین در جهان امروز مانند هنرمندان، ستاره هستند. اما آیا ما این شأن را در کشورمان برای آنها قائل شده‌ایم؟

وی با بیان اینکه در این فقدان کم‌کاری همه مقصر هستیم، افزود: اگر رسانه ملی از کارآفرین ستاره نمی‌سازد، اگر در کتاب‌های درسی اسمی از کارآفرینان نیست، اگر در سینما از کارآفرین یک شخصیت بد و ظالم ساخته می‌شود، اگر در ادبیات هیچ نشانی از کارآفرین خیرخواه نیست، این ما هستیم که باید تلاش کنیم فضا را تغییر دهیم. کم‌کاری گاهی از ماست. مهم نیست که دیگران در مورد جامعه کارآفرینی چه تصوری دارند، ما باید با ارائه تصویر واقعی و منطقی از صاحبان کسب‌وکار ارزش و اعتبار آنها را به مردم نشان دهیم.

در این مراسم که در تالار وحدت تهران برگزار شد، جمع کثیری از فعالان بخش خصوصی به‌ویژه از حوزه ساخت و ساز و صنعت احداث و هم‌چنین چهره‌های باسابقه دولتی حضور داشتند.

منبع:اتاق بازرگانی تهران

تعداد بازدید : 471
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما