ehdasrd

آمادگی اتاق تهران برای پذیرش هیات تجاری از پاکستان

آمادگی اتاق تهران برای پذیرش هیات تجاری از پاکستان

آمادگی اتاق تهران برای پذیرش هیات تجاری از پاکستان

اعضای هیات مذاکره‌کننده تجاری اتاق تهران در دیدار با همتایان خود در فدراسیون اتاق‌های بازرگانی پاکستان با اشاره به سطح پایین مناسبات تجاری و موانع متعدد موجود در توسعه این مراودات، در مورد استفاده از ابزارهایی چون برگزاری نمایشگاه‌ها، اعزام هیات‌های تجاری و استفاده از کانال‌های غیربانکی برای نقل و انتقال پول گفت‌وگو کردند.

 

در ادامه ملاقات‌های هیات اعزامی اتاق تهران به کراچی پاکستان، اعضای این هیات به ریاست مسعود خوانساری، به دعوت فدراسیون اتاق‌های بازرگانی پاکستان به این نهاد بزرگ بخش خصوصی این کشور رفتند و در حالی که تعداد زیادی از اعضای این فدراسیون و صاحبان کسب و کار پاکستانی به این نشست آمده بودند، دو طرف درباره گام‌های عملیاتی برای بهبود روابط اقتصادی دو کشور به گفت‌و‌گو نشستند.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، رییس فدراسیون اتاق‌های بازرگانی پاکستان در این دیدار، سطح روابط اقتصادی دو کشور را در مقایسه با ظرفیت‌های موجود و اشتراکات میان دو طرف، ناکافی دانست و گفت: در حالی توافق نامه تجارت ترجیحی میان دو کشور طی سال‌های گذشته به امضا رسیده که دو کشور از این فرصت استفاده نکرده‌اند.

«میان انجم نیسار» در سخنان خود، تحریم‌های آمریکا علیه ایران را بخشی از موانع بر سر راه توسعه همکاری های اقتصادی این کشور با ایران برشمرد و افزود: این در حالی است که تبادلات بانکی میان دو کشور نیز به ورطه فراموشی سپرده شده است و باید دو طرف برای رفع مشکلات ناشی از این بخش، طی همفکری و تعامل به راهکارهای عملیاتی دست پیدا کنند.

وی برقراری تجارت تهاتری میان ایران و پاکستان را یکی از راهکارهای بهبود مناسبات اقتصادی دو کشور دانست و علاوه بر این، بر برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی در خاک دو کشور و نیز تبادل هیات‌های تجاری تاکید کرد.

رییس اتاق تهران نیز در این نشست، اقتصاد ایران و پاکستان را مکمل یکدیگر بیان کرد و با تاکید بر تلاش بخش خصوصی دو کشور برای شناخت از یکدیگر، افزود: در حالی ایران طی سال‌های اخیر تحت فشارهای فزاینده آمریکا امکان همکاری‌های اقتصادی با دیگر کشورها را تا حدود زیادی از دست داده است که در چنین شرایطی، با اتخاذ برخی راهکارهای سازنده، راه توسعه تعاملات بازرگانی با برخی کشورهای همسایه از جمله عراق و ترکیه باز شده و تجارت فراتر از 10 میلیارد دلار با این کشورها به ثبت رسیده است.

مسعود خوانساری در این رابطه افزود: در حال حاضر امکان تبادلات پولی میان تجار ایرانی با همتایان خود در ترکیه، امارات و عراق از کانال‌های غیربانکی فراهم شده که در بهبود مناسبات تجاری با این کشورها نقش بسزایی داشته است.

وی سپس با بیان اینکه برقراری این مکانیزم با پاکستان نیز امکان‌پذیر است افزود: بخش خصوصی پاکستان که بسیار نیز قدرتمند است، می‌تواند ایجاد مکانیزم‌های جدید در تبادلات پولی با ایران را از دولت این کشور مطالبه کند.

رییس اتاق تهران همچنین افزود: در حالی بسیاری از کالاها هم اکنون در داخل ایران تولید می‌شود که می‌توان نیازهای پاکستان در تامین این کالاها را از طریق تجار ایرانی برطرف کرد و بازار ایران نیز این فرصت را دارد که نیازهای خود را از تولیدات ساخت پاکستان و یا تولیدات دیگر کشورها و از طریق تجار پاکستانی برطرف کند.

خوانساری سپس دستیابی به توسعه مراودات بازرگانی میان دو کشور را در گرو شناخت کافی تجار دو کشور از یکدیگر دانست و بر آمادگی اتاق تهران در حل مشکلات این بخش تاکید کرد. وی در این نشست، از آمادگی اتاق تهران برای پذیرش هیات تجاری پاکستان طی ماه‌های آتی خبر داد.

محمدحسن دیده‌ور، از اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران، نیز در این نشست با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی ایران و پاکستان در تهران مستقر است و به فعالیت خود ادامه می‌دهد، از تجار پاکستانی خواست در راه‌اندازی اتاق مشترک دو کشور در کراچی تعجیل کنند.

در ادامه این نشست، تجار پاکستانی از بخش های مختلف اقتصادی این کشور نیز برخی از موانع موجود بر سر راه همکاری های بازرگانی میان دو طرف را بیان کردند و اعضای هیات اعزامی اتاق تهران به کراچی نیز به سوالات مطرح شده از سوی فعالان اقتصادی این کشور پاسخ دادند.

منبع:اتاق بازرگانی تهران

تعداد بازدید : 439
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما