ehdasrd

الزامات گام چهارم توسعه

الزامات گام چهارم توسعه

الزامات گام چهارم توسعه

ابوالفضل روغني گلپايگاني در مورد دليل عدم خروج صنايع از ركود گفت: مشكل صنايع فقط خلأ نقدينگي نيست، بلكه بيشترين مشكلي كه بر صنايع عارض شده ركود است. بايد طرف تقاضا تحريك مي‌شد كه با تزريق نقدينگي از سوي دولت فقط به يك سمت اين فرايند توجه شد و از سمت تقاضا غافل مانديم، در حالي كه در شرايط فعلي مي‌بايست فكري اساسي براي تحريك تقاضا صورت بگيرد.

 وي گفت: بايستي مصرف‌كننده‌هاي نهايي و پروژه‌هاي عمراني دولت فعال شوند تا سطح تقاضا در جامعه بالا برود. مساله بعدي كه از طرف مركز پژوهش‌هاي مجلس نيز تاييد شده، مشكل بخش كارآفريني ما و طرز تفكر نظام بانكي كشور است. به عنوان مثال قانون ذي‌نفع واحد يا بالارفتن نرخ بهره‌وري بانكي از معضلات بزرگ بخش توليد صنعتي است. روغني گلپايگاني گفت: در ميان مشكلات كارآفرينان كشور و فعالان بخش اقتصادي نخستين و مهم‌ترين مشكل، مشكل بانكي است وقتي دولت يازدهم 16 هزار ميليارد تومان را براي رفع مشكل نقدينگي به بدنه صنعت تزريق كرد بانك‌ها اين مبلغ را تبديل به وام‌هاي جديد كرده و بدهي‌هاي قبلي واحدها را مفاصا كردند و ديون آنها را تجديد كردند و قبل از پرداخت اين مبلغ اصل سود خود را كسر كرده‌اند.

رييس كميسون صنايع اتاق ايران در ادامه افزود: دولت موظف است مسائل منطقه‌يي را حل كند. تنش‌زدايي و ايجاد ارتباط مطلوب براي ايجاد خط صادراتي از اهميت بسزايي برخوردار است. بازار منطقه ظرفيت بالايي دارد و سهم ما به خاطر مشكلات ناشي از تحريم اندك بوده و لازم است در اين شرايط كه فضا براي ارتباط موثر مساعد است، دولت حداكثر تلاش خود را براي اين منظور به كار ببندد.

روغني به موج چهارم انقلاب صنعتي تاكيد كرد و گفت: در بعضي حوزه‌هاي صنعتي ايران وضعيت خوبي دارد و مي‌تواند بدون نياز به كشور ديگري توليد داشته باشد. اما در حال حاضر به خاطر بيكاري فزاينده، اقتصاد ما نيازمند صنايعي است كه نيروي كار بيشتري لازم داشته باشد. اين در حالي است كه موج جديد انقلاب صنعتي چهارم در راه است و در واقع فعاليت‌هاي دانش بنيان وارد چرخه اقتصاد دنيا مي‌شوند و نمي‌توانيم آن را ناديده بگيريم.

ابوالفضل روغني گلپايگاني خاطرنشان كرد ارتباط گرفتن با شركت‌هاي معتبر و توليد برندها يكي از راه‌هايي است كه تقريبا در زمينه اشتغالزايي سريع جواب مي‌دهد، چرا كه اين برندها قبلا خودشان را معرفي و بازارسازي و برندينگ كرده‌اند و حضور و همكاري شان در كشور مي‌تواند سرعت وصل شدن ما را به بازارهاي جهاني، با سرعت بيشتري فراهم مي‌كند. رييس كميسيون صنايع اتاق ايران در مورد تعطيلي واحدهاي صنعتي در سال‌هاي اخير گفت: اگر ما به دنبال رشد اقتصادي 8 درصد و بالاتر هستيم، صنايع غير بهره‌ور ما بايد از بين برود. طبيعي است كالايي كه تكنولوژي روز را ندارد محكوم به نداشتن بازار مي‌شود. امروزه صنعت به سمت صنايع دانش بنيان و‌هاي تك حركت مي‌كند. منتهي در حال حاضر اين اتفاق براي ما زود است و بايد طي فرايندي مشكلات حوزه صنعت را رفع كرده و با شيبي ملايم وارد مرحله بعد شويم.

وي افزود: ما در صنايع بالادستي نه چندان اما در صنايع پايين دستي از تكنولوژي دنيا عقبيم و اين عقب‌ماندگي خيلي زياد است. از آنجايي كه گره اشتغال و توليد ما در صنايع كوچك و متوسط است ما چه بخواهيم و چه نخواهيم بايد اين فاصله را پر كنيم و مشكلات اين حوزه را پشت سر بگذاريم.

روغني در مورد اصرار براي ادامه فعاليت صنايعي كه بازده ندارند گفت: در مجموع 30 درصد از رشد اقتصادي 8 درصدي پيش بيني شده، از محل بهره وري ديده شده است. بهره وري به معناي بهره وري در منابع انساني، تكنولوژِي و ساختارها تعريف شده و اگر بخواهيم به اين رقم (۳۰ درصد) دست پيدا كنيم حتما بايد اين جوانب را در نظر بگيريم. بنابراين اين مسير، مسيري است كه از طي آن گريزي نيست و بايد حتما دولت در اين راستا بايد اقدام جدي كند.

وي در ادامه به مبحث تامين مالي پرداخت و گفت: قطعا بانك و بازار سرمايه نيازمند بازنگري هستند. تامين منابع مالي را معطوف به بانك‌ها داشتن تفكر غلطي است. ابزارهاي مالي بايد تغيير بدهيم.

يكي از ابزارها بازار سرمايه است. بايد در اين زمينه كارايي بانك‌ها بالاتر و دولت كارآمدتر باشد. بازار سرمايه ما در حال حاضر از بانك‌ها توانمندترند اما مكانيسم‌هاي موجود براي اين منظور مفيد و كارآمد نيستند.

منبع:تعادل

تعداد بازدید : 1012
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما