ehdasrd

رشد 8‌درصدي در گرو جذب سرمايه‌گذاري خارجي

رشد 8‌درصدي در گرو جذب سرمايه‌گذاري خارجي

رشد 8‌درصدي در گرو جذب سرمايه‌گذاري خارجي

رييس كميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس معتقد است براي رسيدن به رشد 8‌درصدي موردنظر برنامه ششم بايد فضا را براي سرمايه‌گذاري خارجي باز كنيم. به گفته غلامرضا تاجگردون، اگر درهاي كشور بسته شود بايد قيد 8‌درصد را نيز بزنيم، چراكه منابع كشور اجازه رشد 8‌درصدي را نمي‌دهد. براساس برنامه ششم توسعه، اقتصاد ايران بايد سالانه رشدي 8‌درصدي داشته باشد تا بتواند بسياري از عقب‌ماندگي‌هاي سال‌هاي گذشته را جبران كند. كارشناسان اقتصادي به همين دليل عنوان مي‌كنند كه رشد 8‌درصدي يك انتخاب نيست بلكه يك اجبار است.

 

 رشد بودجه جاري كشور همچنان ادامه دارد

رييس كميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در گفت‌وگو با خانه ملت رقم بودجه جاري كشور را هنگفت دانست و افزود: بودجه جاري كشور دو بخش دارد؛ يك بخش حقوق و دستمزد و بخش ديگر سايرين و متاسفانه بودجه جاري كشور زياد بوده و شرايط به‌گونه‌يي است كه نمي‌توان در اين باره اقدامي انجام داد و اين رشد نيز به همين شكل درحال ادامه پيدا كردن است.

رييس كميسيون تلفيق بودجه 96، با اشاره به اينكه تمام بودجه كشور به حقوق و دستمزد اختصاص مي‌يابد، بدون اينكه كاري از دستگاه در برابرش طلب شود، ادامه داد: به آموزش و پرورش بودجه اختصاص مي‌يابد، اما براي سرانه و تجهيزات بودجه‌يي داده نمي‌شود يا به اداره‌يي براي حقوق پول داده مي‌شود، اما براي هزينه آب و برق، ماشين و ماموريت بودجه‌يي پرداخت نمي‌شود و سپس روزبه‌روز به‌دليل تورم حقوق و دستمزد را بالا برده، حقوق‌ها را همسان كرده و افزايش قيمت مي‌دهيم كه اين موضوع سبب مي‌شود روزبه‌روز رقم بودجه جاري كشور بالا رود.

وي با بيان اينكه دولت و مجلس هر دو با انجام اقداماتي همانند پرداخت يارانه رشد بودجه جاري كشور را تشديد مي‌كنند، عنوان كرد: در مجموع رقم بودجه جاري كشور رقم نامناسبي است، يعني از 60‌درصد سهم بودجه دولت امسال به 80 الي 90‌درصد عملكرد رسيديم، البته بايد گفت كه حجم بالاي بودجه جاري را نمي‌توان كنترل كرد و در وضعيت كنوني بودجه جاري را نمي‌توان كمتر از اين بست. اين نماينده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: مگر مي‌شود بخش دفاع يا آموزش و پرورش را نديد؟ بخش دفاع، آموزش و پرورش و بهداشت روي هم

 50 الي 60‌درصد بودجه كشور است و هيچ‌يك را نيز نمي‌توان ناديده گرفت، بنابراين موضوع مهم اين است كه بتوان رشد بودجه جاري را كنترل كرد كه اين امر به همكاري مجلس و دولت نياز دارد.

تاجگردون با اشاره به اينكه تاكيد سياست‌هاي كلي نظام بر مبناي كاهش وابستگي به بودجه نفت و تامين بودجه جاري از محلي جز فروش نفت است، افزود: البته يكي از نكات موفقيت‌آميز در دو سال و نيم گذشته اين بوده كه در سال‌هاي 95-94 براي نخستين‌بار رقم درآمدهاي مالياتي كشور بيش‌ از درآمدهاي نفتي شده و اين موضوع بسيار مهمي بوده كه هيچ‌كس به آن نمي‌پردازد.

وي ادامه داد: اگر همين روند سال‌هاي گذشته در سال‌هاي آتي ادامه يابد، سهم بودجه‌هاي جاري از درآمد مالياتي افزايش مي‌يابد، البته نمي‌توان گفت كه از درآمد در حوزه نفت بايد كم‌ كرد، بلكه بايد سهم نفت را در بودجه كاهش داد و اصطلاحا سهم و حجم بيشتري از هزينه‌هاي جاري را بايد به ماليات‌ها وصل كرد كه به اين تراز عملياتي مثبت مي‌گويند و موضوع مهم اتصال نسبت ماليات و هزينه‌ها به يكديگر است.

 

 شكي در خروج اقتصاد از ركود نيست

تاجگردون با اشاره به وجود شرايط ركودي در كشور تصريح كرد: در حال حاضر اقتصاد از ركود خارج شده و رشد اقتصادي از سال 92 كه حدود 5-‌درصد بود، به حداقل بالاي 5+‌درصد رسيده

است.

وي افزود: پس اقتصاد از ركود خارج شده و شكي در خروج از ركود نيست، اما منتقدان مي‌گويند چرا سهم نفت در رشد بالاست، به منتقدان بايد گفت كه منفي 5 به مثبت 5 رسيده و 10‌درصد در جهت مثبت جابه‌جا شده كه پيشرفت كمي نيست.

 موانع استفاده از فضاي بين‌المللي اين نماينده مردم در مجلس دهم، با بيان اينكه دو موضوع توازن در رشد و ديگري سرعت در رشد در خروج از ركود موثر است، ادامه داد: از ديد بنده اگر تا اندازه‌يي فضاي بين‌المللي بهتر شود و بتوان مبادلات را براي جذب سرمايه بيشتر كرد اين دو موضوع حل خواهند شد، اينكه برخي مي‌گويند به خارج از كشور چه كار داريد و به داخل بايد توجه كرد، خوب بوده، اما واقعيت اين است كه اگرچه اين حرف‌ها خوب است اما منابع كشور اجازه نمي‌دهد از فضاي بين‌المللي استفاده نكنيم.  وي با اشاره به اينكه در جدول برنامه ششم توسعه كه در پايان سال 95 در مجلس تصويب شده 12‌درصد از منابع براي توسعه كشور بايد از بودجه تامين شوند و مابقي بايد از بانك‌ها و سرمايه خارجي تامين شود، عنوان كرد: اگر سرمايه‌گذاران خارجي نيايند و در را روي آنها ببنديم به صورت طبيعي رشدي هم حاصل نخواهد شد، لذا بايد تلاش كرد كه سرمايه‌گذاران خارجي در بخش‌هاي مختلف عمراني، توليدي و صنعتي جذب شوند.

تاجگردون با بيان اينكه برخي به موضوع ورود سرمايه خارجي سياسي نگاه مي‌كنند، افزود: واقعيت اين است كه يا 8‌درصد رشد طي برنامه ششم توسعه را مي‌خواهيم يا خير، اگر مي‌خواهيم بايد فضا را براي سرمايه‌گذاري خارجي باز كنيم، اگر درها را بستيم بايد قيد 8‌درصد را نيز بزنيم، چراكه منابع كشور اجازه رشد 8‌درصدي را نمي‌دهد.

منبع:تعادل

تعداد بازدید : 1022
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما