ehdasrd

بودجه ٩٦ و قير رايگان

بودجه ٩٦ و قير رايگان

بودجه ٩٦ و قير رايگان

 سيدحميد حسيني (عضو هيات‌مديره اتحاديه صادركنندگان نفت، گاز و پتروشيمي)

كميسيون تلفيق مجلس در بررسي وتصويب لايحه بودجه سال آينده كشور در بند (ج) وزارت نفت را ملزم كرده‌اند كه ٤ميليون تن قير (VB) را رايگان به شرح زير تحويل ارگان‌هاي دولتي كند:

وزارت جهاد ١٣درصد، وزارت راه ٥٤ درصد، بنياد مسكن ١٧درصد، وزارت كشور ١٣درصد، وزارت آموزش و پرورش (نوسازي مدارس) ٣ درصد.

با توجه به اينكه ظرفيت توليد قير كشور حدود ٤/٥ تا ٥ ميليون تن مي‌باشد و مصرف داخلي كشور در سال‌هاي اخير به علت كاهش بودجه‌هاي عمراني به دو ميليون تن رسيده بوده است، لازم است نمايندگان به سوالات زير جواب دهند؟

١- با توجه به نياز مبرم شهرداري‌ها، واحدهاي توليد ايزوگام و صادركنندگان به قير چگونه چنين تصميمي اتخاذ شده است؟

٢- با توجه به اينكه درصد قير مورد نياز در آسفالت كمتر از ٦ درصد مي‌باشد، چه ميزان اعتبار عمراني براي ساخت و بهسازي راه و معابر اختصاص يافته است كه اين ميزان قير مورد نياز باشد؟ آيا بودجه عمراني دو برابر شده است؟

3- نمايندگان قطعا مطلع هستند كه براي ساخت يك كيلومتر راه جديد به٢٠٠تن و براي بزرگراه و اتوبان به ٤٠٠تن نياز مي‌باشد، آيا وزارت راه قرار است 10هزار كيلومتر اتوبان يا 20هزار كيلومتر راه جديد احداث كند؟

٤- چرا سهميه رايگان قير از دو ميليون تن به چهار ميليون تن افزايش يافته است، آيا نهايتا حواله قير به عنوان بدهي دولت به پيمانكاران تحويل نخواهد شد و بازار قير را آشفته نخواهد كرد؟

٥- اصولا با چه منطق اقتصادي. نمايندگان اصرار به توزيع رايگان قير دارند و در مورد ساير فرآورده‌ها به آن اعتقاد ندارند؟ چرا به اين سازمان‌ها بودجه براي خريد قير اختصاص نمي‌دهند؟

٦- آيا اين تصميم به توليد قير با كيفيت نامناسب و رواج يافتن خريد و فروش حواله‌ها با قيمتي پايين‌تر از بورس منجر نخواهد شد؟

٧- در صورت رواج يافتن قاچاق قير و توليد ساير فرآورده‌ها از قير چه كسي پاسخگو خواهد بود؟

٨- صادرات به عنوان يكي از محورهاي اصلي اقتصاد مقاومتي و پيشران خروج از ركود مطرح است از دست رفتن صادرات ١/٢ميليارد دلاري قير را چگونه بايد جبران كرد؟

٩- صدها شركت مديريت صادرات و ده‌ها واحد توليدي و صادراتي، صاحبان مخازن و ترمينال در بنادر ايران و كشورهاي بازار هدف و صاحبان كشتي‌هاي حمل‌كننده قير صادراتي ايران در اين شرايط بايد چه كنند؟ خريداران قير صادراتي ايران با شرايط جديد چگونه بايد نيازهاي خود را تامين كنند؟

١٠- نهايتا چرا كشورهاي منطقه مصرف سالانه قيرشان بين ٤٠٠هزار تا يك ميليون تن است و مصرف ما ٤ميليون تن؟ چرا استراليا كه لحاظ وسعت، شرايط اقتصادي و تعداد بزرگراه با ايران مشابهت دارد فقط ٨٠٠ هزار تن قير مصرف مي‌كند و ما ٤ميليون تن؟

١١- بالاخره چه كسي پاسخگوي اشتغال پرسنل شركت‌هاي صادراتي كشور است و دفاتر بازاريابي اين شركت‌ها در خارج از كشور چه سرنوشتي خواهند يافت؟

اميد است، نمايندگان مجلس در صحن علني با اين مصوبه كميسيون تلفيق مخالفت كنند و اجازه دهند قير مورد نياز بازار داخل و صادراتي كشور مانند ساير اقلام در بورس عرضه و مورد معامله قرار گيرد و از مداخله دستوري در بازار خودداري كنند.


منبع:تعادل

تعداد بازدید : 1078
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما