ehdasrd

برق را کالا ببینیم نه خدمت

برق را کالا ببینیم نه خدمت

برق را کالا ببینیم نه خدمت

حمیدرضا صالحی، دبیر کنفدراسیون انرژی

برق صنعتی که ارزش افزوده ایجاد می‌کند، در اقتصادهای توسعه‌یافته مقدمه‌ای برای رونق صنعت است در نتیجه به عنوان انرژی ایمن و پاک در اولویت قرار می‌گیرد و با قیمت مناسب به صنایع می‌رسد اما در کشور ما، نگاه نامناسب به برق، اقتصاد، سیاست‌گذاری و دسترسی کسب‌وکارها به آن را در مسیر نادرستی قرار داده و همین به نارضایتی بنگاه‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در این‌باره دامن زده است.

علاوه بر نقصان‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی مربوط به اقتصاد انرژی در ایران، مسئله نارضایتی از دسترسی کسب و کارها به برق مورد نیازشان به تصمیم نهادهای دولتی در مورد برق‌رسانی به صنایع بازمی‌گردد. براساس تقسیماتی که در این‌باره انجام شده، شرکت‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی توزیع باید برق زیر 7 مگاوات را به مشتری برسانند و برق بالای این 7 مگاوات توسط شرکت‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی برق منطقه‌ای توزیع می‌شود. ظرفیت بار در نقاط مختلف کشور متفاوت است اما شهرک‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی صنعتی با در نظر گرفتن این ظرفیت ساخته نمی‌شوند. در نتیجه شاهد این هستیم که در بعضی مناطق با ظرفیت برق‌رسانی نامناسب شهرک‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی صنعتی ایجاد شده و امکان توزیع بار برق در آن دیده نشده است. همین مسئله موجب می‌شود تا بخش خصوصی در پاسخ‌گویی به عدم دسترسی مناسب به برق صنعتی اشاره کند و با کسب امتیاز کمتر رتبه کمتری بگیریم. در این مورد بی‌توجهی به آمایش سرزمین در سیاست‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی کلان دولت در ایجاد شهرک‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی صنعتی و رشد کسب‌وکارها مطرح است.

شهرک‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و صنایع بدون در نظر گرفتن مصالح کلان و ملی با سرمایه‌گذاری‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی قابل توجه ایجاد می‌شود. مناطق ویژه اقتصادی را هم باید به آنها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اضافه کرد که گاه با لابی‌گری ایجاد می‌شود اما مسائلی مثل انتقال گاز و برق به آن دیده نمی‌شود. در هیچ‌جای دنیا یک شهرک صنعتی هم‌زمان با تامین انرژی گاز و برق ساخته نمی‌شود. یکی از این دو یعنی یا گاز یا برق باید به شهرک صنعتی منتقل شود و بعد با نصب توربین در صورت انتقال گاز، برق مورد نیاز صنعتی تولید شود. متاسفانه در این مورد هیچ سیاست واحد و درستی در کشور نداریم و برخلاف کشورهای توسعه‌یافته دنیا، به برق نه به عنوان یک کالای صنعتی و اقتصادی، بلکه به عنوان یک خدمت نگاه می‌کنیم. در این کشورها برق خانگی از برق صنعتی ارزان‌تر است اما در ایران برعکس است. برق صنعتی که ارزش افزوده ایجاد می‌کند، در اقتصادهای توسعه‌یافته مقدمه‌ای برای رونق صنعت است در نتیجه به عنوان انرژی ایمن و پاک در اولویت قرار می‌گیرد و با قیمت مناسب به صنایع می‌رسد اما در کشور ما، نگاه نامناسب به برق، اقتصاد، سیاست‌گذاری و دسترسی کسب‌وکارها به آن را در مسیر نادرستی قرار داده و همین به نارضایتی بنگاه‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در این‌باره دامن زده است.

منبع:اتاق بازرگانی تهران

تعداد بازدید : 793
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما