ehdasrd

فرصت ترانزیت برق منطقه از دست نرود

فرصت ترانزیت برق منطقه از دست نرود

فرصت ترانزیت برق منطقه از دست نرود

به گفته رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق، با مشورت‌های بخش‌خصوصی، دولت مجاب شد که در مقاطع کمبود برق در داخل، از صادرات برق جلوگیری نکند و طی سال‌های اخیر این رویکرد اصلاح شده و کمبودها با واردات جبران می‌شود و صادرات برق در جریان است.

 

رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق با بیان اینکه ایران علاوه بر صادرات برق به برخی کشورهای همسایه، در مقاطعی نیز واردکننده برق بوده‌، معتقد است که از جایگاه و ظرفیت ایران به عنوان محلی برای ترانزیت برق در منطقه به خوبی استفاده نشده‌است.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، علی بخشی با این توضیح که واردات برق، ایراد و اشکالی ندارد، افزود: واردات برق در شرایطی به سود اقتصاد کشور است که معادل میزان واردات در این بخش، صادرات برق نیز صورت گیرد تا علاوه بر درآمدزایی برای کشور، به پایداری امنیت انرژی نیز قوام بخشیده شود.

وی، ترکمنستان را فروشنده عمده برق به ایران عنوان کرد و یادآور شد که با تکمیل شبکه اتصال برق در دست احداث با کشور ارمنستان، امکان واردات برق از این کشور نیز میسر خواهد شد. به گفته بخشی، در حال حاضر عراق، افغانستان و پاکستان خریداران اصلی برق از ایران هستند. رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق همچنین به قطع صادرات برق از سوی دولت طی سال‌های گذشته اشاره کرد و افزود: طی ادوار گذشته، دولت به محض آنکه با کمبود در تامین برق داخل مواجه می‌شد اقدام به قطع فوری برق صادراتی می‌کرد که این تصمیم واکنش منفی کشورهای واردکننده برق از ایران را در پی داشت و عدم اعتماد خریداران برق نسبت به ایران را تشدید می‌کرد و این کشورها به سراغ جایگزین‌های دیگر می‌رفتند. وی افزود: تبعات قطع برق صادراتی هیچ‌گاه به نفع اقتصاد کشور نبود و خوشبختانه دولت نیز متوجه آثار زیان‌بار آن شد و مقرر شد در صورت کمبود برق در داخل، صادرات آن متوقف نشود و با واردات، کمبودها جبران شود. بنابراین، واردات برق محلی از ایراد و اشکال نیست به شرط آنکه در مقابل آن، صادرات نیز توسعه داده شود.

بخشی در ادامه، ظرفیت تولید برق در کشور را در وضعیت مطلوب توصیف کرد و با یادآوری اینکه کمبود برق نداریم، افزود: با این حال، شبکه انتقال برق در کشور دچار نقص است و باید اصلاحات جدی و فوری در این بخش صورت گیرد چرا که در حال حاضر، به دلیل نبود تجهیز انتقال برق، مازاد تولید در برخی استان‌ها از جمله خراسان عملا اتلاف می‌شود و امکان انتقال آن به سایر نقاط کشور وجود ندارد.

منبع:اتاق بازرگانی تهران

تعداد بازدید : 294
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما