ehdasrd

رقایت دامپینگی فولاد در جهان

رقایت دامپینگی فولاد در جهان

رقایت دامپینگی فولاد در جهان

وضعیت رکود جامعه صنعتی کشور به دلیل افت تقاضا در برخی از صنایع و بازارها از جمله صنعت خودرو و بازار مسکن موجب شد تا صنایع مادر مانند فولاد با دپوی محصولات و تواما کاهش تولید مواجه شوند.
البته رکود و اقتصاد نابسامان جهان طی دو سال اخیر گریبان گیر سایر کشورهای تولید کننده بوده است. تا جایی که برخی از این تولید کننده گان بزرگ جهان به طور مثال چین، به دلیل مازاد عرضه و کمبود تقاضا راهی جز فروش محصول زیر قیمت بازار نداشتند.
کارشناسان معتقدند فروش به زیر قیمت بازار تا جایی پیش رفته، که تولید کنندگان داخلی متضرر شده اند و در برهه ای با مشکل واردات بی رویه فولاد مواجه شدند و روند واردات بی حساب تا جایی ادامه داشت که بسیاری از فولاد سازان کوچک تا مرز ورشکستگی و تعطیلی کشیده شدند.
به همین دلیل دولت با توجه به درخواست مکرر انجمن فولاد تعرفه واردات را به 14درصد افزایش داد. وضع تعرفه گرچه تا حدودی به عملکرد صنایع کمک نمود اما در عمل همچنان رکود مانع از فروش محصول شده است. پس می توان گفت تعرفه بالاتر نیز به وضعیت فولادسازان چندان سامان نبخشید. پس می توان گفت یک راه برای فولاد سازان باقی نمانده و آن هم پیوستن به کمپین دامپینگ سایر کشور ها است. بر اساس آمارها ، اروپا تحقیقاتی را آغاز کرده که بر اساس آن ایران جزو چند کشور دامپینگ کننده بوده است.
موضوع دامپینگ ، تکراری و غیر مهم ...
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان اخبار منتشر شده درباره تحقیقات کمیسیون اروپا درخصوص دامپینگ فولادهای صادراتی ایران به کشورهای این منطقه را غیرمهم و تکراری توصیف کرد و گفت: تحقیقات اروپا درباره دامپینگ فولاد ایران موضوع تازه‌ای نیست. اسم چند کشور را عنوان کرده‌اند که در بین آنها اسم ایران هم وجود دارد. البته این موضوع خیلی جدی نیست و دفعه اولی هم نیست که چنین موضوعی مطرح شده است.
وی با اشاره به اینکه اتفاق رخ داده مربوط به ادعای یک شرکت یا یک اتحادیه تولید فولاد در اروپا درخصوص دامپینگ برخی کشورها در بازار فولاد بوده است، عنوان کرد: این ادعا مطرح شده است و اگر به جایی رسید تحقیقات از شرکت‌ها شروع می‌شود و اطلاعات لازم را در این زمینه جمع‌آوری می‌کنند و تازه اگر ادعا ثابت شد، سپس دست به اقدام می‌زنند که همانطور که عنوان کردم چنین اتفاقی برای بار اول نیست که رخ می‌دهد.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان با بیان اینکه متاسفانه برخی خبرسازی‌ها در داخل نیز روی اتفاقات پیش آمده تاثیر منفی گذاشته است، اضافه کرد: فولاد مبارکه اگر بخواهد می‌تواند کلیه محصولات خود را صادر کند اما با این حال بخشی از تولیدات خود را به بازار داخلی نیز اختصاص داده است.
چین همچنان اول؛ آمریکا بیشترین تعرفه را وضع کرده
همایون شیرازی، کارشناس ارشد گروه اقتصادی شرکت فولاد تکنیک اصفهان گفت: دامپینگ در واقع هنگامی رخ می دهد که کالای صادرشده با قیمتی در بازارهای خارجی به فروش رود که از قیمت داخلی محصول بسیار کمتر باشد. همچنین اگر قیمت محصول از هزینه تمام شده آن کمتر باشد ؛ در ادبیات تجاری از آن به عنوان دامپینگ یاد می شود. علت مخالفت با دامپینگ بخاطر اثر آن بر رقابت در اقتصاد و همچنین آثار مخربی است که می تواند روی اقتصاد و صنایع داخلی کشور واردکننده بر جای بگذارد است.
وی افزود: در حال حاضر چین بزرگترین دامپینگ فولاد را در اختیار دارد وآمریکا تعرفه 522 درصدی را برای ورق نورد سرد چین وضع کرده است. و اتحادیه اروپا هم برای این محصول تعرفه 16 درصدی وضع کرده است.
شیرازی اذعان داشت: سال 2015 صادرات فولاد چین در حدود 19درصد بیشتر از سال 2014 بوده و به مقدار 112.4 میلیون تن رسیده هرچند که ارزش این صادرات با توجه به افت قیمت فولاد کمتر از قبل بوده است.
به گفته وی، با توجه به آمار صادرات چین در ماه ژوئن که بیانگر رکود جدید برای صادرات ماهانه فولاد چین در دوسال اخیر بوده است انتظار بر آن است که هدف افزایش صادرات فولاد توسط فولادسازیهای چین دنبال شود و با توجه به ادامه دامپینگ، فعالان این صنعت در کشورهای واردکننده فولاد از چین تلاش نمایند تا دولت با وضع تعرفه های بالاتر از صنایع داخلی حمایت کند.
شیرازی با اشاره به اینکه اروپا به دنبال راه حل هایی برای کاهش دامپینگ محصولات به این منطقه است اشاره کرد: در ماه های اخیر کمیسیون مربوط به دامپینگ اروپا شکایتی مبنی بر اینکه قیمت ورق نورد گرم فولاد صادراتی ایران برزیل روسیه اوکراین و صربستان از هزینه تمام شده انها کمتر است، انجام داده است.
این کارشناس حوزه فولاد با بیان اینکه در هر حال اروپا طی زمانی مشخص وضعیت کشور های دامپینگ کننده را مشخص خواهد نمود گفت: برای مشخص شدن دامپینگ ایران، اروپا طی نه ماه بررسی های اولیه، تصمیم می گیرد تا عوارض ضد دامپینگ “موقت” به مدت شش ماه وضع نماید و 15 ماه زمان برای تصمیم گیری برای درخواست “ قطعی” عوارض پنج ساله نیاز دارد.
شیرازی در خصوص آخرین وضعیت صادرات ایران گفت: صادرات فولاد ایران در سال 94 حدودا 4.1 میلیون تن بوده که سهم مبارکه از این صادرات 1.5میلیون تن است. که نیمی از این میزان در حدود 750هزار تن صادرات به اروپا انجام می شود.
به گفته وی، البته طبق گفته دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل ، فولاد مبارکه در سال ۹۴ ورق را ۴۳۰ دلار به تولیدکنندگان داخلی و ۲۵۰ تا ۲۷۰ دلار به خارجی ها فروخت.
وی با اشاره به اینکه ایران توان رقابتی با سایر کشور هارا برای فروش محصول دارد گفت: همچنین طبق یک تحقیق صورت گرفته قیمت تمام شده محصولاد ورق نورد گرم ایران به ازای هر تن ایران برابر با 369،اوکراین 370 ،روسیه 387، ترکیه 394 و چین 405 بوده است .

منبع:ابتکار

تعداد بازدید : 1069
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما