ehdasrd

آمادگی بخش نفت و گاز ایران برای همکاری درازمدت با طرف هندی

آمادگی بخش نفت و گاز ایران برای همکاری درازمدت با طرف هندی

آمادگی بخش نفت و گاز ایران برای همکاری درازمدت با طرف هندی

امروز  اتاق تهران میزبان دارمندرا پرادان وزیر نفت و گاز هندوستان، بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، سهراب کومار سفیر هند در ایران و کومار مودی عضو فدراسیون اتاق های بازرگانی هند بود. در این جلسه که برای گسترش سطح روابط نفت وگازی و افزایش تعاملات تجاری در این حوزه بین ایران و هند برگزار شده بود، رییس اتاق تهران، مسعود خوانساری، در اولین سخنرانی به میهمانان خارجی و مهندس زنگنه، وزیر نفت  ایران خوشامد گفت و از هند، به عنوان کشوری که در شرایط سخت تحریم، ایران را رها نکرده، یاد کرد. خوانساری گفت: اقتصاد ایران و هند در زمینه های بسیاری مکمل یکدیگرند اما سطح روابط اقتصادی دو کشور طی سال های گذشته از مرز 15 میلیارد دلار فراتر نرفته و با توجه به ظرفیت های اقتصادی دو کشور، حجم بیشتری از تجارت بین ایران و هند مورد انتظار است. متاسفانه در ده سال گذشته، تحریم های غیرمنصفانه اقتصادی علیه ایران باعث شده که سطح روابط تجاری دو کشور، به رشد مورد انتظار نرسد اما ایران، در تنظیم روابط اقتصادی پس از لغو تحریم ها با کشورهای جهان، به دنبال توسعه و تحریم روابط تجاری با هندوستان است.

خوانساری در این سخنرانی با تاکید بر اینکه نباید به تجارت در کوتاه مدت بسنده کرد گفت: ایران در تنظیم روابط تجاری با کشورها پس از لغو تحریم ها به هندوستان توجه ویژه ای دارد، به این دلیل که هندوستان در سال های سخت در کنار ایران بوده است. از سوی دیگر گسترش روابط دراز مدت اقتصادی با کشورهایی ممکن است که با زیرساخت های صنعتی و تکنولوژیکی کشور پیوند خوردند و هند چنین روابطی با ایران دارد. در سال های گذشته، هند در حوزه های نفت و گاز، مناطق آزاد، خطوط ریلی، حمل و نقل دریایی و بندری در ایران سرمایه گذاری کرده است. اتاق تهران با عضویت 15 هزار نفر از تجار ایرانی که با شرکت های تجاری هندی در ارتباطند، از اهرم های مهم در توسعه روابط تجاری بین دو کشور است.

بعد از سخنرانی رییس اتاق تهران، دارمندرا پرادان وزیر نفت و گاز هند از استقبال گرم تجار ایرانی یاد کرد و گفت: ایران و هند علاوه بر روابط دیپلماتیک، از سطح بالای ارتباطات فرهنگی برخوردارند. ریشه های ارتباط دو ملت بسیار عمیق است و ما با ایرانیان در زبان، فرهنگ و آشپزی شباهت داریم. هند اهمیت زیادی برای ایران قائل است و در سال های گذشته، ملاقات هایی بین وزرا و روسای دو کشور صورت گرفته. من در سال گذشته با همتای ایرانی ام دوبار دیدار کردم و در آن ملاقات ها، ماموریت من تقویت تعامل اقتصادی با ایران در حوزه خرید و فروش نفت و گاز بوده و امروز، همراه با 25 نفر از مدیران ارشد از 500 شرکت و چهار وزارتخانه از هند در ایران هستیم.

دارمندرا پرادان که امروز با سیف رییس بانک مرکزی ایران، اکبرترکان مشاور رییس جمهور و بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران دیدار کرده بود، گفت: روابط تجاری هند و ایران در سال های گذشته بیشتر معطوف به خرید نفت خام از ایران بوده و با لغو تحریم ها فرصت تازه ای برای توسعه روابط اقتصادی با ایرن فراهم شده. یکی از رویکردهای دولت هند در روابط تجاری با دیگر کشور ها، تغییر خطوط قرمز به فرش قرمز برای گسترش سطح روابط است. هند امروز ساختار حقوقی اش را به سطح منطقی رسانده و به نظام مالیاتی یکپارچه و با ثبات رسیده و فضای مناسبی برای سرمایه گذاری در این کشور فراهم شده. هم چنین مالیات بر ثروت در هند از 34 به 25 درصد کاهش یافته و هزینه مبادلات در این کشور پایین آمده. هند سریع ترین اقتصاد جهان است و این انتظار وجود دارد که در پنج سال آینده، به بیشترین رشد اقتصادی در جهان برسد. به همین مناسبت، نیاز هند به انرژی در حال افزایش است. هند تا سال 2020 به سومین مصرف کننده انرژی در جهان تبدیل خواهد شد و این انتظار وجود دارد که تا سال 2040 به سطح ایالات متحده آمریکا برسد.

وزیر نفت و گاز هند با اشاره به اینکه ایران در گذشته دومین کشور صادرکننده  نفت خام به هند بود گفت:در حال حاضر ایران ششمین صادرکننده نفت خام به هند است و امیدواریم به جایگاه سابق خود برگردد. ایران در ماه مارس 2016 ، 2.5 میلیون بشکه نفت به هند صادر کرده که ارزیابی ما از آن خوب است.

دارمندرا پرادان با تاکید بر اینکه شرکت های دولتی و خصوصی هند علاقمند به سرمایه گذاری تجار ایرانی در این کشور در حوزه نفت و گازند گفت: ایران دومین ذخایر گاز طبیعی در جهان را دارد  و شرکت های هندی علاقمند به همکاری در حوزه گاز با ایرانند. از سوی دیگر حوزه هایی مثل کود و صنایع آلومینیوم خواستار گسترش روابط با ایران هستیم. در حال حاضر، بندرچابهار و میدان مشترک گازی فرزاد B فرصت مناسبی برای توسعه روابط اقتصادی دو کشور است و امیدواریم تجار ایرانی و تجار هندی با تعامل با یکدیگر بتوانند از فرصت های پیش رو استفاده کنند.

در ادامه مهندس بیژن زنگنه با اشاره به امضای یادداشت تفاهم بین دو کشور، نسبت به همکاری شرکت های هندی و ایرانی و توسعه سرمایه گذاری طرفین در دو کشور ابزار امیدواری کرد و گفت: روابط ایران با هند در گذشته بیشتر معطوف به برداشت نفت خام بوده که امیدواریم این همکاری، ادامه پیدا کند. علاوه بر این، دو طرف علاقمند به سرمایه گذاری در بخش های راهبردی چون پتروشیمی اند. هند علاقمند به گاز ایران برای تامین انرژی صنایع انرژی بر است. ما در هر نقطه ای که طرف هندی بخواهد، می توانیم گاز برسانیم. قیمت گاز بصورت فرمولی در دراز مدت مشخص شده و تخفیف ها محاسبه شده و چارچوب ما برای همکاری با هند مشخص است.

وزیر نفت ایران گفت: ما هم علاقمند به سرمایه گذاری در هند هستیم. نه تنها ما به عنوان دولت، بلکه مجموعه فعالان این عرصه تمایل به سرمایه گذاری در هند دارند و دوست داریم در بخش پالایش هند برای تضمین دراز مدت تقاضا در هند سرمایه گذاری کنیم. این مسئله مهمی است و باید بطور جدی به آن بپردازیم و عملیاتی کنیم. هرچند ما در حال حاضر مشکلاتی از نظر تامین منابع مالی داریم و بیشتر کشور سرمایه پذیر هستیم تا سرمایه گذار اما اقداماتی را برای تضمین صادرات در دراز مدت مد نظر داریم که امیدواریم در تماس شرکت های ایرانی و هندی، بتوانیم پایه همکاری  در دراز مدت را بگذاریم.

زنگنه گفت: شرکت های هندی در کلاس بین المللی فعالیت می کنند و من به این شرکت ها پیشنهاد دادم که در ایران شرکت ثبت کنند و از نیروی ایرانی استفاده کنند. ساخت تجهیزات نفتی از دیگر حوزه های پیشنهادی ما برای همکاری شرکت های هندی و صنعت گران ایرانی است و این امکان فراهم است که شرکت های هندی در ایران، نه فقط برای تامین نیاز ایران بلکه برای صادرات تجهیزات نفتی بویژه به کشورهای آسیای میانه و خلیج فارس کار کنند.

زنگنه هم چنین در واکنش به وزیر نفت و گاز هند که ایران را دومین کشور صاحب بیشترین ذخایر گاز در دنیا معرفی کرده بود گفت: ما اولین کشور صاحب بیشترین ذخایر گاز در دنیاست هستیم و آماری که ایران را در سکوی دوم قرار می دهد متعلق به پیش از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی است. در حال حاضر روسیه هم گاز کمتری از ایران دارد و در منطقه ما، تنها کشوری که گاز اضافه و جدید برای صادرات در اختیار دارد، ایران است.

زنگنه گفت: ما قصد همکاری با شرکت های هندی را داریم. هند از بزرگترین متقاضیان گاز و نفت ایران است و این تقاضا در آینده بیشتر خواهد شد. ما به عنوان بزرگترین تولید کننده علاقه به همکاری با شرکت های هندی داریم و این همکاری را نه فقط در فروش بلکه در همکاری های دراز مدت صنعتی می بینیم.

منبع:اتاق بازرگانی تهران

تعداد بازدید : 884
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما