ehdasrd

خط اعتباری ویژه نروژ برای ایران

خط اعتباری ویژه نروژ برای ایران

خط اعتباری ویژه نروژ برای ایران

به دنبال لغو تحریم دلاری توسط خزانه‌داری آمریکا به نظر می‌رسد گشایش‌های تازه‌ای در روابط بانکی ایران با کشور‌های دیگر اتفاق افتاده است، به گونه‌ای که یک روز بعد از انتشار اخباری پیرامون برداشته شدن تحریم‌های دلاری، وزارت اقتصاد از ایجاد خط اعتباری ویژه نروژ برای ایران خبر داد. یکی از بزرگ‌ترین ضربه‌هایی که تحریم به اقتصاد ایران وارد کرد کاهش یا از بین رفتن مراودات بانکی ایران با سایر کشور‌ها بود. در پسابرجام از سرگیری روابط بانکی یکی از کارویژه‌های دولت معرفی و در این زمینه فعالیت‌های گسترده‌ای انجام شد. در گام‌های اول شاهد اتصال سوئیفت بودیم، اما در ادامه مشکلاتی در زمینه مراودات بانکی به وجود آمد که عمده آن مربوط به تحریم‌های دلاری بود. روز شنبه خبری خوش روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت؛ وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد: معاملات بر پایه دلار با ایران که قبلا ممنوع بود، تا زمانی که وارد سیستم مالی آمریکا نشود، آزاد خواهد بود. به نظر می‌رسد با این اتفاق گشایش‌های تازه‌ای در زمینه مراودات بانکی ایجاد شود، چرا که یکی از عمده مسائل مطرح شده در حوزه بانکی این بود که بانک‌های بزرگ بین‌المللی از بازگشت تحریم‌ها می‌ترسند و به همین دلیل در ارتباط با ایران محافظه کارانه رفتار می‌کنند. مجوز وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌تواند ترس بانک‌ها را بریزد و گشایش‌های تازه‌ای اتفاق بیفتد.

اختصاص یک میلیارد دلار اعتبار

وزیر خارجه نروژ گفت که یک خط اعتباری ویژه یک میلیارد دلاری برای شرکت‌هایی که خواهان همکاری با ایران هستند، ایجاد شده است. به گزارش «آرمان امروز» و به نقل از وزارت اقتصاد، «بورگ برند» وزیر خارجه و توسعه همکاری‌های بین‌الملل نروژ در حاشیه اجلاس صندوق بین‌المللی پول در واشنگتن در دیدار با وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان گفت: شرکت‌ها و موسسات مالی و بانک‌های نروژ را جهت همکاری با ایران تشویق می‌کنیم. وزیر امور خارجه نروژ افزود: «دی اند بی» به عنوان بزرگ‌ترین بانک نروژ قرار است در بازار ایران مشارکت داشته باشد و از همکاری در حوزه‌های دریایی، شیلات و نفت و گاز هم استقبال می‌کنیم. بورگ برند خاطرنشان کرد: اعتقاد داریم ایران به سبب ثبات و امنیت بالای سیاسی و روند تصاعدی رشد اقتصادی‌اش می‌تواند شریک خوب تجاری و مالی برای ما باشد؛ این در حالی است که ما برای توسعه روابط تجاری با ایران خط اعتباری یک میلیارد دلاری صادراتی برای شرکت‌های نروژی در نظر گرفته ایم که تاکنون و به سرعت حدود ۴۰۰ میلیون از این خط اعتباری برای صادرات فناوری‌های پیش رفته به ایران مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان نیز در این دیدار گفت: به‌رغم وجود ظرفیت برای همکاری‌های بیشتر، حجم همکاری‌های اقتصادی دو کشور در حال حاضر اندک است و علاقه‌مندیم روابط خود را در حوزه‌های مختلف اقتصادی با اسلو ارتقا دهیم. او با اشاره به دستاوردهای کشورمان در حوزه اقتصادی اظهار داشت: پیشرفت‌های خوبی در زمینه فروش نفت و تفاهمات با سایر کشورها داشتیم؛ اما هنوز مشکلاتی در مسیر توسعه همکاری‌ها با اروپا وجود دارد که امیدواریم با تلاش و همکاری همه کشورهای این حوزه به ویژه نروژ در آینده نزدیک رفع شود. طیب‌نیا افزود: زمینه‌های مختلفی همچون نفت و گاز، شیلات و همکاری‌های مالی وجود دارد که دو کشور می‌توانند در توسعه روابط دوجانبه‌شان آنها را در اولویت قرار دهند. او گفت: ما در گذشته شاهد حضور موثر شرکت‌های نفتی نروژی در توسعه میادین انرژی ایران بوده‌ایم؛ اما این حضور در دوران تحریم‌های ظالمانه علیه ایران به حداقل ممکن رسیده است و با توجه به ابراز علاقه و اعلام آمادگی شرکت‌های نروژی امیدواریم همکاری‌ها در این زمینه از سرگرفته شود. وزیر اقتصاد کشورمان تصریح کرد: امضای موافقت نامه‌های پایه‌ای همچون موافقت‌نامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف، موافقت‌نامه گمرکی و سرمایه‌گذاری برای ارتقای سطح همکاری‌ها حائز اهمیت است و پیشنهاد می‌کنیم عملیاتی شدن امضای این موافقت‌نامه‌ها در دستور کار قرار گیرد. او خاطرنشان کرد: طی مذاکرات اخیری که صورت گرفته، قرار شد از طرف نروژ خط اعتبار یک میلیارد دلاری از طریق موسسه بیمه اعتبار صادراتی به ایران اعطا شود و این موضوع بیانگر لزوم توسعه همکاری‌های دو کشور است. طیب‌نیا افزود: برقراری رابطه بین بانک‌های دو کشور هم برای سهولت تجارت و هم ارتقای همکاریهای اقتصادی بسیار مهم است.

برجام واقعا تاثیر داشته است

همزمان مدیر عامل بانک ملی درباره تاثیر برجام بر مبادلات بانکی و اینکه گفته شده است برجام تاثیر بسزایی بر مبادلات بانکی با کشورهای اروپایی نداشته است، گفت: برجام واقعا تاثیر داشته است. بعد از برجام گشایشی صورت گرفته است و سوئیفت برقرار شده و ما توانسته‌ایم با بانک‌های دیگر کشورها وارد مذاکرات شویم. محمدرضا حسین‌زاده اضافه کرد: شعبات خارج از کشور فعال شدند. با بانک‌های خیلی از کشورهای اروپایی از جمله آلمان، اسپانیا، اتریش و ایتالیا قرارداد همکاری بسته‌ایم. فعالیتهای بانکی نسبت به قبل از برجام زمین تا آسمان متفاوت شده است.قبلا حتی یک دلار هم نمی‌توانستیم جابه‌جا کنیم اما الان برعکس شده و می‌توانیم از طریق سیستم بانکی پول حواله کنیم و حتی صادرکنندگان ما از طریق نظام بانکی می‌توانند کالای خود را صادر کنند و پول صادرات خود را از طریق مثلا شعبه بانک ملی‌هامبورگ به داخل انتقال بدهند و به نرخ روز دلار را به بانک ملی بفروشند. به گفته او تاکنون و پس از برجام حدود ۱۷ هزار پیام سوئیفتی و مبادلات بازرگانی در بانک ملی حاکم بوده است. حسین‌زاده همچنین با انتقاد از برخی محدودیت‌های مبادلات دلاری توسط آمریکا اظهار داشت: متاسفانه ما از طرف آمریکا در مبادلات دلاری محدودیت داریم اما در سایر ارزها کار خوب پیش می‌رود. هر چند تحریم‌های دلاری با مجوز خزانه‌داری آمریکا برداشته شده است، اما به نظر می‌رسد پدیدار شدن آثار مثبت آن زمانبر است و با گذشت زمان بهتر می‌توان درباره آن قضاوت کرد.

منبع:آرمان

تعداد بازدید : 1060
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما