ehdasrd

همكاري با ايتاليا، الگوي روابط اقتصادي با اروپاست

همكاري با ايتاليا، الگوي روابط اقتصادي با اروپاست

همكاري با ايتاليا، الگوي روابط اقتصادي با اروپاست

جهانبخش مظفري، سفير ايران در ايتاليا در مصاحبه با خبرگزاري ايتاليايي(نووآ) با اشاره به اين نكته كه انتخاب ايتاليا به عنوان نخستين مقصد حسن روحاني اتفاقي نبوده است به تشريح آخرين وضعيت تفاهمات صورت گرفته ميان دو كشور پرداخت و گفت كه دولت ايران، ايتاليا را دروازه ورود خود به اروپا مي‌داند و تلاش دارد با دقت عمل الگويي از روابط اقتصادي ميان ايران و اروپا بنا كند. لازم به توضيح است، حسن روحاني رييس‌جمهوري كشورمان در پنجم بهمن ماه سال گذشته، نخستين سفر خود را پس از اجرايي شدن رسمي برجام از ايتاليا آغاز كرد. اين سفر در قالب هياتي بلندپايه و حدود 90 چهره اقتصادي صورت گرفت و در آن 14سند همكاري به ارزش 20ميليارد يورو ميان دو كشور به امضا رسيد.

سفير ايران در رم در همين رابطه مي‌گويد: سفر روحاني به ايتاليا و متعاقب آن سفر نخست‌وزير اين كشور به ايران باعث شده است كه دو كشور با بررسي دقيق بخش‌هاي مختلف تفاهمات امضا شده درحال رفع موانع مختلف مالي، بانكي، بيمه‌يي، فني و... براي اجرايي كردن اين تفاهمات هستند و در اين مسير پيشرفت‌هاي بسيار چشمگيري داشته‌اند. مظفري با اشاره به اينكه راهبرد ايران در همه حوزه‌هاي روابط خارجي به ويژه روابط اقتصادي با كشورهاي مختلف مبتني بر اصل برد- برد است، اظهار كرد: ترديدي نيست كه برخي كشورها و قدرت‌هاي اقتصادي از آنجا كه منافع خود را در ايجاد معادلات برد- باخت يا بازي با حاصل جمع صفر مي‌بينند از برقراري مجدد روابط سازنده و سودآور ميان ايران و شركاي سنتي و تاريخي‌اش خرسند نبوده و موانعي در مسير تحقق اين اهداف ايجاد كنند.

 

  اقتصاد ايران و ايتاليا مكمل يكديگرند

سفير ايران در بخش ديگري از سخنان خود گفت: اقتصاد ايران و ايتاليا مكمل همديگرند كه مي‌توانند با اتكا به ظرفيت‌هاي خود روابطي سودآور براي هر دو طرف تعريف كنند. نوسازي صنعتي يكي از نيازهاي مهم توسعه ايران است. در بسياري از حوزه‌هاي پايه صنعتي و معدني، صنايع ايران توسعه دهه‌هاي گذشته خود را با شركاي ايتاليايي آغاز كرده بودند و حالا شايد بهترين شريك براي تامين اين نياز توسعه‌يي، خود ايتاليا و شركت‌هاي ايتاليايي باشند. صنايع ايتاليا در نگاه به ايران نبايد تنها بازار 80ميليون نفري داخل مرزهاي كشور را مد نظر قرار دهند. شرايط منطقه‌يي ايران به گونه‌يي است كه يك بازار 400ميليون نفري را مقابل فعالان اقتصادي ايتاليا قرار مي‌دهد. به رسميت شناختن اين واقعيت نه تنها كمك موثري به توسعه ايران است بلكه مي‌تواند مشكلات ركودي اقتصاد ايتاليا را هم تا حدودي برطرف كند.

وي در پاسخ به اين سوال كه ايتاليا چه فرصت‌هايي را مي‌تواند براي فعالان اقتصادي ايراني فراهم كند؟ گفت: در گفت‌وگوها و ملاقات‌هاي متعدد با فعالان اقتصادي و مديران ارشد حوزه اقتصادي ايتاليا اين نكته مورد تاكيد قرار گرفته است كه در طول سال‌هاي تحريم و دور بودن دوستان ايتاليايي از عرصه عملياتي روابط اقتصادي خارجي ايران، اقتصاد ايران با تحولات مهمي رو به رو بوده است ازجمله اينكه ديگر برقراري روابط صرف تجاري و در واقع صدور كالا و خدمات به جز در موارد استثنايي جذابيتي براي فعالان اقتصادي ايراني ندارد. انتقال فناوري يا تكيه بر توليد مشترك مهم‌ترين خواسته فعالان اقتصادي ايراني است كه كاملا مورد حمايت دولت جمهوري اسلامي ايران نيز قرار دارد.

اين ديپلمات كشورمان در بخش ديگري از سخنان خود مي‌گويد: برجام در پرتو فهم درست قدرت‌هاي جهاني از ضرورت پذيرش نقش منطقه‌يي ايران در تامين صلح و امنيت منطقه‌يي و عدم تاثير تحريم‌ها حاصل شد. اين امر فرصتي را براي كشورهاي اروپايي فراهم آورده تا بتوانند از ظرفيت و توانمندي‌هاي ايران به عنوان يك كشور دوست(نه يك كشور متحد) و قدرت منطقه‌يي در معادلات بين‌المللي و منطقه‌يي استفاده كنند. اهميت اين موضوع با در نظر گرفتن شرايط منطقه كه هر روز شاهد يك دولت شكست خورده در خاورميانه و شمال آفريقا هستيم دو چندان مي‌شود. نبود تعامل موثر ميان اروپا و ايران در سال‌هاي گذشته تحت تاثير امنيتي شدن موضوع هسته‌يي ايران، محدوديت‌هاي راهبردي را براي غرب و ايران در حوزه‌هاي مختلف امنيتي و سياسي ايجاد كرده بود.

 

  غرب درگير تجارت سمي با عربستان است

مظفري با اشاره به اقدامات كشورهاي عربي در تحولات منطقه اظهار كرد: اميدوارم با استفاده از فرصت برجام نگاه غرب به فعاليت‌ها و اقدامات عربستان كه تاكنون مغفول بوده، تصحيح شود. انتظار داريم به جاي اينكه روابط شيعه و سني براي غرب تبديل به مساله يا موضوع شود، رفتار و عملكرد عربستان در منطقه و جهان مورد توجه دولت‌هاي غربي قرار گرفته و براي آن چاره‌انديشي شود. اقدامات آل سعود و برخي ديگر از كشورهاي عربي در ايجاد گروه‌هاي تكفيري- تروريستي ازجمله داعش و حمايت عقيدتي، مالي و تسليحاتي از آنها سر منشأ تمام جنگ‌ها و مشكلات خاورميانه و شمال آفريقا است. متاسفانه عربستان سعودي با شرايط جديد عراق هيچگاه كنار نيامد و در هر فرصتي به ثبات عراق ضربه زده است.

آل سعود پيوند القاعده و بازمانده‌هاي رژيم بعثي صدام و داعش را با پول‌هاي باد آورده نفتي و تسليحات وارداتي غربي فراهم كرد تا دموكراسي نو پاي عراق را از پاي درآورند.

اين درحالي است كه در غرب و امريكا جديت لازم براي مبارزه با گروه‌هاي تندرو و تكفيري مانند داعش ازجمله گروهك النصره يا داعش كه سوريه و عراق را مورد تاخت و تاز قرار داده و هر روز تعداد زيادي كشته و بي‌خانمان و مهاجر ايجاد مي‌كند، ديده نمي‌شود. غرب درگير تجارت سمي با عربستان سعودي شده و در ازاي صادرات كالا، خدمات و تسليحات به عربستان سعودي و برخي ديگر كشورهاي عربي، چشم خود را روي صادرات آل سعود به اروپا و خاورميانه يعني تفكرات افراطي وهابي و سلفي كه هر روز تعداد بيشتري از جوانان اروپا و آفريقا و خاورميانه را آلوده مي‌كند، بسته است.

مظفري افزود: در مقطع كنوني ما سياست صبر و خويشتنداري را در مقابل رفتارهاي عصبي عربستان و متحدان اين كشور پيش گرفته‌ايم و از هر گونه تلاش دسته جمعي و منطقه‌يي براي مقابله با ناامني و بحران‌هاي امنيتي استقبال مي‌كنيم. از زمان پايان جنگ تحميلي عراق و پذيرش قطعنامه 598 براساس بند 8 اين قطعنامه ايران خواستار شكل‌گيري ترتيبات امنيت دست جمعي در خليج فارس است.

اتحاديه اروپايي مي‌تواند با ترغيب كشورهاي عربي به ايجاد اين سازوكار و تامين ثبات و امنيت منطقه كمك كند.

منبع:تعادل

تعداد بازدید : 1027
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما