ehdasrd

ضرر و زيان ميلياردي تركيه ناشي از كودتا در هرروز

ضرر و زيان ميلياردي تركيه ناشي از كودتا در هرروز

ضرر و زيان ميلياردي تركيه ناشي از كودتا در هرروز

سيد جلال ابراهيمي (دبيركل شوراي بازرگاني ايران و تركيه)

به دنبال كودتا شاهد افت شديد تعداد گردشگرهايي كه به تركيه سفر مي‌كنند، هستيم. گروهي از آنها به علت ناآرامي و احتمال وقوع حوادث به تركيه سفر نمي‌كنند و گروهي ديگر به دليل تنش سياسي از مسافرت به تركيه خودداري مي‌كنند. از طرفي خود دولت تركيه نيز 3 ماه وضع فوق‌العاده و هشدار امنيتي اعلام كرده است. در چنين شرايطي راه‌اندازي كمپينگ جذب گردشگر از سوي مقامات وزارت بازرگاني و اقتصادي تركيه كه در حال صورت گرفتن است نمي‌تواند كاري منطقي و اصولي باشد چون از طرفي با اعلام شرايط فوق‌العاده؛ نمايش تصويري ناآرام در شرايط بحران را شاهد هستيم و از سوي ديگر كمپينگ جذب گردشگري راه‌اندازي مي‌شود.

بولنت تفنگچي وزير اقتصاد تركيه رسما اعلام كرد كه بخش گردشگري تركيه مواجه با مشكل است. بعضي از آمارها افت 16درصد از ورود گردشگري را به‌صورت كلي اعلام مي‌كنند اما در بعضي مناطق ويژه گردشگري چون آنتاليا، آناليا، بادروم اين رقم بالاتر از 70درصد است در حالي كه بيش از250 هتل 5 ستاره فقط در آنتاليا وجود دارد و با احتساب ارقام سرمايه‌گذاري و هزينه‌هاي سربار روزمره ضرروزيان وارده به گردشگري و خدمات جانبي آن در شرايط حاد قرار دارد.

تفنگچي از مردم مي‌خواهد كه كمك كنند گردشگري به روال عادي برگردد اما بازگشت به شرايط قبل از كودتا و حتي قبل از سقوط هواپيماي روسيه زمانبر خواهد بود چون كه هر دو حادثه كودتا و بحران روابط تركيه و روسيه به‌طور متواتر انجام شد. گرچه به ظاهر رابطه با روسيه بعد از عذرخواهي اردوغان از حالت سردي خارج و به طرف بهبود روابط پيش مي‌رود اما ايجاد كمپين‌هاي هنري، ورزشي، تجارت و سياستمداران در مناطق گردشگري تركيه حتي اگر كمك‌كننده باشد لزوما اين كمپينگ بعد از گذشت سه ماه زمان اعلام شده توسط اردوغان بايد صورت مي‌گرفت.

تركيه در شرايط حساس و بحران گردشگري و تجاري است. بر اساس گفته مقامات رسمي بيش از 100 ميليارد دلار ضرر و زيان اقتصادي از 15جولاي تا امروز صورت گرفته است و به‌عبارت روشن‌تر هر روز حدود 5ميليارد دلار به خاطر وضعيت اين كشور ضرر به تركيه وارد مي‌شود.

منبع:تعادل

تعداد بازدید : 1042
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما