ehdasrd

گذر از بحران آب

گذر از بحران آب

گذر از بحران آب

وجود بحران آب در کشور و قیمت ناچیز این کالا موجب اعتراض دست‌اندرکاران حوزه آبی شده به‌طوری که بسیاری معتقدند قیمت پایین موجب ازدیاد مصرف آب در کشور شده است‌.
تامین منابع آبی در شرایط فعلی امری پرهزینه شده موضوعی که وزیر نیرو بارها از آن گلایه کرده اما گویی دولت مصلحت اجتماعی را بر افزایش قیمت آب و صرفه جویی والاتر می‌دانسته و همین مساله نیز موجب شده تا بارها با پیشنهاد افزایش قیمت آب یا به عبارتی واقعی شدن قیمت این کالا مخالفت کند‌. با توجه به تفاوت شایان میان قیمت تمام‌شده آب و آنچه از مردم اخذ می‌شود، وزیر نیرو معتقد است که به‌طور سالانه هزینه انشعاب آب و برق تغییر نمی‌کند به‌طوری که می‌توان گفت هزینه برقراری انشعابات آب و برق دو برابر هزینه دریافتی از مشترکین است‌. حمید چیت‌چیان روز گذشته در حاشیه افتتاح دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی آب و فاضلاب درخصوص افزایش قیمت انشعاب آب و برق اظهار کرد: هزینه برقراری انشعابات دو برابر پولی است که از مشترکین دریافت می‌شود و این رقم با توجه به افزایش نرخ تورم سالانه همواره کمتر از قیمت تمام شده برای صنعت آب و برق بوده است‌. وی افزود: در تلاش هستیم با اتکا به منابع عمومی فشار کمتری به مشترکین وارد شود، باید به این نکته نیز توجه شود که هزینه انشعابات هر چند سال یک بار افزایش می‌یابد و این افزایش قیمت سالانه نیست‌.
وزیر نیرو درباره‌ بحران آب در ایران و تشابه این بحران با خسارات جنگ ایران و عراق بیان کرد: وزارت نیرو تمام تلاش خود را برای مقابله با این بحران انجام می‌دهد و در این خصوص پروژه‌هایی را در برنامه ششم توسعه تدوین و به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرده است که امیدواریم با اجرای این پروژه‌ها بتوانیم با این بحران مقابله کنیم‌.
وی با اشاره به اعتبارات مخصوص به پروژه‌های وزارت نیرو، ادامه داد: میزان بودجه برای برنامه‌های مختلف متفاوت است که هرکدام به صورت جداگانه وصول می‌شود‌. چیت‌چیان با بیان اینکه وزارت نیرو برنامه‌هایی را برای گذر از بحران آب تدوین کرده است، تصریح کرد: از جمله تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی و منابع آبی سطحی، استقرار سیستم‌های اندازه‌گیری شبکه آب، توسعه سیستم‌های آب‌شیرین‌کن، توسعه سیستم‌های نیترات‌زدایی و استفاده از پساب تصفیه فاضلاب از نمونه برنامه‌های در دست اجرای این وزارتخانه است‌.
با این اوصاف براساس لایحه‌ای که دولت در اختیار مجلس قرار داده، اولین اولویت و مساله محوری برنامه ششم، مساله آب و محیط زیست عنوان شده است‌. در این لایحه ۳۵ ماده‌ای، مواد «۱۲» و «۱۳» مهم‌ترین بندهایی هستند که به در آنها آب ‌کشاورزی پرداخته شده است‌. در این بندها بر تعادل‌بخشی به سفره‌های زیرزمینی و کاهش مصرف سرانه آب و ارتقای بهره‌وری با توسعه روش‌های نوین آبیاری تاکید شده است‌.
ماده «۱۲» این لایحه به دولت اجازه داده به منظور افزایش بهره‌وری، قیمت‌ آب‌ و حامل‌های انرژی را افزایش دهد‌. یکی از مصارفی که از محل درآمد این افزایش قیمت در نظر گرفته شده، کاهش آلودگی هوا، بهره‌وری، افزایش تولید و حمایت از صادرات غیرنفتی است‌. ماده «۱۳» برنامه ششم توسعه نیز به مهار بحران اختصاص یافته است‌. در این بند، اقداماتی به منظور مقابله با بحران کم‌آبی و رهاسازی حقابه‌های زیست‌محیطی برای پایداری سرزمین و تولید پایدار در بخش کشاورزی، تعادل بخشی به سفره‌های زیرزمینی و همچنین کاهش مصرف سالانه آب به میزان ۱۱ میلیارد مترمکعب تا پایان برنامه پیش‌بینی شده است‌.
آغاز مذاکرات آبی ایران- آمریکا
در همین حال معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: در حال حاضر قانون اجازه افزایش قیمت آب را به ما نداده اما در برنامه ششم توسعه همچون برنامه هدفمندی مفاد مثبتی دیده شده است‌.
رحیم میدانی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه آمده است که تا پایان برنامه یا باید قیمت آب واقعی شود و ما قیمت تمام شده را از مردم اخذ کنیم یا دولت مابه‌التفاوت قیمت فروش آب به مردم را پرداخت کند، اظهار کرد: هنوز این مساله تصویب نشده است اما امیدواریم برای این مهم تدابیر اساسی اندیشیده شود‌.
معاون وزیر نیرو نیز با اشاره به سفر چند شرکت فعال آمریکایی در صنایع آب و فاضلاب به تهران گفت: ایران در چارچوب قوانین کشور محدودیتی برای همکاری با شرکت‌های آمریکایی در صنایع آب و فاضلاب ندارد‌.
وی با اشاره به مشارکت و حضور شرکت‌های آمریکایی در نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران گفت: برای نخستین بار در دوران پسابرجام شرکت‌های آمریکایی در نمایشگاه آب و فاضلاب تهران حضور یافته‌اند‌. معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در پاسخ به پرسش مهر مبنی بر شرط ایران برای همکاری با شرکت‌های آمریکایی در صنایع آب تصریح کرد: براساس سخنرانی اخیر رییس‌جمهور، ایران محدودیتی برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی در صنایع مختلف از جمله صنعت آب و فاضلاب ندارد‌.
این مقام مسوول با تاکید بر اینکه پیش‌شرط ایران برای همکاری و مشارکت با شرکت‌های آمریکایی در صنایع آب و فاضلاب در قالب قوانین موجود سرمایه‌گذاری کشور است، تصریح کرد: بر این اساس در صورتی که شرکت‌های آمریکایی به قوانین ایران پایبند باشند محدودیتی برای همکاری و فعالیت آنها در صنایع آب و آبفای کشور وجود ندارد‌.

منبع:جهان صنعت

تعداد بازدید : 1036
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما