ehdasrd

امضای تفاهمنامه همکاری نفتی ایران و روسیه

امضای تفاهمنامه همکاری نفتی ایران و روسیه

امضای تفاهمنامه همکاری نفتی ایران و روسیه

مطالعه و اجرای طرح توسعه در میدان‌های نفتی ایران که مدت‌ها مغفول مانده بود با اجرای برجام جان تازه‌ای گرفت و اکنون اغلب میدان‌های نفتی کشور توسط شرکت‌های داخلی و خارجی در دست مطالعه قراردارند.
روز گذشته نیز شرکت «تات‌نفت» روسیه با امضای تفاهمنامه همکاری با شرکت ملی نفت ایران، مطالعه میدان نفتی دهلران را در دستور کار قرار داد. این یادداشت تفاهم همکاری (MOU) میان علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و نیل ماگانف، مدیرعامل شرکت «تات‌نفت» روسیه امضا شد که بر این اساس، «تات‌نفت» کار مطالعاتی خود را روی میدان نفتی دهلران آغاز می‎کند.
انجام مطالعات مخازن و پیاده‌سازی الگوی بهره برداری، به عنوان یکی از محوری‌ترین ابعاد توسعه و یا افزایش ضریب بازیافت مخازن نفت و گاز است.
ماگانف در این مراسم با ابراز خرسندی از فراهم شدن زمینه همکاری با شرکت ملی نفت ایران، قابلیت‎ها و ظرفیت‎های شرکت «تات‌نفت» را معرفی کرد و گفت: این شرکت در حوزه‎های مختلف زیرمجموعه صنعت نفت، از بالادست تا پایین‎دست فعالیت می‎کند.
استخراج نفت، ازدیاد برداشت، پالایش نفت، ماشین‌سازی و ساخت تجهیزات از جمله شاخه‎های کاری «تات‌نفت» است. مدیرعامل شرکت «تات‌نفت» روسیه همچنین تربیت و در اختیار داشتن نیروهای متخصص و بهره‎مندی از انواع فناوری‎های روزآمد را از دیگر ویژگی‎های این شرکت برشمرد و گفت: این شرکت در نقاط مختلف جهان فعالیت می‌کند. وی ابراز امیدواری کرد که این تفاهمنامه مطالعاتی، زمینه گسترش همکاری‎های آینده دو شرکت را فراهم کند. میدان نفتی دهلران در ۲۲ کیلومتری جنوب غربی دهلران در استان ایلام واقع شده است و حدود پنج میلیارد بشکه ذخیره نفت درجا دارد. اما این تنها تفاهمنامه  و یا قرارداد محرمانه میان ایران و شرکت‌های خارجی نیست. به طوری که از زمان لغو تحریم‌ها تا کنون بیش از 12تفاهمنامه  به امضا رسیده و 4 مورد آن مربوط به شرکت‌های روسی است.
به گزارش «ایران» شرکت های او‌ام‌وی اتریش، وینترسهل آلمان، زیمنس آلمان، پرتامینا اندونزی، توتال فرانسه، گروه IFP فرانسه، گازپروم روسیه، «تات‌نفت» روسیه، زاروبژنفت روسیه، لوک اویل روسیه، آکر نروژ و انی ایتالیا شماری از امضا‌کنندگان این تفاهمنامه‌ها هستند. البته تمام تفاهمنامه ‌های امضا شده علنی نشده است و قطعاً تعداد آن‌ها بیش از 12 مورد خواهد بود. این قراردادها با هدف مطالعه میدان از سوی شرکت خارجی امضا شده است و شرکت نفت نیز می‌تواند از نتایج این مطالعات منتفع شود. یک تفاهمنامه  داخلی با عنوان HOA یا همان قرارداد اولیه نیز هفته گذشته با ستاد اجرایی فرمان امام(ره) به امضا رسید که تا کنون نخستین تفاهمنامه  داخلی بوده است. علت محدود بودن تعداد تفاهمنامه‌های داخلی تلاش وزارت نفت برای کاهش هزینه‌های فنی مطالعه میدان و تسریع روند کار است. البته بنا بر قول وزیر نفت به زودی شاهد امضای تفاهمنامه‌های بیشتری با شرکت‌های صاحب صلاحیت نفتی کشور نیز خواهیم بود.
به این ترتیب برجام فضایی را ایجاد کرده است که شرکت‌های داخلی و خارجی در فضایی رقابتی به امر مطالعه و توسعه میدان‌های نفتی کشور بپردازند. مجالی که پیش از این و در دوران تحریم وجود نداشت و در خلأ آن صنعت نفت میلیاردها دلار ضرر کرد.
مطالعه دهلران با محوریت
افزایش ضریب بازیافت
در حال حاضر افزایش ضریب بازیافت تولید نفت خام از مخازن نفتی و توسعه میادین مشترک اولویت اول صنعت نفت به شمار می‌رود. وزیر نفت افزایش ضریب بازیافت تولید نفت خام را حتی از توسعه میدان‌ها مهم‌تر بر می‌شمارد. در همین راستا مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بر ضرورت استفاده از روش‎های ازدیاد برداشت در میدان دهلران تأکید کرد و گفت: شرکت «تات‌نفت»، افزایش ضریب بازیافت این میدان نفتی را محور مطالعات خود قرار دهد. علی کاردر در مراسم امضای این یادداشت تفاهم (MOU) به قراردادهای جدید نفتی ایران اشاره کرد و گفت: بر اساس الگوی جدید قراردادی، شرکت‎های خارجی مکلف به همکاری با شریک ایرانی خود هستند و می‌توانند به این منظور، از فهرست ١١ شرکتی که از سوی وزارت نفت ایران به‎عنوان شرکت‎های صاحب‎صلاحیت تشخیص داده شده‎اند، استفاده کنند. علاوه بر این شرکت‎های خارجی در قراردادهای جدید نفتی می‎توانند از همکاری شرکای خارجی دیگر نیز بهره‎مند شوند.
معاون وزیر نفت با اشاره به ابراز علاقه شرکت «تات‌نفت» برای همکاری با ایران در حوزه‎های پالایش و پتروشیمی عنوان کرد: در بیشتر بخش‌های پایین دستی صنعت نفت ایران بخش خصوصی فعال است. وی با اشاره به فعالیت‎های «تات‌نفت» در زمینه ساخت تجهیزات و همچنین ماشین‎سازی، ادامه داد: امکان همکاری این شرکت با شرکت‎های سازنده ایرانی در زمینه ساخت تجهیزات هم وجود دارد و امیدواریم بتوان در قالب همکاری مشترک، از فناوری و دانش ساخت تجهیزات و ماشین آلات «تات‌نفت» در ایران منتفع شد. کاردر با اشاره به صحبت‎های مدیرعامل شرکت «تات‌نفت» مبنی بر ارتباط خوب این شرکت با بانک‎ها و توان شرکت برای فاینانس پروژه‎ها، این ارتباط را راهگشا دانست.

منبع:ایران

تعداد بازدید : 702
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما