ehdasrd

تشكيل صندوق سرمايه‌گذاري ايران در بورس لندن

تشكيل صندوق سرمايه‌گذاري ايران در بورس لندن

تشكيل صندوق سرمايه‌گذاري ايران در بورس لندن

روز ديگر آذرماه 95 اجلاس 5 روزه ACG با حضور 36 نهاد سپرده‌گذاري دنيا در تهران برگزار مي‌شود. اين نهاد در سال 1997 با حضور 14 شركت سپرده‌گذاري تشكيل شد و هم‌اكنون از 34 كشور مختلف در آن عضو و حضور دارند.

به گزارش «تعادل»، مديرعامل شركت سپرده‌گذاري مركزي و تسويه وجوه صبح ديروز در نشست خبري خود با خبرنگاران با بيان مطالب فوق و با اشاره به اينكه ACG در سال 1997 ميلادي با حضور 14 سپرده‌گذار مركزي تاسيس شد، گفت: از آن سال مجمع سالانه به‌طور منظم برگزار شده است. اين مقام مسوول ادامه داد: ACG در حال حاضر با عضويت 34 نهاد سپرده‌گذاري مركزي و تسويه و پاياپاي از كشور‌هاي چين، كره‌جنوبي، استراليا، نيوزيلند، ژاپن، اندونزي، مالزي، هند، بنگلادش، هنگ‌كنگ، قزاقستان، مالديو، مغولستان، سنگاپور، فيليپين، سريلانكا، تايوان، تايلند، ازبكستان و ايران تشكيل شده است و از معتبرترين سنديكاهاي بين‌المللي در حوزه ثبت، سپرده‌گذاري، تسويه و پاياپاي به‌شمار مي‌رود و شركت سپرده‌گذاري مركزي ايران در سال 2012 عضو ACG شد. ايران ميزبان اين دوره مجمع عمومي ACG است.

محمدرضا محسني به منشور گروه سپرده‌گذاري‌هاي مركزي آسيا و اقيانوسيه اشاره كرد و گفت: تسهيل همكاري‌ها بين اعضا و توسعه بازارهاي سرمايه كشورهاي عضو جزو اساسي‌ترين اهداف تشكيل ACG است. وي افزود: سپرده‌گذاري‌هاي مركزي و اتاق‌هاي پاياپاي به جهت ماهيت زيرساختي و بنيادي خود در بازار سرمايه مي‌توانند نقش مهمي در رسيدن به اين اهداف ايفا كنند. مديرعامل شركت سپرده‌گذاري مركزي هدف اين دوره از همايش ACG را ضرورت توسعه همكاري ميان شركت‌هاي سپرده‌گذاري مركزي در محيط در حال تحول كسب و كار دانست و گفت: اميد است با اين همايش، همكاري‌هاي فعلي بين اعضا گسترده‌تر و مجراهاي جديدتر بين‌المللي شناسايي شود.

مديرعامل سمات در ادامه عنوان كرد: در حال حاضر بيش از 90 نفر از اعضاي ACG و ساير مهمانان خارجي براي حضور در اجلاس ثبت‌نام كردند كه پيش‌بيني مي‌شود اين عدد به حدود 120 نفر افزايش يابد. محسني به 20 سال همكاري و همراهي اعضاي ACG اشاره كرد و گفت: مي‌توان اقدامات مشترك و همكاري‌هاي اعضا را وارد سطح جديدي كرد و با تكيه بر فناوري‌هاي روز بازار سرمايه كشورهاي عضو را توسعه داد.

وي به جهات ديگر پر اهميت بودن اين مجمع اشاره كرد و افزود: 3سال از برگزاري راي‌گيري و انتخاب اعضاي كميته اجرايي، ريس كميته اجرايي، كارگروه‌ها و ساير راي‌گيري‌هاي مشابه مي‌گذرد، بنابراين تمام اين راي‌گيري‌هاي ضروري در اين دوره مجمع برگزار خواهد شد. سپرده‌گذاري مركزي نيز براي گرفتن يكي از صندلي‌هاي كميته اجراي ACG امسال در انتخابات كميته كانديدا شده است.

به گفته اين مقام مسوول، دو تفاهمنامه بين سپرده‌گذاري ايران و سپرده‌گذاري‌هاي ژاپن و تايوان نيز امضا خواهد شد و چنين تفاهمنامه‌هايي باعث تسهيل روابط و بهبود مناسبات كاري مي‌شود. محسني درباره سامانه پس از معاملات گفت: سامانه پس از معاملات از سال‌هاي گذشته نهايي و انجام شد و از دوره ورود من به مجموعه تلاش كرديم با آزمايش و فرآيند اصلاح و بهينه‌سازي نقايص اين سيستم برطرف و آماده بهره‌برداري شود.

شركت سپرده‌گذاري براي بومي‌سازي نرم‌افزارها تلاش بسياري انجام دادند و بخش عمده‌يي از نرم‌افزارها در داخل كشور تهيه شده است و در حال حاضر با هيچ شركت خارجي براي خريد نرم‌افزار مذاكره نداريم. به گفته وي: اين سامانه براي سهام عدالت نيز توانمندي خوبي دارد و مي‌تواند به اين فرآيند نيز كمك كند. مديرعامل سپرده‌گذاري مركزي تاكيد كرد: اين سامانه در داخل كشور توسط متخصصان داخلي طراحي و عملياتي شده و از فروردين تا به امروز به‌طور موازي در حال تست و رفع ايرادهاست و زماني‌كه به اين باور برسيم كه 100درصد خطايي ندارد، به سرعت عملياتي خواهد شد. وي در مورد ارتباط با ساير بازارهاي بين‌المللي به جز بازارهاي گروه ACG گفت: امسال در همايش آذرماه به جز كشور‌هاي اين گروه، يونان، پرتغال، عمان، الجزاير و اسپانيا نيز حضور دارند.

 

 ريسك توثيق سهام بر عهده سمات نيست

در ادامه اين نشست، معاون شركت سپرده‌گذاري مركزي و تسويه با بيان اينكه شركت سپرده‌گذاري تنها مجري توثيق سهام از سوي نهادها يا متقاضيان است، گفت: ريسك توثيق سهام بر عهده وثيقه‌گذار است. خدابخش با بيان اينكه تاكنون 9ميليون و 27هزار كد معاملاتي در بازار سرمايه صادر شده، از صدور 26 هزار كد معاملاتي جديد طي مهرماه اخير خبر داد و گفت: تاكنون 726 كد معاملاتي براي سرمايه‌گذاران خارجي ايجاد شده و معاملاتي نيز از سوي اين اشخاص صورت گرفته است.

وي درخصوص سوالي مبني بر اينكه موضوع توثيق سهام از سوي برخي سهامداران عمده، دور زدن قانون در ازاي دريافت تسهيلات و واگذاري غيرمستقيم از طريق بانك‌هاي وثيقه‌كننده تا چه حد از سوي سمات بررسي و استعلام مي‌شود، گفت: موضوع توثيق سهام ريسكي است كه تسهيلات‌دهنده بايد آن را بررسي كند و سمات براساس آنچه وثيقه‌‌گيرنده اعلام كرده اقدام به توثيق سهام مي‌كند. از اين رو تحليل اين توثيق و ريسك آن بر عهده سمات نيست و تنها مجري درخواست‌هاي وثيقه‌گذار است. در عين حال اگر وكالت‌نامه بيش از 5درصد سهام براي توثيق ارائه شود سمات در اين زمينه دخالتي نداشته و در معاملات بلوكي تنها ناظر بازار مي‌تواند اظهارنظر كند.

 

 آغاز تعامل با بورس لندن

در ادامه اين جلسه (مدير امور ناشران شركت سپرده‌گذاري مركزي) درخصوص اقدامات بين‌المللي سپرده‌گذاري مركزي گفت: با تشكيل صندوق سرمايه‌گذاري در لندن منابع به بازار سرمايه ايران وارد مي‌شود و خدمات سپرده‌گذاري براي ورود سرمايه‌گذاران از طريق اين صندوق انجام خواهد شد كه فعلا در مرحله عقد قرارداد است. وي ادامه داد: فاز اول سرمايه اين صندوق 50 ميليون پوند پيش‌بيني شده كه قرار است مدارك مورد نياز از طريق كارگزاري متولي ارسال شود و كار سپرده‌گذاري به‌طور خاص ارائه خدمات كاستودين به اركان صندوق است.

مطهره مروج در پاسخ به سوال خبرنگار «تعادل» درخصوص ريسك سياسي تعاملات ايران با بنگاه‌هاي اقتصادي بين‌المللي گفت: اين موضوع در مذاكرات در نظر گرفته شده و همواره سعي شده در چارچوب برجام گفت‌وگوها صورت گيرد و تمامي كشورهايي كه با ايران تعامل مي‌كنند، معتقدند كه ريسك سياسي مذاكرات به حداقل خود رسيده است. مروج با اشاره به برگزاري وورك‌شاپ در تهران و سئول براي معرفي و شناخت بازار سرمايه ايران گفت: هم‌اكنون براي امكان حضور مستقيم سرمايه‌گذاران 2 كشور فرآيندهاي مختلفي تعريف شده و با امكان‌سنجي اين پروژه چگونگي تعاملات بانكي و كارگزاري و خدمات كاستودين در فرآيند سپرده‌گذاري در حال بررسي است. اين در حالي است كه موضوع لينكيج براي بورس‌هاي ژاپن و تايوان نيز با ارائه دعوت‌نامه‌هايي در دست بررسي است.

اين مقام مسوول با بيان اينكه سرمايه‌گذاران كره‌يي علاقه بسياري براي خريد اسناد خزانه اسلامي و صكوك دولتي نشان مي‌دهند، گفت: براي برقراري امكان ارتباط ميان سپرده‌گذاري‌هاي دوطرف و نيز موضوع تسعير نرخ ارز در بانك‌ها هيچ محدوديتي وجود ندارد.

وي افزود: بر اين اساس بايد بانك‌ها از طريق فرمول ساده‌يي ازجمله برخورداري از شعبه يا وجود حسابي كه در كشور مبدأ و مقصد بتواند در ازاي دريافت ارز رايج معادل ريالي آن را در حساب شارژ كند، مي‌تواند در اين فرآيند فعال شود كه در اين زمينه هم‌اكنون 3 بانك ازجمله بانك‌هاي توسعه صادرات، ملي و ملت موضوع را راهبري مي‌كنند.

در ادامه علي حسني (مدير فناوري اطلاعات شركت سپرده‌گذاري) در مورد سامانه IPS كه نرم‌افزار اطلاع‌رساني به سهامداران است، گفت: در اين نرم‌افزار سبد دارايي‌هاي مالي سهامداران از طريق پلت فرم‌هاي مختلف در اختيار آنان قرار مي‌گيرد. يكي از خدمات اين سامانه، دستيابي به آخرين معاملات توسط سهامداران است. وي سامانه جديد ديگر را نرم‌افزار اطلاع‌رساني دارايي به‌طور پيامكي دانست و گفت: اين نرم‌افزار يك ماه است كه به بهره‌برداري رسيده و 30 هزار نفر در حال استفاده از آن هستند.

وي همچنين به سامانه دانش اشاره كرد و گفت: هدف و برنامه سامانه دانش، متمركز كردن عمليات شركتي در سپرده‌گذاري است. در حال حاضر 2ماه است كه اين سامانه به‌صورت آزمايشي راه‌اندازي شده و در اين مدت 3200 ميليارد ريال بازخريد اوراق و توزيع سود از طريق اين سامانه انجام شده است.

منبع:تعادل

تعداد بازدید : 810
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما