ehdasrd

موج جدید نظارتی

موج جدید نظارتی

موج جدید نظارتی
بانک مرکزی به موجب بند «ب» ماده 11 قانون پولی و بانکی کشور‌، وظیفه نظارت بر بانک‌ها و موسسات اعتباری را برعهده دارد بنابراین تدوین مقررات احتیاطی، تعمیق و گسترش ادبیات نوین بانکی در کشور باید از اولویت‌های این نهاد حاکمیتی باشد‌‌. در نتیجه استقرار یک نظام توانمند کنترل خارجی و همچنین داخلی، لازمه مدیریت اثربخش و کارآی بانک‌ها و موسسات مالی به حساب می‌آید‌‌.
با توجه به اینکه امروز در کشور 34 بانک و موسسه مشغول به فعالیت هستند، این نکته را باید در نظر داشت که پایش مستمر آنها به ویژه کنترل کیفیت مدیریت ریسک، استقرار نظام کنترل‌های داخلی قوی و حسابرسی داخلی آنها از الزامات مهم است‌‌. همچنین در این شرایط لزوم اجرای استاندارد‌های بین‌المللی به جهت تلاش برای حضور در عرصه جهانی بیش از پیش احساس می‌شود‌‌.
بانک‌های بین‌المللی باید این اطمینان را حاصل کنند که هرآنچه استاندارد بین‌المللی است در بانک‌های داخل کشورمان به خوبی در حال اجر باشد‌‌. این موضوع در بانک‌های داخلی تقریبا نو و جدید است و تا حد مطلوب با استانداردهای بین‌المللی فاصله داریم و بانک‌ها لازم است با جدیت به این مبحث توجه کنند‌‌.
در همین راستا با تقویت احساس نیاز به یک سیستم نظارتی جدید و کارآمد، بانک مرکزی از اتمام کار سامانه جدید نظارتی بانک مرکزی تا پایان آذرماه سال‌جاری خبر داد‌‌.
رییس کل بانک مرکزی در ششمین مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری گفت‌: در دوران تحریم، نظام بانکی کشور از بسیاری پیشرفت‌ها عقب ماند و عمده فاصله‌هایی که امروز در نظام بانکی به چشم می‌خورد ناشی از به روزرسانی و تطبیق برخی بانک‌ها با استانداردهای بین‌المللی است‌‌. پیوستن نظام بانکی به بانکداری بین‌الملل و رفع عقب ماندگی‌ها بسیار مهم و ضروری است، در این مسیر تفاوت‌ها و فاصله‌ها در بانک‌هایی مشخص است که در مسیر انطباق با استانداردها عملکرد بهتری داشته‌اند‌‌.
ولی‌الله سیف بیان کرد‌: اقداماتی که در پژوهشکده پولی و بانکی در حال انجام است براساس نیازهای بانک مرکزی است که بر این اساس بازنگری در نظام‌های نظارتی بانک‌هاست که برای صورت‌های مالی سال گذشته بانک‌ها اعمال شد و البته باید تا تطبیق کامل بانک‌ها با استانداردهای جهانی پیش رود ضمن اینکه امیدواریم حداکثر تا پایان سال‌جاری کار سامانه نظارتی ما به مرحله تکمیل برسد‌‌.
وی اضافه کرد‌: در کشورهای در حال توسعه تولید علم منحصر به مراکز پژوهشی بوده و به دنبال تجاری سازی ایده‌های پژوهشی نیستند‌‌. در حالی که اکنون خلق ارزش اقتصادی از محل به کارگیری نیروی کار پژوهشگران و تجاری‌سازی ایده‌ها گلوگاه پیشرفت کشور است‌‌. برای اینکه این پژوهش‌ها از موازی‌کاری دور شود، باید زمینه را برای تجاری‌سازی این ایده‌ها فراهم کرد‌‌.
سیف در ادامه افزود‌: تاکید بر نوآوری و خلاقیت نیز در رتبه بعدی قرار دارد، در حالی که نظام بانکی متاسفانه درگیر مقرراتی زاید و قوانینی قدیمی است که البته باید با پژوهش‌ها کار را به نحوی پیش برد تا این خلا برطرف شود‌‌.
وی با بیان اینکه الزامات نهادی، مقرراتی و سیاستی ناظر بر تحقق و ارتقای ثبات مالی یکی از مهم‌ترین اولویت‌های مطالعاتی کوتاه‌مدت اقتصاد ایران است، گفت‌: بر این اساس و با بررسی شرایط بهبود مولفه‌های سلامت مالی نهادهای مختلف مالی (بانک‌ها و موسسات اعتباری، موسسات بیمه، صندوق‌های بازنشستگی، شرکت‌های سرمایه‌گذاری و تامین سرمایه)، مشارکت پایدار و منضبط آنها را در تجهیز جریان وجوه منابع در بخش‌های حقیقی (تولید) و مالی (بازارهای مالی) اقتصاد کشور فراهم می‌سازد‌‌.
رییس کل بانک مرکزی در ادامه سخنان خود در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش در جمع پژوهشگران اقتصادی کشور گفت‌: تمرکز جدی بانک مرکزی در بازنگری نظامات نظارتی است که بخشی از آن در قالب صورت‌های مالی نمونه بانک مرکزی در سال ۹۴ به نظام بانکی ابلاغ شد، هدف بانک مرکزی در این مسیر استقرار کامل و پیاده‌سازی استانداردهای IFRS است که امیدواریم بازنگری بخش نظارت تا پایان ماه جاری به مرحله عملیاتی برسد‌‌.
پیشرفت در گرو پژوهش
وی در زمینه اهمیت پژوهش در کشور گفت‌: نظام بانکی کشور یکی از عرصه‌های اصلی است که نیاز به تجاری‌سازی روزافزون ایده‌های ارزشمند علمی دارد و می‌تواند بستر مناسبی برای تبدیل ایده به عمل باشد‌‌. ایده‌هایی که می‌تواند از خلق یک رویه‌ خاص در نظام بانکی گرفته تا تولید یک سخت‌افزار و به‌کار‌گیری آن در این سیستم گسترده باشد‌‌. رییس شورای پول و اعتبار، پژوهش را هرگونه مطالعه و تلاش برای دانش‌افزایی در حوزه‌های مختلف شناخت از جهان پیرامون خود عنوان کرد و گفت‌: با این نگاه می‌توان ادعا کرد در جوامعی که به پژوهش اهمیت بیشتری می‌دهند و افراد همواره به دنبال ارتقای دانش فردی و جمعی خود از جهان پیرامون هستند، سرعت بهبود استانداردهای زندگی نیز بیشتر بوده و رشد اقتصادی بالاتری را تجربه خواهند کرد‌‌. البته این به شرطی است که دانش و شناخت تنها از جنبه محض نبوده و وجه کاربردی و تجاری آن نیز مد‌نظر قرار گیرد‌‌. به عبارت دیگر ایده به عمل تبدیل شود و تنها جنبه‌انتزاعی و نظری نداشته باشد‌‌.
در جست‌وجوی شفافیت در نظام بانکی
رییس پژوهشکده پولی و بانکی از دستور رییس کل بانک مرکزی برای بررسی تمام عملیات بانکی دو بانک کشور در حوزه بانکداری اسلامی خبر داد‌‌.
علی دیواندری در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر نظام بانکی اظهار کرد‌: نظام بانکی کشور نیازمند واکاوی ایرادهای ساختاری است و باید چتر پژوهش در این زمینه بیشتر گسترده شود‌‌.
وی با اشاره به دستاوردهای پژوهشی این پژوهشکده تاکید کرد‌: تمرکز اصلی بر پژوهش‌های تقاضامحور است و تلاش داریم با انجام طرح‌های پژوهشی گرهی از مشکلات پولی و بانکی کشور باز شود‌‌. ارائه دستاوردهای پژوهشی برای ارائه به بخش‌های مختلف پولی و بانکی در قالب مشاوره‌های تخصصی در دستور کار است‌‌.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی ادامه داد‌: ارزیابی وضعیت چشم‌انداز نظام‌های مالی، بررسی وضعیت هزینه‌کرد بانک‌های کشور، تورم تک‌رقمی پایدار، حمایت از حقوق مصرف‌کننده در نظام بانکی و بررسی رفتار قیمت‌گذاری در سطح خرده‌فروشی از جمله طرح‌های پژوهشی سال‌جاری پژوهشکده پولی و بانکی است که برخی از این پژوهش‌ها منجر به اجرای پروژه‌هایی در نظام بانکی از جمله اجرای طرح کارت اعتباری است‌‌.
وی ابراز داشت‌: در حوزه بانک مرکزی در راستای شفافیت‌بخشی به صورت‌های مالی همکاری خوبی بین پژوهشکده و معاونت نظارتی بانک مرکزی شکل گرفته که تلاشمان این است که دردهای نظام بانکی مزمن نشود این در حالی است که ما به دنبال شفافیت در نظام بانکی هستیم که معاونت نظارتی بانک مرکزی نیز این موضوع را دنبال می‌کند‌‌. به گفته رییس پژوهشکده پولی و بانکی، سیف دستور داده روی دو بانک کشور، کار پژوهشی صورت گیرد تا این اطمینان حاصل شود که عملیات بانکی در چارچوب فقهی است که بر این اساس تمام خدمات این دو بانک مرور می‌شوند‌‌.
گسترش چتر پژوهش
علی دیواندری در ادامه مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری که با حضور ولی‌الله سیف رییس کل بانک مرکزی برگزار شد، تاکید کرد‌: نظام بانکی ایران نیازمند تحقیق، پژوهش، خلاقیت و نوآوری است تا بتواند برخی ایرادات و نواقص ساختاری خود را برطرف کند‌‌.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی خواستار گسترده‌تر شدن چتر پژوهش و استفاده از پیشکسوتان نظام بانکی و محققان برای یافتن راه حل‌های مشکلات نظام بانکی شد‌‌.
وی با اشاره به برخی دستاوردهای پژوهشی حاصل‌شده در پژوهشکده پولی و بانکی اظهار داشت‌: تمرکز اصلی پژوهشکده پولی و بانکی بر پژوهش‌های تقاضامحور و کاربردی بوده تا بتواند گرهی از مشکلات نظام بانکی کشور بگشاید‌‌.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی با یادآوری برخی رقابت‌های ناسالم بین بانک‌ها گفت‌: در حال حاضر همکاری بسیار خوبی بین پژوهشکده پولی و بانکی و معاون نظارتی بانک مرکزی برقرار است. معاونت نظارتی بانک مرکزی البته با برخی دیگر از مراکز علمی و دانشگاهی نیز در ارتباط است‌‌.

منبع:جهان صنعت
 

تعداد بازدید : 726
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما