ehdasrd

طرح نیمه کاره رونق تولید

طرح نیمه کاره رونق تولید

طرح نیمه کاره رونق تولید
به گفته روغنی، رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران واقعیت این است که فقط 50 درصد از تسهیلات طرح رونق به تولیدکننده پرداخت و 50 درصد دیگر صرف مطالبات معوق سیستم بانکی شده است‌.
هر روز آمار مختلفی از ارائه تسهیلات به بخش تولید عنوان می‌شود که هنوز رونقی در این حوزه دیده نشده و تولیدکنندگان به سختی به فعالیت می‌پردازند این امر لزوم سیاست جدیدی را برای رفع مشکلات بخش تولید می‌طلبد‌.
براساس اظهارات جدید سخنگوی دولت برای تقویت توان تولید ملی تاکنون 17 هزار واحد تولیدی 11 تا 12 هزار میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده‌اند‌. این رقم نشان می‌دهد که دولت به بیش از هفت هزار و 500 واحد تولیدی تسهیلات پرداخت کرده و هنوز سقف 16 هزار میلیارد تومان منابع تعیین شده برای طرح رونق به اتمام نرسیده است‌.
با در نظر گرفتن این آمار به نظر می‌رسد روند پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی برای پرداخت تمام این منابع ادامه داشته و تولیدکنندگان بیشتری به آمار 17 هزار واحدی تولیدی دریافت‌کننده تسهیلات اضافه خواهند شد‌.
البته هفته گذشته هم رحمانی، معاونت تولید وزارت صنعت ارقامی را از میزان تسهیلات پرداختی به تولیدکنندگان در قالب طرح رونق تولید اعلام کرد که براساس آن تاکنون 5/6 هزار میلیارد تومان از رقم تسهیلات ١۶ هزار میلیاردی از طریق طرح رونق به 9 هزار و 13 واحد پرداخت شده است‌. همچنین پنج هزار و 500 میلیارد تومان تسهیلات نیز از طریق بانک‌ها به بخش تولید پرداخت شده که بر همین اساس ١٢ هزار میلیارد تومان در قالب طرح ١۶ هزار میلیاردی تاکنون به واحدهای متقاضی تسهیلات پرداخت شده است‌.
روزنه‌ای در بخش صنعت به وجود نیامده
با وجود اعلام این آمارها از سوی دستگاه‌های دولتی هنوز روزنه‌ای در بخش تولید به وجود نیامده و همچنان واحدهای تولیدی با رکود اقتصادی روبه‌رو هستند. حتی با نزدیک شدن به سه ماه پایانی سال کمبود نقدینگی آنها را به مرز تعطیلی هم کشانده است‌. تعداد زیادی از واحدهای تولیدی از شرایط سخت بانکی برای دریافت تسهیلات صحبت می‌کنند اما از طرف دیگر سیستم بانکی اعلام می‌کند که به پنج هزار و 500 واحد تولیدی تسهیلات پرداخت کرده است‌.
تمدید وام‌های گذشته واحدهای تولیدی
سهل‌آبادی، رییس خانه صنعت و معدن ایران در همین ارتباط به تسنیم می‌گوید‌: عمده این آمار تمدید وام‌های گذشته واحدهای تولیدی است‌. امروز سیستم بانکی به واحد گرفتار وام نمی‌دهد بلکه بیشتر متمایل به ارائه وام برای واحدهای تولیدی بزرگ و سودآور است‌.
وی اضافه کرد‌: قرار بود در طرح فرآیند رونق پنج درصد از بهره تسهیلات کاهش پیدا کند اما عملا هیچ تغییری در بهره تسهیلات ایجاد نشده و تولیدکنندگانی که امکان بازپرداخت این سودها را نداشته باشند اصلا در این طرح شرکت نخواهند کرد‌.
با وجود این صحبت‌ها وزارت صنعت در مقابل گله‌مندی تولیدکنندگان از عدم دریافت تسهیلات تمایلی به انتشار اسامی تولیدکنندگان دریافت‌کننده تسهیلات ندارد و رحمانی، معاون تولید این وزارتخانه می‌گوید‌: ما نمی‌توانیم اطلاعات واحدهای تولیدی را منتشر کنیم چراکه هر واحد تولیدی اطلاعات خاص خود را داشته و حاضر به انتشار اطلاعات خود نیست‌.
بانک‌ها وثایق سنگینی از تولیدکنندگان می‌خواهند
البته رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران نیز در همین ارتباط ‌گفت‌: رقم 12 هزار میلیارد تومان برای اتاق بازرگانی هم مبهم است که آیا تولیدکنندگان توانسته‌اند آن را دریافت کنند یا خیر اما گزارش‌ها نشان می‌دهد بانک‌ها وثایق سنگینی را از تولیدکنندگان می‌خواهند که آنها قادر به ارائه آنها نیستند‌.
وی افزود: واقعیت این است که فقط 50 درصد از تسهیلات طرح رونق به تولیدکننده پرداخت و 50 درصد دیگر صرف مطالبات معوق سیستم بانکی شده است‌.
روغنی با اشاره به اینکه سیستم بانکی از دادن پاسخ مناسب برای چگونگی پرداخت تسهیلات به بخش تولید شانه خالی می‌کند، گفت‌: تا حدودی سیستم بانکی در طرح رونق سود کرده است‌. البته قرار بود نرخ بهره این تسهیلات 10 تا 12 درصد باشد اما سیستم بانکی آن را با 18 درصد نرخ بهره در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌دهد که این موضوع اصلا به نفع تولیدکننده نیست‌.
در مجموع هر روز آمار مختلفی از ارائه تسهیلات به بخش تولید عنوان می‌شود اما هنوز رونقی در این حوزه دیده نشده و تولیدکنندگان به سختی به فعالیت می‌پردازند‌. در همین زمینه دولت باید سیاست جدیدی را برای رفع رکود اقتصادی به کار بسته و حمایت جدی را از واحدهای تولیدی کوچک که تعداد زیادی از آنها تعطیل شده است به کار ببند‌. به قول یکی از مسوولان صنعتی اگر برای برخی واحدهای تولیدی نمی‌توان کاری کرد دولت یا آنها را کور کند یا نجات دهد. از اینکه باز تولیدکننده را برای دریافت مبالغ اندک درگیر سیستم بانکی کنید هیچ مشکلی حل نخواهد شد‌.

منبع:جهان صنعت

تعداد بازدید : 685
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما