ehdasrd

سياست‌هاي تشويقي جايگزين سياست‌هاي دستوري شود

سياست‌هاي تشويقي جايگزين سياست‌هاي دستوري شود

سياست‌هاي تشويقي جايگزين سياست‌هاي دستوري شود

پس از انتقاداتي كه از وضعيت روابط بين‌الملل اتاق بازرگاني ايران مطرح شد شاهد اقداماتي مناسب در اين بخش هستيم و بر اين اساس 3 رويكرد جديد در روابط بين‌الملل اتاق بازرگاني ايران در جلسه اخير شوراي روساي اتاق‌هاي بازرگاني مطرح شد. با اين وجود به نظر مي‌رسد كه اتاق بازرگاني با مشكلاتي در اجراي اين روش روبه‌رو شود. بر اساس اين استراتژي قرار است يك استاندارد واحد در بحث روابط بين‌الملل در تمام اتاق‌هاي استاني باشيم. با اين وجود اين روش به صورت دستوري و از بالا به پايين مطرح شده است و تجربه كميسيون‌هاي دوره هشتم اتاق بازرگاني ايران نشان مي‌دهد چنين روشي در تشكل‌هايي همچون اتاق به جاي آنكه به نتيجه مطلوب برسد عامل تضعيف تشكل‌ها خواهد شد.

 

 سياست‌گذاري‌هاي جديد براي فعاليت‌هاي بين‌الملل

در جلسه اخير شوراي روساي اتاق‌هاي بازرگاني معاون بين‌الملل و مسوول نظارت راهبردي بر امور بين‌الملل اتاق ايران مواردي را پيرامون استراتژي‌هاي بين‌الملل اتاق ايران براي هماهنگ‌سازي امور بين‌الملل اتاق‌هاي سراسر كشور عنوان كردند.

پدرام سلطاني، نايب‌رييس اتاق ايران كه مسووليت نظارت راهبردي بر امرو بين‌الملل اتاق را هم به عهده دارد گفت: با افزايش ارتباطات بين‌الملل در دوران جديد كاري اتاق ايران، بايد فعاليت‌هاي بين‌المللي بيشتري از گذشته داشته باشيم و در حال حاضر چارچوب و ضابطه‌يي براي اين حد از فعاليت‌ها وجود ندارد.

سلطاني از سياست‌گذاري‌هاي جديد براي فعاليت‌هاي بين‌الملل اتاق ايران و اتاق‌هاي استاني خبر داد و گفت: كاري را براي سياست‌گذاري در رابطه با فعاليت‌هاي بين‌المللي اتاق شروع كرده و قصد داريم امور تكرارشونده و اساسي امور بين‌الملل را در قالب شيوه‌نامه‌يي به صورت قاعده‌مند و استاندارد پيش ببريم.

مسوول نظارت راهبردي بر امور بين‌الملل اتاق ايران افزود: بر همين اساس اتاق ايران بايد سه رويكرد كلي داشته باشيد؛ يكي از آنها شبكه‌سازي و فراهم كردن زمينه ارتباطات اعضاي اتاق با همتايان خود در سراسر دنياست. دومين مورد تقويت حضور بخش خصوصي ايران در مجامع بين‌المللي مانند اتاق‌هاي بين‌الملل و مراجعي در منطقه و دنياست كه به اعتبار بخشيدن به بخش خصوصي ايران و تعامل با افراد و كشورهاي ديگر كمك مي‌كند. سومين مورد هم توانمندسازي اعضا در جهت تبديل‌شدن به يك فعال اقتصادي جهاني است به گونه‌يي كه بتوانند با توجه به ويژگي‌هاي منطقه‌يي، ارتباطات جهاني‌شان را افزايش دهند.

سلطاني خاطرنشان كرد: فعالان اقتصادي بايد حضور خود را در مجامع بين‌المللي تقويت كرده و در اتاق‌هاي بازرگاني بين‌الملل عضو شوند تا با افزايش حضور بين‌المللي و تقويت ارتباطات خود، از فرصت‌هاي بين‌المللي براي تقويت اتاق‌ها استفاده كنند. سلطاني در ادامه با اشاره به وظايف اتاق ايران در مقابل اتاق‌هاي استاني در مورد امور بين‌الملل گفت: اتاق ايران وظيفه آموزش را در ارتباط با اتاق‌هاي استاني بر عهده دارد و بايد در سطوح مختلف پرسنل و اعضاي اتاق‌ها، آموزش‌هاي لازم براي توسعه امور بين‌الملل را به اتاق‌هاي استاني ارائه كند.

 نايب‌رييس اتاق ايران بابيان اينكه در زمينه اطلاع‌رساني براي اعزام و پذيرش هيات‌ها بايد اقدام مناسب صورت پذيرد، گفت: در اطلاع‌رساني براي اعزام و پذيرش هيات‌ها ضعف اساسي داريم؛ چراكه اغلب در هيات‌هاي تجاري افرادي از تهران يا شهرهاي نزديك به تهران حضور دارند و افرادي از ساير استان‌ها كمتر هستند كه بايد بررسي كنيم و اگر اين ضعف مربوط به مساله اطلاع‌رساني است حل شود.

مسوول نظارت راهبردي بر امور بين‌الملل اتاق ايران با تاكيد بر لزوم سياست‌گذاري و تدوين ضوابط همگون براي امور بين‌الملل اتاق‌ ايران و اتاق‌هاي استاني با هدف همگون‌سازي در پذيرش و اعزام هيات‌ها گفت: در حوزه شبكه‌سازي، بازاريابي و جذب سرمايه‌گذار خارجي هم بايد تجميع‌يافته عمل كنيم و استان‌ها از ظرفيت‌هاي مناطق استاني هم‌جوار هم استفاده كنند.

نايب‌رييس اتاق ايران همچنين بر لزوم معرفي ظرفيت‌هاي استان و اعضاي اتاق در زمان اعزام و پذيرش هيات‌ها تاكيد كرد و گفت: همه اتاق‌ها بايد ارائه‌يي در قالب پاورپوينت به زبان انگليسي براي معرفي ظرفيت‌هاي استان آماده داشته باشند و در جلسه‌هاي مرتبط از آنها براي معرفي استان خود استفاده كنند.

 

 تدوين شيوه‌نامه امور بين‌الملل اتاق

معاون امور بين‌الملل اتاق ايران در نشست شوراي روساي اتاق‌هاي سراسر كشور گفت: يك ماه و نيم است كه در اين جايگاه قرار گرفته‌ام و وارث وضعيت كنوني هستم؛ بهبود اين شرايط به گذشت زمان احتياج دارد.

محمدرضا كرباسي گفت: بهبود شرايط امور بين‌الملل اتاق ايران و ارتباط با امور بين‌الملل اتاق‌هاي استاني نيازمند ساختارسازي و بسترسازي است و بايد با همكاري و استفاده از خرد جمعي شرايطي را فراهم كنيم كه بتوانيم در حد مطلوب امور بين‌الملل اتاق ايران را هدايت كنيم.

كرباسي از تدوين شيوه‌نامه امور بين‌الملل اتاق ايران خبر داد و گفت: يك‌ماه و نيم گذشته، جلسات منظمي براي تدوين استراتژي‌هاي فعاليت‌هاي بين‌المللي اتاق ايران داشته‌ايم و اين استراتژي‌هاي كلي تدوين‌شده كه اميدواريم زودتر تصويب شود.

معاون امور بين‌الملل اتاق ايران افزود: در مورد برنامه سال آينده امور بين‌الملل، نياز داريم برنامه‌هاي بين‌المللي اتاق‌هاي شهرستان را هم ببينيم تا بتوانيم يك برنامه همگون و منسجم براي امور بين‌الملل همه اتاق‌ها تدوين كنيم.

كرباسي همچنين با اشاره به موازي‌كاري در اعزام و پذيرش هيات‌هاي تجاري گفت: در اعزام و پذيرش به كشورهاي مختلف بين اتاق‌هاي مشترك و اتاق‌هاي استاني گاهي موارد اختلافي پيش مي‌آيد كه بايد با درك تفاوت نگاه‌ها و اهداف در ارتباطات تجاري اتاق‌هاي استاني و اتاق‌هاي مشترك، در يك قالب منسجم اين موضوع حل شود تا بتوان حداكثر بهره‌برداري را از اين سفرهاي خارجي داشت. وي افزود: اتاق ايران براي نظارت هرچه ‌تمام‌تر بر اتاق‌ها و شوراهاي مشترك و جلوگيري از تخلفات احتمالي، جلساتي را با روساي اتاق‌ها و شوراهاي مشترك برگزار مي‌كند تا به يك هماهنگي در اين زمينه برسد.

معاون امور بين‌الملل اتاق ايران همچنين از تشكيل كميته جذب سرمايه‌گذاري خارجي براي معرفي توانمندي‌ها و پتانسيل‌هاي اتاق‌هاي سراسر كشور در تركيب هيات‌هاي اعزامي خبر داد.

كرباسي با تاكيد بر نيازهاي آموزشي، از برگزاري دوره‌هاي آموزشي براي مسوولان بين‌الملل اتاق‌ها اعم از تشريفات بين‌المللي، آشنايي با وظايف بين‌الملل، آشنايي با اصول اعزام و پذيرش هر 3ماه يك‌بار، با تدوين آيين‌نامه استراتژي‌هاي بين‌الملل خبر داد.

معاون امور بين‌الملل اتاق ايران همچنين با اشاره به موضوع حمايت مالي از اتاق‌ها و شوراهاي مشترك گفت: شيوه‌نامه‌يي براي ارزيابي عملكرد اتاق‌هاي مشترك تدوين كرده‌ايم و اگر اتاق‌ها موافق باشند، شيوه‌نامه ارزيابي عملكرد بين‌المللي اتاق‌هاي استاني را هم تهيه مي‌كنيم.

منبع:تعادل

تعداد بازدید : 684
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما