ehdasrd

صادرات گاز یک گام به جلو

صادرات گاز یک گام به جلو

صادرات گاز یک گام به جلو


از همین رو براساس توافق سال ٢٠١٣ میان ایران و عمان، قرار است برای ١۵ سال روزانه 5/1 میلیارد فوت مکعب گاز ایران از طریق یک خط لوله از بستر خلیج فارس به عمان صادر شود که با توجه به اهمیت راهبردی این پروژه سبب تحکیم روابط دو کشور و مناسبات انرژی در منطقه خاورمیانه می‌شود. با توجه به رویکرد راهبردی جمهوری اسلامی ایران نسبت به کشورهای همسایه و با توجه به تاکید رییس‌جمهور ایران و پادشاه کشور عمان، یادداشت تفاهمی در زمینه صادرات گاز طبیعی میان وزرای نفت ایران و عمان در تاریخ ۴ شهریورماه ۱۳۹۲ به امضای دو طرف رسید. همچنین نمایندگان ایران و عمان در آبان‌ماه امسال در نشستی مشترک با نمایندگان شل، توتال و کوگس راه‌های همکاری و مشارکت این شرکت‎ها را در پروژه صادرات گاز ایران به عمان بررسی کردند.
بر همین اساس مذاکرات بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران و محمدبن حمد الرمحی، وزیر نفت عمان برای صادرات گاز ایران به عمان از روز گذشته آغاز شد تا صادرات گاز ایران به عمان یک گام به جلو رود.
چارچوب توافق ایران و عمان روز گذشته باحضور وزرای نفت دو کشور میان شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت عمان به امضا رسید.
علی‌اصغر هندی، مشاور وزیر نفت و مسوول پیگیری مطالبات وزارت از طرف هیات ایرانی و سیف حمدالسلمانی، مدیرکل اکتشاف و تولید نفت و گاز وزارت نفت عمان از طرف هیات عمانی این چارچوب توافق را برای ادامه فعالیت‎های پروژه احداث خط لوله صادرات گاز ایران به عمان امضا کردند. نمایندگان شرکت‌های توتال، شل، کوگس، میتسویی و یونیپر آلمان نیز که پیشتر برای حضور در پروژه صادرات گاز ایران به عمان اعلام آمادگی کرده بودند هم در این نشست حضور داشتند.
بیژن زنگنه در آغاز مذاکرات رسمی با هیات عمانی به ریاست محمد بن حمد الرمحی، وزیر نفت و گاز عمان گفت: باعث افتخار است که در ایران به عنوان خانه دوم عمانی‌ها میزبان شما هستیم.
وی افزود: مطمئنم در مذاکرات امروز میان هیات ایران و عمان به نتایج خوبی دست خواهیم یافت.
بیژن زنگنه همچنین در حاشیه این دیدار و گفت‌وگو گفت: دو محور مذاکرات امروز با طرف عمانی درباره وضعیت بازار نفت و نهایی کردن قرارداد صادرات گاز ایران و عمان بوده است.
وزیر نفت با اعلام اینکه در این نشست دو کشور از وضعیت فعلی بازار نفت اظهار خوشبختی کردند و این وضعیت با همکاری کشورهای عضو و غیرعضو اوپک به وجود آمده است، تصریح کرد: علاوه بر این مذاکرات متعددی با عمان روی مسایل مرتبط با ساخت خط لوله صادرات گاز ایران به این کشور انجام شد. این عضو کابینه دولت در خصوص مخالفت امارات متحده عربی برای عبور خط لوله گاز ایران و عمان از آب‌های حاکمیتی این کشور توضیح داد: قطعا با توافق دو کشور مقرر شده خط لوله انتقال گاز ایران به عمان بدون عبور از آب‌های حاکمیتی امارات متحده عربی، از آب‌های عمیق عبور کند. زنگنه همچنین با اشاره به حضور نمایندگان شرکت‌هایی از کوگس کره‌جنوبی، توتال فرانسه، شل انگلیس و میتسویی ژاپن در مذاکرات گازی ایران و عمان تاکید کرد: در این نشست شرکت‌های خارجی گزارشی در مورد وضعیت ساخت خط لوله ارائه کرده‌اند.
وزیرنفت با بیان اینکه پیش‌بینی می‌کنیم قبل از فوریه سال ۲۰۱۷ میلادی روی صادرات گاز به توافق نهایی دست پیدا کنند، یادآور شد: امروز هم سندی بین ایران و عمان امضا شد که محتوای این سند تمدید موافقتنامه که پیشتر بین دو کشور امضا شده بود، است. وی همچنین ارزش سرمایه‌گذاری برای ساخت خط لوله انتقال گاز ایران به عمان در سه بخش خشکی، دریایی و تاسیسات جانبی را حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار عنوان کرد و افزود: پیش‌بینی می‌شود با احداث این خط لوله و آغاز صادرات گاز ایران به عمان در پروژه‌های LNG این کشور همسایه هم مشارکت داشته باشیم.
زنگنه در خصوص نحوه مشارکت شرکت‌های خارجی همچون شل، توتال و کوگس در ساخت خط لوله گاز توضیح داد: در این نشست نمایندگان شرکت‌ها گزارشات متعددی ارائه کرده‌اند و هم‌اکنون تمامی گزینه‌ها برای اجرا روی میز بوده که به زودی درباره اجرای یکی از آنها به جمع‌بندی
خواهیم رسید.
این عضو کابینه دولت همچنین در خصوص امکان انتقال گاز ایران به امارات از مسیر عمان هم تاکید کرد: امکان ترانزیت گاز ایران از مسیر عمان به امارات متحده عربی وجود دارد که درباره جزییات آن در آینده با طرف عمانی بیشتر گفت‌وگو خواهیم کرد.
وزیر نفت و گاز عمان هم در آغاز سخنان خود ضمن ابرازخرسندی از حضور در تهران عنوان کرد: ما ایران را فراتر از یک شریک تجاری و به عنوان کشور دوست و برادر می‌دانیم.
الرمحی افزود: روند مذاکرات کارشناسان ایرانی و عمانی در چند ماه گذشته بر سر پروژه صادرات گاز ایران به عمان مطلوب بوده است. وی ادامه داد: ما اکنون برای ادامه بررسی و گفت‌و‌گو درباره مباحث مطرح شده در این مذاکرات حاضر هستیم.

منبع:چهان صنعت

تعداد بازدید : 692
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما