ehdasrd

امضای 12 قرارداد پژوهشی در صنایع پایین دستی

امضای 12 قرارداد پژوهشی در صنایع پایین دستی

امضای 12 قرارداد پژوهشی در صنایع پایین دستی

وزیر نفت با بیان اینکه هیچ زمانی پول و منابع مالی مانع توسعه یک کشور نیست، اندیشه‌های نادرست را مانع توسعه‌یافتگی کشورها دانست.
بیژن نامدار زنگنه دیروز در مراسم امضای قراردادهای پژوهشی شرکت‌های اصلی وزارت نفت با دانشگاه‌ها و مرکزهای تحقیقاتی، در محل وزارت نفت گفت: اندیشه‌های درست و صحیح است که امر توسعه یک کشور را سرعت می‌دهد.
این عضو هیات دولت یازدهم به قراردادهای 12 گانه امضا شده بین وزارت نفت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اشاره کرد و گفت: امروز با 9 دانشگاه معتبر کشور قرارداد منعقد شد تا دستاوردهای آن در طول پنج سال آینده در خدمت صنایع پایین‌دستی نفت قرار گیرد.
زنگنه مبلغ این قرارداد‌ها را هفت هزار و 200 میلیارد ریال (720 میلیارد تومان‌) اعلام کرد که قرار است در دو فاز اجرا شود.
وزیر نفت تاکید کرد خروجی این قراردادها برای صنعت نفت دستاوردهایی است که اکنون به لایسنس (دانش فنی) معروف هستند و برای تولید به کار می‌روند. در واقع اینها فناوری تولید محصول‌های مورد نیاز ما در بخش‌های نفت، گاز و پتروشیمی است.
عضو هیات دولت یازدهم با بیان اینکه سال‌های سال به فرآیند تولید ماده الفین از گاز و تولید پروپیلن نیاز داریم و علاوه بر آن نفت را باید تصفیه و همچنین گاز ترش را شیرین کنیم‌، ادامه داد: اصلی‌ترین فرآیندهای مورد نیاز در این 12 قرارداد دیده شده است.
زنگنه مهم‌ترین دستاورد قراردادهای منعقد شده را استفاده از فناوری‌های روز دنیا عنوان کرد و افزود: دنبال اختراع نیستیم بلکه ساختار‌سازی صورت گرفته با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای انجام تحقیقاتی است که به تولید محصول‌های مناسب بازار کسب و کار منجر می‌شود.
به گفته وزیر نفت، تاکنون تحقیقات انجام شده در دانشگاه‌ها به محصول کاربردی در صنعت تبدیل نشده است، اما اجرای این قراردادها ساختار جدیدی در همکاری دانشگاه و صنعت ایجاد خواهد کرد.
زنگنه قراردادهای منعقده با دانشگاه‌ها را در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی دانست‌ چرا‌که یکی از مهم‌ترین ارکان آن دانش‌بنیانی بودن است و همکاری صنعت نفت با دانشگاه‌ها تحقق دانش‌بنیان شدن صنعت است.
به گفته وی، این تغییر ساختار نه تنها در وزارت نفت بلکه در کل اقتصاد کشور اثرگذار خواهد بود و به ارتباط دانشگاه با صنعت برای تولید فناوری واقعی همراه با بهبود قیمت و کیفیت منجر خواهد شد.
وزیر نفت به استقبال خوب دانشگاه‌ها از طرح وزارت نفت اشاره کرد و آن را نشانه اهتمام دانشگاه و صنعت برای همکاری جدی ارزیابی کرد.
زنگنه تاکید کرد، در این طرح از دستاوردهایی که به مرور ایجاد می‌شود باید در تولید فناوری استفاده کرد و به این ترتیب جمهوری اسلامی ایران نیز حرفی برای گفتن در تولید فناوری خواهد شد.
عضو هیات دولت یازدهم با بیان اینکه ما در صنایع شیمیایی با داشتن 70 سال سابقه از نظر فناوری حرفی برای گفتن نداریم، افزود: اجرایی شدن این قراردادها کمک خواهد کرد ایران در زمره کشورهای صاحب فناوری باشد.
‌محمد فرهادی،‌ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم امضای قراردادهای تحقیقاتی با وزارت نفت را در راستای به دست آوردن فناوری‌ها در حوزه صنایع پایین‌دستی نفت برشمرد.
وی افزود: این قراردادها با توجه به توان نیروی انسانی و تجربه‌ای که در دانشگاه وجود دارد، امضا شده است که منحصر به نفت نیست، بلکه الگویی برای توسعه آن در همه صنایع خواهد بود.
عضو هیات دولت یازدهم به انعقاد تفاهمنامه‌هایی که در چند روز گذشته بین وزارت علوم و وزارت دفاع منعقد شده است، اشاره کرد و افزود: علاوه بر آن تفاهمنامه‌های همکاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو هم منعقد شده که نشان از آغاز فصل جدیدی در تحقیقات کاربردی است.
به گزارش شانا‌، قراردادهای 12 گانه روز گذشته بین وزیر نفت و وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری و رییسان دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها و مدیران سه شرکت اصلی وزارت نفت منعقد شد.
این قراردادها در راستای دستیابی به دانش فنی کلیدی و بومی‌سازی فناوری‌های پایه و مهم در بخش پایین‌دستی صنعت نفت منعقد شده است.
از این تعداد، چهار قرارداد بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با دانشگاه‌های شیراز، صنعتی امیرکبیر، تربیت مدرس و پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران امضا شد و پنج قرارداد نیز بین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با دانشگاه‌های تهران، شیراز، صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف و صنعتی اصفهان به امضا رسید. همچنین سه قرارداد بین شرکت ملی گاز ایران با دانشگاه‌های تهران و علم و صنعت ایران (شرکت OTC به عنوان همکاری دانشگاه علم و صنعت) و پژوهشگاه صنعت نفت منعقد شد.

 

منبع:جهان صنعت

تعداد بازدید : 642
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما