ehdasrd

بررسی همکاری دوجانبه در حوزه نفت و گاز

بررسی همکاری دوجانبه در حوزه نفت و گاز

بررسی همکاری دوجانبه در حوزه نفت و گاز

یک هیات تجاری روس متشکل از فعالان اقتصادی بخش خصوصی در حوزه نفت و گاز با حضور در اتاق تهران با رئیس کمیسیون انرژی و سرپرست معاونت امور بین‌الملل اتاق تهران دیدار و در مورد همکاری‌های دوجانبه گفت‌وگو کرد.

 اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران میزبان یک هیات تجاری از فعالان بخش خصوصی استان تومسک روسیه به سرپرستی الکساندر بلیایف، نائب رئیس اتاق بازرگانی و صنعت این استان بود. اعضای این هیات تخصصی را فعالان بخش خصوصی در حوزه ارائه خدمات حفر چاه‌های اکتشاف نفت، ‌ فناوری‌های زیست محیطی جهت تصفیه رسوبات نفتی از پهنه‌های آبی، استفاده از فناوری فیلتر نوری به منظور جست‌وجوی میادین نفت و گاز و تحقیق و توسعه در این حوزه را تشکیل می‌دادند.

در نشست دوجانبه این هیات با برخی اعضای هیات نمایندگان و مدیران اتاق بازرگانی تهران، حسام‌الدین حلاج، سرپرست معاونت امور بین‌الملل اتاق بازرگانی تهران، ضمن خوشامدگویی به هیات روسی و با اشاره به روابط دوستانه سیاسی دو کشور ایران و روسیه، اعلام کرد که در سال 2018 حجم مبادلات دوجانبه با رشد 2 درصدی نسبت به سال قبل مواجه شده و به حدود یک میلیارد و هفتصد میلیون دلار رسیده است.

او با پایین توصیف کردن میزان مبادلات دوجانبه به نسبت ظرفیت‌های موجود در دو کشور گفت: به طور خاص در حوزه انرژی، که ایران و روسیه دارای ذخایر عظیم نفت و گاز هستند تا به امروز نتوانسته‌اند همکاری‌های قابل توجهی متناسب با این ظرفیت بالا داشته باشند. از جمله در حوزه دریای خزر هنوز بهره‌برداری مناسبی با همکاری دوجانبه صورت نگرفته است.

سرپرست معاونت بین‌الملل اتاق تهران افزود: حجم مراودات تجاری روسیه با سایر کشورهای دنیا بیش از 680 میلیارد دلار است که سهم روابط ایران و روسیه از این رقم ناچیز و بسیار کمتر از یک درصد است. که با توجه به نزدیکی دو کشور قابل توجیه نیست.

حسام‌الدین حلاج با اشاره به این که تجارت کشورهای حاشیه خزر مبتنی بر تبادل کالاست، ادامه داد: پیمان‌نامه اوراسیا می‌تواند به افزایش میزان مبادلات دو کشور کمک کند و ما امیدواریم همکاری‌های آتی کشورهای دوست و همسایه شمالی به سمت سرمایه‌گذاری های مشترک پیش رود.

آمادگی کامل شرکت‌های ایرانی برای تامین کالاهای استراتژیک صنعت نفت و گاز

رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی تهران نیز در این دیدار از آمادگی لازم فعالان حوزه نفت و گاز برای همکاری در زمینه کالاهای استراتژیک صنعت نفت و گاز خبر داد و گفت: بر اساس توانایی شرکت‌های ایرانی، فهرست سه گروه کالایی با 10 زیرمجموعه تنظیم و در صورت علاقمندی در اختیار شرکت‌های فعال روسیه در حوزه نفت و گاز قرار می‌گیرد تا پس از بررسی و اعلام آمادگی همکاری از سوی طرف‌های روس، تفاهم‌نامه‌ای برای توسعه همکاری‌های دوجانبه در اتاق تهران به امضای طرفین برسد.

رضا پدیدار افزود: ایران بعد از 127 سال تولید نفت و بیش از 50 سال تولید گاز علاقمند دسترسی به فناوری‌های روز دنیاست و آمادگی همکاری در زمینه تجهیزات درون‌چاهی، تولید پمپ‌های ESS و ESP، پمپ‌های آلیاژی و نیز تجمع گازهای فلر و انتقال آن به خط تولید را دارد.

 

همکاری با ایران برای ما جذاب است

در ادامه این نشست، الکساندر بلیایف، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی و صنعت استان تومسک روسیه، ضمن تشکر از میزبانی اتاق بازرگانی تهران و اشاره به زمانی طولانی بررسی سفر به ایران، گفت: هدف ما از این سفر، آشنایی با شرکت‌های فعال ایرانی در زمینه نفت، گاز و انرژی بود. ما واقفیم که همکاری با اتاق بازرگانی تهران، همکاری بلندمدت و حائز اهمیتی است. به همین منظور در این سفر از شرکت‌های فعال و قوی عضو اتاق بازرگانی تومسک دعوت به‌عمل آمد تا ما را همراهی کنند.

بلیایف ادامه داد: کشور ایران برای ما بسیار جذاب است چرا که می‌دانیم افراد زیادی در ایران علاقمند به همکاری با روسیه هستند و در همین راستا ما نیز علاقمند به همکاری در خصوص انجام پروژه‌های مشترک در ایران، روسیه و کشورهای همسایه هستیم.

او در ادامه در خصوص ظرفیت‌های و توانمندی‌های صنعتی استان تومسک توضیحاتی داد و گفت: استان تومسک در مرکزی‌ترین نقطه روسیه و دور از مرزهاست. این استان در بخش نفت، گاز و صنعت چوب منحصربفرد است. دانشگاه معتبر این استان در رشته‌های صنعت نفت، گاز و چوب، یکی از مهمترین دانشگاه‌های روسیه است و فارغ‌التحصیلان آن در بهترین شرکت‌های داخلی و خارجی مشغول به کار هستند.

 

پیشنهاد ایجاد دبیرخانه مشترک و اولویت‌های همکاری دوجانبه

در پایان این نشست و پس از ارائه توضیحاتی از سوی نمایندگان بخش خصوصی روسیه که در این نشست حاضر بودند، سرپرست معاونت امور بین‌الملل اتاق تهران، پیشنهاد کرد دبیرخانه مشترکی در این معاونت بین کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران و همتای آن در اتاق بازرگانی تومسک تشکیل شود تا پیگیری موارد مطرح شده در این نشست باشند.

حسام‌الدین حلاج افزود: موارد متعددی از جمله مشارکت در تولید تجهیزات استراتژیک درون چاهی نظیر پمپ های ESS و ESP، مشارکت در تولید تجهیزات کنترلی نفت و گاز، مشارکت در تولید تجهیزات Pigment لوله‌ها، مشارکت در تولید انواع لوله‌های جداری آلیاژی، مشارکت قراردادی برای جمع‌آوری گازهای فلر و تبادل فرآورده و تجهیزات می‌تواند اولویت‌های همکاری دوجانبه باشد.

منبع:اتاق بازرگانی تهران

تعداد بازدید : 532
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما