ehdasrd

بازي برد- برد ايران و آلمان

بازي برد- برد ايران و آلمان

بازي برد- برد ايران و آلمان

سيده فاطمه مقيمي (عضو هيات رييسه اتاق تهران)

«زيگمار گابريل» به زودي به ايران سفر مي‌كند. اين چندمين سفر يك مقام بلندپايه آلماني با هياتي بزرگ از فعالان اقتصادي است. اما در اين شرايط اين سوال مطرح مي‌شود كه آيا مي‌توان آلمان را پيشتاز بهره‌برداري از بازگشت ايران به فضاي بين‌الملل دانست. در شرايطي كه بسياري از صنايع كشور قبل از تحريم‌ها و حتي قبل از انقلاب وابسته يا نزديك به شرايط صنعتي كشور آلمان بود، حضور مجدد پيشتازان صنعت و صنعتگران اين كشور به‌طور حتم مي‌تواند فرصت‌هاي بسيار مناسبي براي ايرانيان ايجاد كند. فرصت‌هايي كه براي هر دو طرف مي‌تواند نقش‌آفريني مثبتي به همراه داشته باشد. از ديدگاه من، حضور چندباره هيات‌هاي تجاري آلمان يا ساير هيات‌ها به ايران تا پيش از اين به اين دليل بود كه نسبت به امنيت اقتصادي بازار ايران شناخت پيدا كنند. در شرايط فعلي هم كه بحث تحريم، پساتحريم و مذاكرات به اتمام رسيده است با اطمينان خاطر بيشتري به ايران سفر مي‌كنند تا بتوانند با آسايش بيشتر بر سر ميز مذاكره با ايران بنشينند. اين در حالي است كه اكنون شرايط برد- برد براي طرفين وجود دارد كه مي‌تواند براي بخش‌هاي مختلف اقتصاد مفيد باشد و درهاي مذاكرات اقتصادي را بيش از پيش باز كند. اين روند مي‌تواند فرصت‌هاي جديدي ايجاد كند و بدون شك كسب و كار‌هاي تازه‌يي در هر دو كشور رقم بزند.

به هر حال اتفاق خوبي كه رخ داده، بحث سرمايه‌گذاري خارجي در ايران است. اين موضوع باتوجه به تسهيل قوانين و مقررات فرصت مطلوبي را ايجاد كرده است كه سرمايه‌گذار خارجي هم به راحتي بتواند در ايران عملكرد خوبي داشته باشد و از اين فرصت‌ها استفاده كند. امنيت سرمايه‌گذاري موضوعي بود كه به هر حال در ذهن سرمايه‌گذاران خارجي دغدغه ايجاد مي‌كرد و خوشبختانه اكنون اين دغدغه هم منتفي شده است.

از سوي ديگر، آلماني‌ها در حوزه صنعت و به صورت مشخص در حوزه حمل و نقل با وجود شركتي مانند زيمنس از مزيت‌هاي رقابتي بالايي برخوردار هستند. اين موضوع را بايد در نظر داشت كه ما در تمام دوران تحريم‌ها، حمل و نقل را با شرايط مطلوبي كه برنامه‌ريزي كرده بوديم، در دسترس نداشتيم اما به هر حال با شرايط حمل و نقل قابل استفاده، اين دوران را سپري كرديم. اين شرايط قابل استفاده، شرايطي بود كه بتواند حوزه‌هاي مختلف جابه‌جايي كالا چه به صورت مستقيم و چه به صورت غيرمستقيم را از طرف هر دو كشور پوشش دهد. در حال حاضر هم فرصت مجددي فراهم شده كه به صورت مستقيم از اين ارتباطات بهره لازم را برد. از سوي ديگر مطمئنم كه اين‌بار آلماني‌ها با دست پُر به ايران خواهند آمد و با دست پُر هم كشور را ترك خواهند كرد.

همچنين شركت‌هاي آلماني در حوزه فناوري پيشتاز هستند و در اين ديدارها مي‌توان فضايي را براي آشنايي شركت‌هاي فناور ايراني با همتايان آلماني فراهم كرد. در اين ديدارها مي‌تواند ايده‌ها و فرصت‌هاي جديدي شكل گيرد و قطعا ايده‌هاي جذابي براي توسعه كسب وكار رشد كند. در اين مسير مي‌توان از اتاق‌هاي فكري كه در بخش‌هاي خصوصي و اتاق‌ها ايجاد شده بهره لازم را برد تا بتوان ورود فناوري‌هاي جديد را آغاز كرد.

به هر حال اين موضوع را بايد در نظر داشت كه بين صنايع ايران و آلمان از قديم همكاري‌هاي عمده‌يي وجود داشته و اين همكاري‌ها با برداشته شدن موانع بين‌المللي بيش از گذشته تسهيل خواهد شد.

منبع:تعادل

تعداد بازدید : 1226
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما