ehdasrd

رييس اتاق در انتظار يك يار ديگر

رييس اتاق در انتظار يك يار ديگر

رييس اتاق در انتظار يك يار ديگر

 احمد آزادمرد (عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني ايران)

غلامحسين شافعي كه پس از يك دوره كوتاه وقفه، در رقابتي نزديك و نفسگير در انتخابات رييس اتاق بازرگاني در روز يك‌شنبه چهاردهم شهريورماه با لطف دوستان و ياران خود به پيروزي رسيد امروز با رقابتي ديگر روبه‌روست. شافعي در روز انتخابات به اعلام برنامه‌هاي خود پرداخت و توانست با اين برنامه‌هاي سرنوشت‌ساز، گوي رقابت را از رقيب تهراني خود بربايد و پس از حدود يك و نيم سال دوري از صندلي رياست مجدد بر كرسي خود تكيه بزند.

وي در نظر دارد با به كارگيري از تجاربي كه در دوره قبل و در دوران نايب‌رييسي به دست آورد، بتواند خواسته‌هاي راي‌دهندگان كه همگي خود از بخش خصوصي هستند را پاسخ دهد و از حقوق بخش خصوصي دفاع كند. اصولا مهم‌ترين اشاره وي در روز انتخابات نيز به بحث دفاع از حقوق فعالان بخش خصوصي واقعي بود.

وي در ايستگاه اول يكي ديگر از فعالان اقتصادي و شاغل در بخش خصوصي را كه داراي سوابق درخشان در كار و مديريت است را با تصويب هيات رييسه اتاق به عنوان دبيركل اتاق بازرگاني ايران برگزيد. عليرضا اشرف تا قبل از پذيرش دبيركلي اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران در هيات‌مديره كارخانجات قند و شكر سمت رياست هيات‌مديره را بر عهده داشته است.

اما غلامحسين شافعي براي تحقق برنامه‌هاي خود نياز به ياران همراه و همسو و كاربلد دارد تا به صورت گروهي يا به عبارتي كارتيمي بتوانند با عملياتي نمودن برنامه‌هايي كه هيات نمايندگان به آنها نمره قبولي داده قدمي بردارند. با اين حساب در ايستگاه اول عليرضا اشرف را به عنوان دبيركل در كنار خود سوار بر مركب اصلاحات مورد نظر نشاند و پس از آن بايد خود را براي يك رقابت بسيار مهم‌تر آشنا كند و ببيند چه كسي بر صندلي خالي نايب‌رييسي كه قبلا خودش بر آن تكيه مي‌زد، خواهد نشست. شافعي نيك مي‌داند كه روز راي‌گيري اعلام كرد، مصمم است در قوانين اتاق بازرگاني تغييراتي به وجود آورد و اين تغييرات نياز به فرد يا افرادي حقوق دان دارد كه در اين مسير چراغ راه وي باشند و فرآيند تغييرات را تسهيل كنند و اين در حالي است كه از همان روز چهادهم شهريور ماه كه رييس اتاق بازرگاني مشخص شد، عده زيادي در طبقه نهم اتاق در حال تجزيه و تحليل چگونگي راي‌گيري و انتخاب شافعي بودند و در كنار آن با دوستان و آشنايان خود به رايزني مي‌پرداختند تا وضعيت را براي صندلي خالي شده هيات رييسه بسنجند. بعضي حتي به صورت واضح و شفاف و به شكلي كاملا محسوس براي اين صندلي لابي مي‌كردند.

حال اينكه چرا و به چه دليلي بعضي از افراد خود را مي‌خواهند در معرض راي‌گيري قرار دهند، سوالي است كه تنها پاسخ آن را مشخصا كانديدا مي‌داند كه در صورت اظهارنظر از سوي هر فردي ديگر بي‌شك ضريب اشتباه آن زياد خواهد بود.

اما براي فردي كه مي‌خواهد بر اين صندلي بنشيند مي‌توان پاره‌يي از ويژگي‌ها را برشمارد. زيرا زمان و شرايط با زمان و شرايط اول دوره كاملا متفاوت است.

از فضاي بيروني اتاق كه در اول دوره تحت تاثير مذاكره و برجام بود صرف نظر كنيم و به فضاي دروني اتاق بپردازيم و در انتخاب نايب‌رييس به چشم پساانتخاباتي نگاه كنيم. واقعيت اين است كه امروز همه اعضاي اتاق در سراسر كشور سوار بر قايقي هستند كه قايقراني آن را غلامحسين شافعي بر عهده گرفته است و كسي بايد خود را براي تصدي اين پست نامزد كند كه اولا لايه‌هاي قدرت و گروه‌هاي داخل اتاق را بشناسد و خود را داراي مقبوليت در بين آنها ببيند و در همبستگي بيشتر اين گروه‌ها بكوشد. از سوي ديگر در زمينه حقوقي داراي تبحر باشد تا در تمام مصوبات هيات رييسه ملاحظات حقوقي رعايت شود. افزون بر اين مدد كار رييس در تغييرات قانون اتاق بازرگاني باشد.

در اين ميان آن چيزي كه حايز اهميت است تصميم، راي و اراده اعضاي هيات نمايندگان است كه اين مرغ اقبال بر شانه كه بنشيند. اما چيزي كه كاملا واضع است اين است كه شخصيت والاي اعضاي هيات نمايندگان كه همگي از فعالان اقتصادي و از مسوولان تشكل‌ها و اتحاديه‌ها هستند باعث مي‌شود همه به اين فكر باشند كه در شرايط پساانتخابات بايد فردي را انتخاب كرد كه بيشترين همكاري و همسويي را با رييس داشته باشد. اين مرحله در برگزيدن نايب‌رييس آشنا به حقوق و در مراحل بعدي تغييرات طبيعتا در نظر گرفته خواهد شد. اگر نايب‌رييس جديد بتواند فعالانه در كارها با رييس همراهي داشته باشد، شاهد ارتباط دو سويه ميان رييس و بدنه اجرايي اتاق جهت انعكاس و بهره‌گيري از خواسته‌هاي هيات نمايندگان و تشكل و هيات رييسه خواهيم بود و اين نايب‌رييس جديد در حقيقت حلقه واسطه‌يي ميان اين هيات نمايندگان و رييس مي‌شود.

همان‌ طور كه در ميان نوشته هايم نيز اشاره كردم   مهم ترين اقدام غلامحسين شافعي همراه و همسو كردن تيم بخش خصوصي كشور است و بنابراين انسجام در كارهاي بخش خصوصي از جمله مهم ترين اقدام و مطالبه صنعتگران، تاجران و معدنكاران به شمار مي رود؛ چرا كه با همسويي اعضاي هيات رئيسه پارلمان بخش خصوصي و با اشاره به رقم خوردن دوران برجام ما به عنوان نمايندگان اقتصادي مي توانيم نقش مهمي را براي بخش هاي اقتصادي و موتور محركه اقتصاد كشور يعني توليد به اجرا بگذاريم. پس در كلام آخر بايد بگويم كه براي دستيابي به رشد بخش اقتصاد، مهار ركود و... همه تصميم سازان به خصوص نمايندگان بخش خصوصي كشور بايد دست به دست هم دهند تا با ارائه

برنامه‌هاي مدون و مشخص بتوانيم در فصل تازه ارتباطات رشد بخش اقتصاد كشور را به ارمغان برسانيم كه اميدواريم با روي كارآمدن رئيس جديد اتاق بازرگاني ايران و تدبير او در انتخاب اعضاي هيات رئيسه

بي‌شك وضعيت اقتصاد كشور از اين نابساماني رو به وضعيت سامان پيش خواهد رفت.

منبع:تعادل

تعداد بازدید : 1227
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما