ehdasrd

از انتخاب رييس تا انتخاب نايب‌رييس

از انتخاب رييس تا انتخاب نايب‌رييس

از انتخاب رييس تا انتخاب نايب‌رييس

 احمد آزادمرد (عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني ايران)

چهاردهم شهريورماه امسال انتخابات رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران در حالي برگزار شد كه به سبك انتخابات ميان دوره قبلي باز هم شاهد يك دو قطبي در هيات نمايندگان بوديم. يك سوي اين انتخابات گروه ائتلاف براي فردا قرار داشت كه در انتخابات سراسري دوره هشتم موفق شده بودند، اكثريت كرسي‌هاي اتاق بازرگاني تهران را از آن خود كرده و در انتخابات هيات رييسه اتاق ايران نيز نسبتا موفق عمل كردند و 3 كرسي نايب‌رييسي را به دست آوردند. پيروزي اين گروه در انتخابات سراسري اعضاي هيات نمايندگان در دوره هشتم بسيار پررنگ بود و اين گروه موفق شده بود بزرگاني همچون علاميرمحمد صادقي، مسعود دانشمند، ابراهيم جميلي، جمشيد عدالتيان و بسياري از چهره‌هاي نام آشناي بخش خصوصي را از ميدان به در كند و از ورود به اتاق بازرگاني تهران باز دارد. آنها با توجه به اين پيروزي و پيروزي‌هاي بعدي خود را پيروز از پيش انتخابات رياست نيز مي‌دانستند و كاملا مطمئن پاي در انتخابات رياست گذارده بودند.

 افرادي كه در اين دوره به اين گروه نزديك شده بودند و تمام اعوان و انصاري كه گروه ائتلاف براي فردا براي خود دست و پا كرده بود بر طبل پيروزي اين گروه در انتخابات رياست مي‌كوفتند اما در سوي ديگر اين دوقطبي اتحاد شهرستان‌ها قرار داشت.

 در نهايت ائتلاف براي فردا در يك رقابت نزديك و نفس‌گير تسليم نماينده شهرستان‌ها شدند كه شعار بخش خصوصي را در دستور كار خود قرار داده بود. غلامحسين شافعي كه رياست اتاق بازرگاني ايران، مشهد و نايب‌رييس اتاق ايران را در كارنامه داشت به خوبي از لايه‌ها و گروه‌هاي پيدا و پنهان در اتاق بازرگاني آگاهي داشت و در عين حال وفاداري و پشتيباني گسترده‌يي را از سوي روساي اتاق‌هاي شهرستان و اعضاي هيات نمايندگان شهرستان‌ها مي‌ديد و توانست به خوبي اين نيروها را دور يكديگر گرد آورد و در نهايت در يك ترافيك سنگين به قله رياست رسيد.

حال شافعي با يك چالش اساسي روبه‌روست و آن اجرا كردن مهم‌ترين وعده انتخاباتي وي كه در سخنراني قبل از راي‌گيري نيز بر آن تاكيد داشت. اين وعده تغييرات ساختاري در اتاق بازرگاني است كه خواسته تمام فعالان و دلسوزان بخش خصوصي است.

 غلامحسين شافعي به مردي آرام، رئوف و دور انديش شهرت دارد و به همين دليل در نخستين جلسه هيات نمايندگان رفاقت را به جاي رقابت نشاند و از رقيب انتخاباتي خود به عنوان دوستي صميمي ياد كرد و اعلام داشت كه برنامه‌هاي وي را در اتاق اجرا خواهد كرد و همه را به همراهي و همياري فراخواند كه خوشبختانه همين پاسخ از سوي مسعود خوانساري اعلام شد تا اميد به ايجاد يك وحدت در اتاق بازرگاني بين اعضا ايجاد شود.

با اين اميد و با اين اعتقاد كه سخنان رد و بدل شده در هيات نمايندگان همراهي دو گروه شكل گرفته در اتاق بازرگاني را ايجاد خواهد كرد و اين موضوع باعث هم‌افزايي و سينرژي در اتاق مي‌شود همه چشم‌ها به برنامه‌هاي رييس اتاق بازرگاني ايران دوخته شد.

اين برنامه را مي‌توان به دو بخش ساختار اداري، پرسنلي و ساختار تشكيلاتي اتاق‌ها، سنديكاها، اتاق‌هاي مشترك، شوراهاي مشترك و كميسيون‌ها تقسيم كرد. البته بخشي از اين تغييرات ساختاري آغاز شده است كه براي مثال دبيركل تغيير كرد و دبيركل جديد در نخستين تصميم معاونت تشكل‌ها را تغيير داد و تغييراتي ديگر در زيرمجموعه دبيركل در حال شكل گرفتن است.

اما در اين ميان موضوعي كه داراي اهميتي دوچندان است بحث تعيين نايب‌رييس است. در هفته آينده ما شاهد انتخاب نايب‌رييسي هستيم كه قرار است بر كرسي قبلي غلامحسين شافعي تكيه بزند.

حال اينكه اين شخص چه كسي باشد و داراي چه ويژگي‌هايي باشد به حدي داراي اهميت است كه مي‌تواند از صفر تا صد برنامه‌هاي رييس را تحت تاثير خود قرار دهد.  گفته مي‌شود درباره اينكه چه كسي نايب‌رييس باشد ميان شافعي و خوانساري گفت‌وگوهايي صورت گرفته است و هر يك حاضر به قبول گزينه مورد نظر ديگري شده اما اين بحث‌ها بيشتر شبيه به تعارفات مرسوم است. زيرا شافعي براي تحقق برنامه‌هاي خود نياز به يك يار همراه دارد و خوانساري براي كاهش قدرت خود نياز دارد كه نفر هفتم هيات رييسه با وي همراه باشد.

اين موضوع به حدي اهميت دارد كه حتي ممكن است شاهد شكل‌گيري گزينه‌يي بي‌طرف و صفر صفر باشيم.

با اين وجود راي نهايي توسط هيات نمايندگان داده خواهد شد و فردي كه مي‌خواهد انتخاب شود بايد در ميان هيات نمايندگان داراي حداكثر آرا باشد. در حقيقت هيات نمايندگان به برنامه‌هاي شافعي راي داده است پس طبيعتا در ادامه نيز به كسي راي خواهند داد كه در اجراي اين برنامه‌ها بتواند ياريگر باشد و مواضع رييس را براي اجراي اين برنامه‌ها تقويت كند. با وجود آنكه افراد زيادي شايسته تصدي چنين پستي هستند اما شايسته است، هيات نمايندگان معيارهايي براي انتخاب نايب‌رييس داشته باشد.

 براي مثال معيارهايي همچون تجربه در بخش خصوصي، تجربه تشكلي، دانش اداره تشكل و مقبوليت در هيات نمايندگان معيارهاي مهمي در اين زمينه هستند.


منبع:تعادل

تعداد بازدید : 1111
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما