ehdasrd

حضور موثر نمايندگان مجلس در شوراي گفت‌وگو

حضور موثر نمايندگان مجلس در شوراي گفت‌وگو

حضور موثر نمايندگان مجلس در شوراي گفت‌وگو

اين روزها نمايندگان اتاق بازرگاني، صنايع و معادن ايران درباره نحوه برگزاري نشست‌هاي شوراي گفت‌وگو، گله و شكايت‌هايي را مطرح مي‌كنند. درراستاي برگزاري نشست شوراي گفت‌وگو قرار بود تا از نمايندگان كميسيون‌هاي مجلس براي تسهيل در بخش قانون‌گذاري استفاده شود؛ اين مطالبه نمايندگان بخش خصوصي در راستاي كاهش مشكلات قانون‌گذاري درحالي مطرح مي‌شود كه در نشست‌هاي شوراي گفت‌وگو در اتاق بازرگاني شهرستان‌ها نيز جاي خالي حضور بهارستاني نشينان احساس مي‌شود.

در اين زمينه؛ عضو هيات رييسه خانه صنعت، معدن و تجارت ايران در گفت‌و‌گو با «تعادل» در پاسخ به سوالي درباره اينكه نشست شوراي گفت‌وگو با نمايندگان دولتي و خصوصي را چطور ارزيابي مي‌كنيد؛ گفت: اين نشست ميان دولتمردان و نمايندگان بخش خصوصي در راستاي بيان مشكلات بر سر راه خصوصي‌ها اتفاق خوشايندي است، ‌اما از آنجا كه مشكلات بخش خصوصي ايران و سرمايه‌گذاران داخلي و خارجي درباره وضع قوانين موجود در اقتصاد كشور است، بنابراين بايد به اين موضوع اشاره كرد كه اين شورا تا به امروز نتوانسته اقدامات مطلوبي را براي رفع قوانين مزاحم انجام دهد.

 بيژن پناهي‌زاده در ادامه توضيح داد: در جلسه شوراي گفت‌وگوي دولت و بخش خصوصي حضور افرادي همچون نمايندگان كميسيون‌هاي مجلس شوراي اسلامي ضروري است، چراكه بخش عمده از مشكلات فضاي كسب و كار ما به چگونگي وضع قوانين مرتبط مي‌شود و بنابراين اميدواريم كه بهارستاني نشينان نيز براي رفع معضلات حوزه كسب و كار و برچيده شدن قوانين مزاحم در فضاي كسب و كار در اين جلسات نيز حضوريابند.

وي با اشاره به ضرورت شمردن حضور نمايندگان مجلس در شوراي گفت‌وگو بخش خصوصي و دولت، اظهار كرد: در زمينه برخي از معضلات ما نيازمند مصوبات مجلس شوراي اسلامي هستيم و حال براي كاهش اين بروكراسي‌ها مطالبه بخش خصوصي حضور اين افراد (بهارستاني‌نشينان) در اين جلسات است. البته اين صحبت‌ها نيز به معناي عدم كاركرد درست دولت نيست، بلكه هدف بازگو كردن نقاط ضعف و پيش روي به سمت اصلاح امور است. درواقع؛ اگر ما خواهان به دست آمدن خروجي مناسب از اين جلسات هستيم بايد نظرات نمايندگان مجلس شوراي اسلامي را درراستاي بهبود‌سازي بخش صنعت، صادرات و اقتصاد كشور نيز مدنظر بگيريم.

توليد و صادرات يكي از موضوعات اساسيدر شوراي گفت‌وگو

از سوي ديگر عضو هيات رييسه اتاق ايران هم معتقد است: در نشست‌هاي شوراي گفت‌وگو به بيان بهبود‌سازي وضع صادرات و توليد پرداخته مي‌شود و از اين رو بايد استراتژي توليد همراه صادرات در بخش‌هاي صنعتي تقويت شود. حسين پيرموذن، درباره ماحصل سي و نهمين جلسه شوراي گفت‌وگوي دولت و بخش خصوصي در اتاق شهرستان‌ها اظهار كرد: در ماه‌هاي گذشته با سفر مسوولان استان اردبيل به روسيه و آذربايجان مذاكرات خوبي براي توسعه صادرات انجام‌شده تا با محوريت توليد و عرضه محصولات استراتژيك در بخش صنعتي و كشاورزي، صادرات مورد حمايت و توجه جدي قرار گيرد.

 وي بابيان اينكه براي تقويت اين حوزه بايد در استان‌هايي همچون اردبيل بسترها و زمينه‌هاي توليد و سرمايه‌گذاري فراهم شود، خاطرنشان كرد: طرف‌هاي روسي و آذري براي خريد محصولات باكيفيت بخش كشاورزي ايران اعلام آمادگي كرده‌اند تا حتي با سرمايه‌گذاري‌هايي كه در اين حوزه انجام مي‌شود، كالاهاي مناسب و با استانداردهاي بين‌المللي در بازار منطقه‌يي و جهاني عرضه شود. پيرموذن با اشاره به فعاليت 32 واحد توليدي محصولات لبني در استان اردبيل اظهار كرد: در جلسه شوراي گفت‌وگوي استان‌ها درباره چالش‌هاي پيش روي واحدهاي توليدي موضوعات مختلفي مطرح مي‌شود حال باتوجه به اينكه ايران قطب مواد غذايي در منطقه است ما بايد در استان‌ها به دنبال ظرفيت‌سازي در اين باره باشيم.

 به واقع، در زمينه مواد غذايي بايد محصولات لبني با ماندگاري بيشتر توليد كنيم تا امكان عرضه و فروش آن در بازارهاي جهاني فراهم آيد. وي از خلأ توليد محصولات كنسانتره ميوه به همراه توليد كمپوت و كنسرو ميوه و همچنين مربا به‌عنوان محصول استراتژيك منطقه‌يي خبر داد و اضافه كرد: از سال‌هاي قبل سرمايه‌گذاران براي راه‌اندازي كارخانه‌هاي كنسانتره ميوه اعلام آمادگي كرده‌اند اما تاكنون اين سرمايه‌گذاري‌ها نتيجه مثبتي به همراه نداشته است كه در اين باره و در جلسات شوراي گفت‌وگو بايد درباره چرايي عدم سرمايه‌گذاري موافق نيز بحث شود.  

 

 ضرورت احيا‌سازي جوايز صادراتي در شوراي گفت‌وگو

از سوي ديگر دبيركل اتاق بازرگاني، صنايع و معادن و كشاورزي استان اردبيل گفت: براي تشويق تجار و بازرگانان شايسته است جوايز صادراتي و مشوق‌هاي لازم در اين حوزه دوباره در كشور احيا شود و در اين راستا نيز نيازمند رايزني در شوراي گفت‌وگو هستيم. حسين وثوقي اظهار كرد: با وجود سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي ارزش صادراتي در هر استان مورد پايش است كه استان اردبيل در 9 ماهه امسال با كاهش 46درصدي روبه‌رو شده به‌طوري‌كه ازنظر وزن نيز ميزان صادرات اين استان 26درصد كاهش نشان مي‌دهد. وي بابيان اينكه درمجموع حجم تجارت استان اردبيل كاهش‌يافته است، بيان كرد: باتوجه به اينكه 40درصد سبد صادراتي استان اردبيل سيب‌زميني است بيشترين علت كاهش صادرات وضعيت توليد و عرضه سيب‌زميني است كه صادرات كمتر اين محصول آمار بخش تجاري استان اردبيل را به‌شدت كاهش داده است.

عضو شوراي گفت‌وگوي دولت و بخش خصوصي عمده كشورهاي هدف صادراتي را براي استان اربيل عراق و آذربايجان اعلام كرد و افزود: بيشترين واردات به استان اربيل از تركيه و آلمان بوده است. در واقع يكي از دلايل كاهش ميزان صادرات را مي‌توان به عدم ارائه جوايز و مشوق‌هاي صادراتي براي تجار و بازرگانان عنوان كرد كه اميدواريم اين نوع موضوعات در شوراي گفت‌وگوي استان‌ها مورد بررسي قرار گيرد.وي حركت كشور آذربايجان را براي شفاف‌سازي حوزه صادرات و واردات يادآور شد و بيان كرد: ارزش‌گذاري پايين نرخ محصولات صادراتي استان اردبيل از سوي گمركات يكي از دلايل كاهش صادرات است.

 جلوي عدم ثبات نرخ ارز را بگيريم

دبيركل اتاق بازرگاني استان اردبيل از افزايش روزافزون قيمت تمام‌شده كالاهاي ايراني در قياس با ساير كشورهاي منطقه‌يي خبر داد و افزود: نيروي كار ارزان به همراه قيمت پايين مواد اوليه سبب شده است تا به عنوان‌مثال در توليد فرش بافنده در برابر دريافت يك وعده‌ غذاي گرم فرش ببافد. وثوقي ايراني به موضوع تثبيت نرخ ارز با وجود تورم انباشت شده سال‌هاي گذشته اشاره كرد و گفت: دولت‌ها همواره به‌دليل مسائل سياسي و رفاهي سعي كرده‌اند جلوي افزايش ارز را بگيرند كه اين قدرت توليدكنندگان و صادركنندگان را كاهش داده است. وي تك بازاري و تك‌محصولي صادراتي را به همراه صدور كالاهاي توليدشده استان اردبيل از ساير گمركات به عنوان يك آسيب جدي و مانع اساسي در پيشروي رونق صادرات اعلام كرد.

 

 چالش‌هاي صادراتي را در شورايگفت وگو دريابيم

همچنين، بهروز پورسليمان عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني ايران در جلسه شوراي گفت‌وگوي دولت و بخش‌خصوصي گفت: عدم تنوع محصولات صادراتي يكي از دلايل كاهش صادرات است به‌طوري‌كه 16ميليون دلار به نسبت سال قبل كاهش صادرات سيب‌زميني را شاهد هستيم. وي بابيان اينكه به نسبت سال گذشته امسال ارزش واقعي صادرات و قيمت‌گذاري حقيقي اتفاق افتاده است، بيان كرد: اميدواريم در قالب شوراي گفت‌وگوي دولت و بخش خصوصي به عنوان يك راهبرد تعاملي بتوانيم مشكلات صادرات را كه بخش خصوصي با آن گريبان‌گير است، برطرف كنيم. عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني ايران با اشاره به اينكه اولويت اول بسياري از كشورها براساس تجربيات و علم اقتصاد دنيا توجه به صادرات و تجارت است، خاطرنشان كرد: كشوري در عرصه اقتصادي موفق است كه در مسير توسعه پايدار خود بتواند به صادرات غيرنفتي تكيه كند.

پورسليمان به بي‌برنامگي سياست‌گذاري‌هاي دولتي در سال‌هاي گذشته اشاره كرد و افزود: دولت‌هاي گذشته نتوانستند مشكلات فعالان اين بخش را برطرف كنند كه عمده مشكل نيز از عدم وجود برنامه مدون و استراتژي 20ساله براي توسعه صادرات ناشي مي‌شود. پورسليمان شكل‌گيري شوراي عالي صادرات و حضور نماينده بخش‌خصوصي را در اين جلسات يادآور شد و گفت: در استان اردبيل نيز اميدواريم شوراي عالي صادرات تشكيل‌شده و جلسات آن باهدف رفع موانع توليد و صادرات برگزار شود. وي به عملكرد ضعيف سازمان توسعه صادرات و عدم‌حمايت از تجار براي حضور در نمايشگاه‌هاي برون‌مرزي اشاره كرد و افزود: برخلاف كشورمان در بسياري از كشورها مزايا و جوايز صادراتي براي تجار و بازرگانان فراهم مي‌آورند به‌طوري‌كه رقباي ما با هوشمندي سعي مي‌كنند تا اين حمايت‌هاي همه‌جانبه مالي، تحقيقاتي و آموزشي را از صادركنندگان انجام دهند.

منبع:تعادل

تعداد بازدید : 1044
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما