ehdasrd

تغيير نگاه جهاني

تغيير نگاه جهاني

تغيير نگاه جهاني

عباس آرگون(عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران)

تعامل با اقتصاد جهاني به جهت گسترش و توسعه روابط متقابل اقتصادي در سطح بين المللي از اهميت شايان توجهي برخوردار است، به طوري كه در حوزه هاي اقتصادي همه موضوعات به نوعي به فرآيندهاي جهاني شدن مربوط است و كمتر مقوله اي وجود دارد كه با آن مرتبط نباشد.

 در يك سالگي اجراي توافق جامع و نهايي هسته اي ايران و 6 كشور بزرگ و قدرتمند جهان قرار داريم. توافقي كه در نوع خود بسيار حائز اهميت بوده و بايد از زواياي متعدد مورد بررسي و ارزيابي قرار گيرد. تا قبل از اجراي توافق هسته اي، تحريم هاي ظالمانه عليه كشورمان از سوي كشورهاي قدرتمند جهان طي سال هاي گذشته موجبات قطع ارتباط كشور با اقتصاد جهاني شده و ادامه شرايط تحريم منجر به تحميل هزينه هاي جبران ناپذيري براي كشور شد كه با تلاش هاي صورت گرفته همه مسوولان نظام جمهوري اسلامي ايران ضمن به تاييد رساندن صلح آميز بودن فعاليت هاي هسته اي و اثبات حقانيت كشورمان، منجر به توافق و اجراي برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) شد. از ديگر سو، با اين توافق تاريخي، ضمن جلوگيري از توسعه بيشتر تحريم هاي بين المللي عليه كشورمان، راه براي گشايش دوباره مناسبات اقتصادي با كشورهاي مختلف جهان و زمينه گسترش و توسعه تعاملات بين المللي و بازگشت به اقتصاد جهاني و حركت در مسير توسعه و پيشرفت اقتصادي كشور باز شد.
    در شرايط حاضر، تعامل با اقتصاد جهاني به جهت گسترش و توسعه روابط متقابل اقتصادي در سطح بين المللي از اهميت شايان توجهي برخوردار است، به طوري كه در حوزه هاي اقتصادي همه موضوعات به نوعي به فرآيندهاي جهاني شدن مربوط است و كمتر مقوله اي وجود دارد كه با آن مرتبط نباشد. توجه به اين مهم سبب مي گردد محيط کسب و کار پيش روي شرکت ها و فعالان اقتصادي نسبت به گذشته کاملامتفاوت جلوه کند و بي شک اقتصاد بخش خصوصي نيازمند انطباق پذيري بيشتري با شرايط حال حاضر است. برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) در يك سال گذشته با وجود آنكه بخشي از زمان آن به اعتمادسازي متقابل بين طرفين سپري شد، داراي دستاوردهاي مثبت متعددي بوده است که از آن جمله مي توان به تغيير نگاه جامعه جهاني نسبت به جمهوري اسلامي ايران و از ميان برداشته شدن ايران هراسي و ارائه چهره درست و صلح طلب از مردم كشورمان و از همه مهم تر برچيده شدن سايه شوم جنگ از كشور اشاره کرد. در همين راستا همچنين افزايش انگيزه و اميد در جامعه و فعالان بخش هاي مختلف اقتصادي، آزاد شدن بخشي از دارايي هاي بلوكه شده، خريد هواپيما براي نوسازي ناوگان هوايي كشور، افزايش ميزان صادرات نفت خام و صادرات كالاهاي غيرنفتي، ايجاد و توسعه ارتباطات و تعاملات و همكاري هاي گسترده با کشورها، گسترش و تعميق روابط با مجامع بين المللي در زمينه هاي مختلف اقتصادي از ديگر دستاوردهاي اصلي برجام طي سال گذشته بوده است.
    از طرفي ورود هيات هاي متعدد تجاري و سرمايه گذاران خارجي از كشورهاي مختلف جهت ارزيابي محيط اقتصادي كشور به منظور سرمايه گذاري و توسعه روابط دوجانبه اقتصادي و سفر هيات هاي تجاري از كشورمان به ديگر كشورها نيز كه در برگيرنده پيام هاي مثبت بسياري به همه فعالان اقتصادي داخلي و بين المللي بوده است. بررسي اين رويداد مهم و تاريخي در يک سال گذشته نشان مي دهد اقتصاد داخلي نيز با چشم انداز بسيار مثبت تري نسبت به گذشته همراه شده است که اين مهم بدون شک بهبود محيط کسب و کار به عنوان رکن اصلي جهت ايجاد و افزايش توليد و رشد و توسعه اقتصادي و اشتغال پايدار و ايجاد ارزش در جامعه را بيش از پيش مي طلبد. چنين شرايطي، با توجه به ثبات نرخ ارز در طول سال گذشته، منجر به کاهش تورم اسمي و تورم انتظاري در جامعه شده است. بنابراين مي توان محيط اقتصادي را بدون درنظر گرفتن مشكلات ساختاري موجود، در حال حاضر محيط با ثبات برشمرد که در صورت رفع برخي مشکلات نظام بانکي و بهبود محيط كسب وكار زمينه رشد پر شتاب اقتصادي کشور را فراهم خواهد آورد.

 

منبع:دنیای اقتصاد

 

تعداد بازدید : 1125
اشتراک گذاری:
هنوز دیدگاهی ثبت نشده‌است.شما هم می‌توانید در مورد این مطلب نظر دهید

یک نظر اضافه کنید

شماره موبایل شما منتشر نخواهد شد.پر کردن فیلد های ستاره دار اجباری است.*

امتیاز شما